Noua Alfa de 510 CP a pierdut. A luat bataie de la masina cu cel mai puternic motor de 2.0 litri din industrie

Noua Alfa de 510 CP a pierdut. A luat bataie de la masina cu cel mai puternic motor de 2.0 litri din industrie
  • Noua Alfa de 510 CP a pierdut
  • A luat bataie de la masina cu cel mai puternic motor de 2.0 litri din industrie
Distribuie pe Facebook

Cu 510 cai dintr-un V6 proiectat alaturi de inginerii companiei Ferrari, noua super-berlina de la Alfa ocupa un loc fruntas in topul celor mai potente automobile de clasa medie. Dar este indeajuns pentru a castiga in fata masinii cu cel mai puternic motor de 2.0 litri din industrie?

510 CP si 610 Nm. Sunt valorile care transforma noua Alfa Giulia Quadrifoglio intr-una dintre cele mai potente berline ale clasei medii, clasa din care mai fac parte si Audi RS4 Avant / RS5 Coupe, BMW M3 Sedan / M4 Coupe, Mercedes-AMG C63, plus altele.

Cu asemenea cifre si numere trecute in fisa cu specificatii de ordin tehnic, nu este deloc de mirare ca acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora nu dureaza decat 3.9 secunde. Lista elementelor principale de atractie continua cu viteza maxima de 307 kilometri pe ora, potrivit datelor oferite de oficialii companiei producatoare.

Una dintre cele mai de temut adversare ale nemtilor, noua Alfa Giulia Quadrifoglio are de infruntat, de-aceasta data, un rival mai putin obisnuit. Este vorba despre masina cu cel mai puternic motor de 2.0 litri din industrie, respectiv Mercedes-AMG A45.

In configuratia de top, super-compacta cu stea in frunte ofera 421 CP si 500 Nm, un alt dezavantaj constituind plusul de aproximativ 100 de kilograme. Se bucura insa de un sistem inteligent de tractiune integrala, cu functie de vectorizare a cuplului, astfel ca vremea de afara si calitatea suprafetei de rulare nu ar trebui sa conteze.

Cum se termina cursa de acceleratie dintre noua Alfa Giulia Quadrifoglio si masina cu cel mai puternic motor de 2.0 litri din industrie, respectiv Mercedes-AMG A45, aflam direct din urmatorul video. Care cuprinde inclusiv alte provocari extrem de interesante.

Distribuie pe Facebook
mai multe