Hatchback-ul diesel care afuma un BMW M5 de ultima generatie. VIDEO

Hatchback-ul diesel care afuma un BMW M5 de ultima generatie. VIDEO
  • Noul BMW M5 ofera un motor V8 de 4.4 litri si 600 CP
  • Automobilul bavarez se bucura in standard de tractiune integrala
  • Sprintul de la 0 la 100 km/h dureaza doar 3.4 secunde
Distribuie pe Facebook

Cu 600 de cai putere pe ambele punti si un timp de doar 3.4 secunde pentru sprintul 0 - 100 km/h, noul BMW M5 ocupa un locul fruntas in topul celor mai performante automobile de serie ale istoriei.

600 de cai putere, 750 Nm si un timp de doar 3.4 secunde pentru sprintul 0 - 100 km/h. Sunt valorile care transforma primul BMW M5 cu tractiune integrala intr-unul dintre cele mai performante automobile de serie ale istoriei.

Proiectat pentru a concura impotriva unor nume precum Audi RS6 sau Mercedes E63 AMG, noul model al companiei bavareze nu este insa nici pe departe imbatabil. O demonstreaza chiar urmatorul material video, produs de Autocar.

Concurentul generatiei cu numarul sase a legendarului BMW M5? Un Seat Arosa cu motor diesel... modificat pentru 558 de cai putere si 881 Nm, valori superioase inclusiv celor oferite de un automobil Porsche din seria 991.2 Turbo.

De altfel, despre hatchback-ul de origine spaniola mai trebuie spus si ca are dezavantajul cutiei manuale, respectiv tractiunii fata. Spre deosebire insa de noul model al companiei bavareze, acesta cantareste doar 800 de kilograme.

Revenind la actualul BMW M5, automobilul care combina un propulsor V8 bi-turbo cu o transmisie automata in opt rapoarte si sistemul xDrive porneste in Romania de la 131.081 de euro. Pretul este valabil pentru versiunea Competition.

Anuntat la inceputul lunii mai, modelul cu pricina gazduieste in compartimentul motor o herghelie formata din 625 de cai putere, de unde si timpul de 3.3 secunde pentru sprintul 0 - 100 km/h. Imbunatatiri intalnim si la nivelul suspensiei.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Curse legale DATA PUBLICĂRII: 11 Iulie 2018