Minciuna clasica la inceput de an: 250 de kilometri finalizati pana in 2017

Minciuna clasica la inceput de an: 250 de kilometri finalizati pana in 2017
  • Drumul Pitesti-Sibiu s-a transformat in autostrada
  • Autostrada Comarnic-Brasov, proiect de 8,45 miliarde de Euro
  • 250 de kilometri, chipurile, finalizati pana in 2016
Distribuie pe Facebook

Romania isi schimba ministrii din Guvern la fiecare cateva luni. Dar, probabil, niciun alt minister nu a avut atatia oameni la conducere ca cel al Transporturilor. Si, asa cum ne-a invatat istoria in repetate randuri, cine a ajuns la conducerea acestui minister care se ocupa de soselele Romaniei, a mintit cu nerusinare fara intrerupere. Iata ca acum a venit randul lui Ioan Rus sa mananca rahat cu ambele maini.

Nu conteaza partidul sau numele celui care se afla la conducerea unui minister. Asa cum ministrii de finante aruncau cu promisiuni inainte de alegeri cum ca am putea avea un TVA scazut la alimente, asa cum Ponta a spus ca nu este posibil. Asa cum absolut toti ministri, la inceput de an, isi fac "treaba" si anunta populatia ca urmeaza planuri marete, 100% sigure, evidente, mii de kilometri efectuati si finalizati, iata ca a venit si randul lui Rus sa ne minta la inceput de an.

Nici nu i s-a incalzit bine scaunul de ministru, ca minciuna l-a si cuprins din toate incheieturile. Nu trebuie sa uitam ca si la inceputul anului trecut, an electoral, alesii nostri in frunte cu Ponta ne minteau ca pana in 2015 o sa avem finalizati inca 190 de kilometri de autostrazi, dar si noi lucrari la autostrazile Bucuresti-Brasov si Pitesti-Sibiu. Guess what: nu exista nimic de acest gen, iar kilometrii finalizati in 2014 pot fi numarati pe degetele de la maini.

Iata ca din nou, istoria se repeta si populatia este luata drept proasta, mai ales soferii. Ioan Rus se lauda ca pana in 2016 o sa existe 250 de kilometri noi de autostrada. Normal ca a invatat de la cei mai buni si nu-l costa nimic sa arunce cu vorbe goale in stanga si in dreapta de dragul publicitatii. Problema este ca, asa cum ni s-a aratat si cand a fost publicat bugetul pe 2015, la investitii... s-a taiat, nu s-a dat. Si chiar Ponta spunea cu gura lui ca nu exista bani pentru niciun kilometru nou de autostrada.

Dar Ioan Rus stie una si buna: se vor face autostrazi. Auziti la el ce zice: "In acest moment avem spre 700 kilometri de autostrada in operare. In 2016, cu siguranta finalizam si vom putea circula pe Sibiu - Nadlac, pe Cluj - Bors, cu o exceptie intre Mihaiesti si Suplacu de Barcau, care ar putea fi finalizata in 2017, pe Cluj - Targu Mures, Targu Mures - Fagaras, Sibiu - Fagaras, Fagaras - Brasov in situatia in care vom fi extraordinari de activi, daca nu in 2017. Cu certitudine vor fi inca 250 de kilometri de autostrada in 2016", a anuntat Rus intr-o conferinta de presa.

Ce ne mai plac noua formularile de genul: Speram ca..., Daca suntem..., Probabil ca..., Ar putea fi finalizata... si asa mai departe. Ce sunt mizeriile astea, fratilor? Cat de prost sa fii sa spui ca, daca suntem activi, terminam in 2016, daca suntem lenesi, terminam in 2017? Activi nu au fost niciodata ministrii, cu atat mai putin firmele de constructie si asfaltare. Pana acum au fost numai intarzieri, numai firme care au abandonat santierele cu banii in buzunar, numai firme paguboase care au dat faliment, dar au ramas cu banii, numai ministri care nu sunt in stare sa spuna ceva clar si limpede.

Dupa mintea mea, un ministru, care totusi este o functie mare, un om care ne reprezinta si ne apara interesele, ar trebui sa aiba o alta atitudine. Un ministru nu trebuie sa spuna niciodata cuvinte precum DACA, SPER, POATE, NE GANDIM, SA VEDEM, etc... Daca ar fi fost demn si nu ar fi mancat rahat cu polonicul, Ioan Rus ar fi iesit in fata si ar fi zis clar: "Oameni buni, pana pe data de 15 aprilie 2016, ne luam angajamentul sa finalizam X kilometri de autostrada. In cazul in care nu se intampla asa, eu imi asum responsabilitatea".

Nu stim de ce ne agitam, ca nu este nimic nou. Vine un ministru cu un master-plan aflat la varianta a 324523-a, infrumusetat si colorat, si spune ca face si drege, daca e harnic, daca are bani si daca il ajuta vremea. Si daca nu sunt probleme cu exproprierile. Stati linistit, ca toata lumea stie ce se va intampla. La inceput, cand nu se vor fi construit decat 5 kilometri din cei 250 promisi, Rus va spune (daca va mai fi ministru), ca au fost intarzieri de la exproprieri. Dupa care va urma scuza cu firma de constructie care nu si-a facut treaba. Dupa care vine clasica scuza cum ca vremea nu le-a permis sa termine la timp... Si asa ne vom trezi in 2017 ca de fapt am circulat numai pe minciuni si aberatii spuse de oameni alesi in functie pe criterii idioate, nu pe experienta si demnitate.

Amuzanta este si autostrada imaginara Comarnic-Brasov. E vorba de numai 53 de kilometri, dar pretul total se pare ca va ajunge la 8,45 miliarde de Euro. Adica un pret care include exproprieri, constructie si intretinere. Faceti voi calculul per kilometru, poate cel mai scump drum existent in sistemul nostru solar. E bine totusi ca aceasta autostrada este momentan doar pe hartie, doar in stadiul de schita facuta cu creionul pe un servetel...

La fel de amuzanta este si jonglarea cu soseaua dintre Pitesti si Sibiu. Dupa ce oficialii Dacia au facut scandal, la fel si sindicatele celor 17.000 de angajati de la Mioveni care se simt in pericol de a-si pierde joburile daca pleaca Grupul Renault de la noi, Ponta a spus ca in 2015 incep lucrarile la autostrada Pitesti-Sibiu. Dar Ponta era in campanie electorala, ce altceva ar fi putut spune? Dupa care, autostrada s-a transformat in drum expres, ca brusc, nu mai existau bani de autostrada... Dupa care, ce sa vedeti? Chiar acum, la inceput de 2015, a devenit din nou o autostrada.

Ioan Rus spune ca pentru toate autostrazile care se doresc a se construi este nevoie de 30 de miliarde de Euro. Sigur nu vorbea de lei vechi? Sigur este moneda corecta? Asa au ajuns sa discute ministrii despre banii publici, de parca ar fi niste maruntis? Ne este rusine cu asemenea oameni la conducerea ministerului care controleaza banii si drumurile noastre. In timp ce Bulgaria a finalizat in ultimii 3 ani cateva mii de kilometri de autostrada, noi ne bucuram si mergem sa taiem panglica atunci cand se mai da drumul la inca 15 kilometri. Si aia intrerupti si fara semnalizare...

Politicieni de cacat si de ultima speta... Romania, I 'has' it! Stiti cat se va construi in 2016-2017? Cat ne arata Ioan Rus in poza de mai sus!

Distribuie pe Facebook
mai multe