Si noi suntem Marian Godina

Si noi suntem Marian Godina
  • Marian Godina are numai 30 de ani
  • Este autorul cartii 'Flash-uri din sens opus'
  • 200.000 de Like-uri are pagina lui de Facebook
Distribuie pe Facebook

Toata lumea a auzit de Marian Godina. La inceput dupa share-uri facute de prietenii de pe Facebook. Dupa care dupa articole hazlii din publicatii cancanistice. Si a inceput, usor-usor, sa-si faca o imagine de politist-povestitor, capabil sa faca ceva ce Politia Romana nu a reusit vreodata: sa le aduca zambete oamenilor. Ei bine, acum, dupa nici un an de cand a devenit cunoscut, Marian Godina reprezinta altceva: simbolul bunului-simt si a normalitatii in ceea ce ar trebui sa insemne legea.

Dragi prieteni, epoca spagii in Romania a apus. Trebuie sa apuna si sa dispara pentru totdeauna. De la soferul simplu oprit de un politist pe podul Vacaresti, pana la primul-ministru si blonda de la turism. Vremea in care dadeam un telefon la neamuri cu relatii in sistem a apus. La fel si epoca acelor cocalari cu ceafa lata care se bazau pe intimidari ca sa scape de rigorile legii. Nu mai vrem sa auzim de nesimtite umflate de la cruci rosii care intra in audiente amicale ca sa scape de lege. Si nu, nu mai avem chef sa vedem la stiri sefi din politie care circula cu numere false sau conduc coloane oficiale fara sa fi avut vreodata permis... Gata, oameni buni: incepe vremea noastra, vremea generatiei normale, care vrea o tara ca afara, care vrea sa spuna cu mandrie ca traieste in Romania, care vrea sa locuiasca intr-o tara sigura, cu legi facute cu cap si autoritati capabile sa o impuna.

Marian Godina este omul care a inceput aceasta revolutie a normalitatii si a bunului-simt. Este omul care a zis ca de Romania si de legile sale si-au batut joc destui oameni. El a spus ca interventiile la superiori, intimidarea, spaga si combinatiile puturoase de la varf trebuie sa dispara. El a pus piciorul in prag si a spus ca politistii de rand trebuie sa-si exercite atributiile cum trebuie, chiar daca superiorul sau le spune sa "negocieze" si sa treaca cu vederea unele abateri ale prietenilor, abateri care pot pune in siguranta viata oamenilor... Omul asta din Brasov a zis STOP mitocaniilor si infectiei din Politia Romana.

Marian Godina

Poate voi nu realizati ce a reusit sa faca tipul asta in varsta de 30 de ani. A facut ceva ce nu au fost in stare sa faca presedinti, prim-ministri, ministri ai MAI-ului si tot felul de gradati cu titluri care mai de care mai stufoase, de la doctori-chestori, pana la procurori si capitani. Godina, un membru al sistemului, agent de politie, stiti voi, unul din acele "capete de creta" care si-au facut o imagine de spagari, de catelusi in fata interlopilor sau de pupincuristi ai posterioarelor de sefi, a facut un pas in fata si a spus: "Eu nu mai vreau sa fac parte din mizeria asta plina de coruptie si mitocanie!" Si s-a rasculat impotriva superiorilor sai directi.

Superiori manjiti de rahat, de coruptie, de nesimtire si de abuzuri. Marian Godina s-a ridicat in picioare si a avut curajul si coloana vertebrala sa strige ca in cadrul IPJ Brasov lucrurile sunt extrem de imputite. El a venit cu dovezi si marturii clare si sincere despre superiorii sai care i-au cerut in repetate randuri sa inchida ochii la ilegalitatile prietenilor si la marsaviile relatiilor sus-puse. Si acum, datorita faptului ca omul asta, un simplu politist cu aproape 200.000 de prieteni pe Facebook, a avut curajul sa-si expuna sefii corupti, pe Melinte, Necsulescu sau Aron, tot IPJ Brasov incepe sa fie luat la bani marunti de DNA.

Marian Godina

Marian GodinaMarian GodinaMarian Godina

Dar problema e ceva mai ampla. Ce se intampla la Brasov, unde politia este condusa numai de spagari si nesimtiti, se intampla in fiecare judet. Si daca Marian Godina a tras un semnal de alarma, e momentul sa existe in fiecare judet cate un Marian care sa puna piciorul in prag si sa demaste neregulile care se intampla in randurile politiei. Deja au aparut imagini pe internet cu politisti din toate colturile tarii care sunt solidari cu Marian si care spun acelasi lucru: "Incercam sa ne facem datoria, sa tinem populatia in siguranta, dar superiorii nostri ne tin cu mainile legate si favorizeaza infractorii cu care au ei combinatii". Gata, acum e momentul ca politistii care vor sa se uite in oglinda cu mandrie sa iasa in fata si sa-si arunce superiorii corupti in bratele celor de la DNA.

Pe final, va spunem doar atat. Din nefericire pentru noi toti si pentru generatiile urmatoare, istoria ne-a demonstrat ca, de fiecare data cand cineva vrea sa faca ceva bun, este inghitit si acaparat de serpii si de capcaunii din sistem mai repede ca o halba de bere intr-o zi torida. Deja Marian Godina este supravegheat de superiori, deja a fost tras la raspundere, chemat in audiente, chemat de superiori si luat la rost, injurat, certat si dojenit. Din fericire insa, se tine tare pe pozitie si nu lasa nesimtirea si nelegiuirea sa il domine.

In speranta ca citesti, Mariane, avem un pont pentru tine: ai mobilizat Romania. Se pare ca suntem mai multi oameni dornici de normalitate si bun-simt decat credeam. Continua sa expui ilegalitatile si toate lacunele din Politie fara teama, asa cum ai facut-o pana acum. Te asiguram ca ai sustinerea noastra, a tuturor. Eu sunt alaturi de tine. Si mama care are 70 de ani, dar si tata. La fel si cei care ne citesc. Daca la un moment dat, intampini probleme in campania ta de curatare a politiei, nu uita ca suntem la un click distanta. Si ca 200.000 de oameni care viseaza la o tara normala sunt gata sa iasa in strada daca cumva superiorii vor sa musamalizeze tot si sa ascunda mizeria sub pres. Tu, datorita "mizeriilor si porcariilor" tale de povesti, asa cum le cataloga Ioan Aron, seful IPJ Brasov, ai reusit sa ne trezesti la realitate. Respect si capete plecate!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Marian Godina
mai multe
Publicat în categoria: Editorial DATA PUBLICĂRII: 17 Februarie 2016