Noua masina de la BMW s-a facut de ras. Un Golf cu motor diesel a batut-o mar

Noua masina de la BMW s-a facut de ras. Un Golf cu motor diesel a batut-o mar
  • Noua masina de la BMW s-a facut de ras
  • Un Golf cu motor diesel a batut-o mar
Distribuie pe Facebook

Cu o performanta similara se poate lauda si cea mai recenta generatie a gamei Skoda Octavia.

Acompaniata de un motor cu patru cilindri in linie, de doi litri si aproximativ 190 de cai putere, versiunea 120d conduce detasat in topul celor mai potente variante pe motorina oferite de noul BMW Seria 1. Respectiva masina se mai poate lauda si cu o transmisie automata cu opt rapoarte in standard, astfel ca sprintul de la 0 la 100 de kilometri pe ora nu dureaza decat 7.3 secunde in cazul configuratiei FWD.

Cum se descursa insa noua generatie (de) BMW 120d intr-o confruntare directa, in materie de acceleratie, pe de o parte, si franare, pe de alta parte, cu Volkswagen Golf GTD si Skoda Octavia RS?

Raspunsul la aceasta intrebare il aflam chiar din filmul de mai jos. Nu inainte insa de a reaminti ca cele doua masini din Grupul Volkswagen ofera, la randul lor, un motor diesel cu patru cilindri in linie si capacitatea de doi litri, principala diferenta constand in faptul ca puterea maxima livrata rotilor de pe puntea fata, cu ajutorul unei cutii DSG cu doar sapte trepte de viteza, urca pana la 200 de cai.

De asemenea, atat noul Volkswagen Golf GTD, cat si Skoda Octavia RS dispun de un sistem launch control, respectiva tehnologie lipsand cu desavarsire din dotarea actualei generatii BMW 120d.

Distribuie pe Facebook
mai multe