S-a crezut mare si tare ca are 700 CP, dar a pierdut rusinos cursa. VIDEO

S-a crezut mare si tare ca are 700 CP, dar a pierdut rusinos cursa. VIDEO
  • Cursa de acceleratie intre Grand Cherokee Trackhawk si 570S
  • SUV-ul american ofera un motor V8 de 6.2 litri si 707 CP
  • Automobilul britanic ascunde sub capota un un V8 de 570 CP
Distribuie pe Facebook

Chiar daca ascunde sub capota un propulsor V8 de 6.2 litri si 707 CP, noul Jeep Grand Cherokee Trackhawk nu reuseste sa se impune in fata modelului McLaren 570S intr-o cursa de acceleratie.

In urma cu mai putin de 12 luni, la mijlocul primaverii trecute, Jeep prezenta in fata lumii intregi cel mai puternic SUV pe benzina al planetei. Echipat cu un propulsor V8 de 6.2 litri, modelul Grand Cherokee Trackhawk ofera un total de 707 CP.

O cutie automata cu opt rapoarte si un sistem de tractiune integrala completeaza pachetul tehnic, SUV-ul american reusind astfel sa sprinteze pana la 96 km/h in doar 3.5 secunde. Deloc rau pentru un automobil de asemenea dimensiuni.

Pus insa alaturi de o sportiva pur-sange, dupa cum este cazul britanicului McLaren 570S, noul Grand Cherokee Trackhawk nu are nicio sansa, modelul celor de la Jeep pierde cursa chiar daca gazuieste in compartimentul motor un plus de 137 CP.

SUV-ul american iese pe locul doi inclusiv in conditiile in care automobilul in doua usi din Marea Britanie, cu propulsie centrala si tractiune spate, renunta la launch control. Cu acesta activat, cursa de acceleratie se transforma in macel.

Veste buna este ca, pentru clientii care spera sa prinda din urma noul McLaren 570S, compania Hennessey lucreaza la mai multe imbunatatiri pentru modelul Jeep Grand Cherokee Trackhawk. Printre acestea, si un pachet de 1.012 CP.

Respectiva solutie consta intr-un in instalarea unui sistem de supraalimentare superior din punctul de vedere al performantelor, cu compresor mecanic de 4.5 litri. Inlocuite vor fi si injectoarele, pompa de benzina sau adminia si evacuarea.

Cu optiunea HPE1000 bifata, SUV-ul american promite sa sprinteze pana la 96 km/h in 2.8 secunde. De altfel, timpul necesar parcurgerii sfertului de mila coboara de la 11.6 secunde - pentru modelul standard, la 10.5 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe