In sfarsit, sistemul de Monitorizare si Control Trafic al doamnei-primar Firea functioneaza!

In sfarsit, sistemul de Monitorizare si Control Trafic al doamnei-primar Firea functioneaza!
A promis si a facut! Doamna Gabriela Firea, primarul Bucurestiului, a inaugurat in luna iulie noul sistem de Control si Monitorizare Trafic Bucuresti. Adica un sistem inteligent care promitea sa fluidizeze traficul pe cele mai aglomerate artere din capitala. Acum, dupa inceperea scolii, cand soselele s-au umplut, acest centru de monitorizare trafic isi demonstreaza eficienta.
Distribuie pe Facebook

De obicei, cand plec de acasa, bd. Iuliu Maniu este plin de masini si autobuze: ca sa ajung de la Pacii la Apaca imi ia cam o ora. Nu si azi, cand traficul parea sa fie similar cu cel al unui Ajun de Craciun. Oare de ce? Opresc la un semafor alaturi de alte doua masini: nu tu coada, trafic, claxoane, nimic. Cand ma uit deasupra, totul are sens. Camerele video si senzorii de care auzisem la stiri isi fac treaba!

Ajung repede la Eroilor, semafoarele perfect sincronizate ca un ceas elvetian, merg snur, depasind putin chiar viteza legala. Pai daca am cale libera cat vezi cu ochii, de ce sa nu merg si eu cu 70-80 cand strazile sunt goale? La Eroilor, stupoare: "aglomeratie" mare de vreo 5 masini care asteapta cu mine la semafor, in directia Unirii.

Se face ora 8:30, ora la care, de obicei, soselele Bucurestiului sunt suprasaturate de roti si gaze de esapament. Dar azi, marti 19 septembrie 2017, pare aglomeratia unei dimineti de duminica. Ma uit iar sus la semafor si vad langa el doua camere video si niste senzori. E clar, tot aparatul complex de ultima generatie in care d-na Firea a investit cateva sute de mii de Euro merge ca uns. Sunt sigur ca niste oameni care stiu sa-si faca treaba au anticipat arterele aglomerate, pentru ca sunt aceleasi de zeci de ani, si au luat masuri.

Pana la Unirii fac doar 5 minute. Pe Splai stateam de obicei la cozi uriase, ma plictiseam in masina ascultand Itsy Bitsy. Dar acum, cu toata aceasta tehnologie, senzori si intersectii monitorizate video care ne urmaresc orice miscare, cozile au fost evitate. Specialistii de la centrul de comanda urmaresc indeaproape traficul si stiu exact ce intersectii sa elibereze si cand sa puna culoarea verde la semafor, astfel incat sa nu se creeze ambuteiaje.

Traversez Piata Unirii ca si cum as fi mers pe o autostrada suspendata: viteza mare, semafoarele prinse pe verde, nicio coada. Dar nu stiu de ce ma mira, pentru ca Piata Unirii este una din cele mai aglomerate zone din Bucuresti, asa ca e normal sa fie descongestionata rapid astfel incat cetatenii sa nu stea cu orele in trafic, aruncand banii pe benzina si asa scumpita recent. Ei bine, in acest moment m-am lamurit: noul centru de Monitorizare si Control Trafic functioneaza!

Ajung la birou cu o ora mai repede decat de obicei. Dar nu sunt singurul fericit. Am colegi care vin din Ilfov, din Pantelimon, din centru. Cu totii am ajuns mult mai devreme azi. Adica intr-o zi care normal ar trebui sa fie cu trafic blocat, mii de masini pe strazi, am avut surpriza sa ne deplasam lejer, in siguranta, exact ca intr-o capitala europeana care se respecta. Si asa va fi de acum inainte! Asta datorita unui sistem de ultima generatie care monitorizeaza traficul de la distanta si fluidizeaza zonele predispuse la ambuteiaje. Chiar si la iesirea spre Voluntari, spre Pipera, acolo unde de obicei se face coada la bariera caii ferate, astazi s-a circulat lejer.

Iar concluzia este una singura: in sfarsit avem un primar care promite si face. A promis inca din prima zi de cand a devenit lider al acestei capitale ca vom avea trafic mai lejer. Iata ca avem! A promis ca dupa ce va incepe scoala traficul aglomerat nu va mai exista datorita acestui sistem modern de monitorizare. Si asa s-a intamplat! Pot spune cu mana pe inima ca sunt fericit ca am votat un primar care transforma vorbele in realitate!

PS: daca esti atat de fraier sa crezi ce am scris mai sus, sigur ai votat PESEDE. Si meriti ce ti se intampla.

Distribuie pe Facebook
mai multe