Top 3 momente preferate de noi ale emisiunii Top Gear

Top 3 momente preferate de noi ale emisiunii Top Gear
  • Cel mai emotionant moment: dezvaluirea lui Stig
  • Testul cu Zenvo ST1: Clarkson si flacarile masinii din Danemarca
  • Caparo T1: cea mai rapida masina testata vreodata pe circuit
Distribuie pe Facebook

E greu sa alegi doar 3 momente preferate din emisiunea Top Gear. Ba nu, este chiar imposibil. Pentru ca nu e vorba de o simpla emisiune ci de un show in toata regula plin de momente speciale, amuzante sau emotionante deopotriva. Insa ne-am calcat pe inima si am ales 3 momente care ne plac la nebunie.

1. Cel mai emotionant moment: dezvaluirea lui Stig

Poate cel mai bun moment in opinia noastra din tot show-ul Top Gear este momentul scurt, de numai 2 minute, in care The Stig isi dezvaluie identitate. Evident, e vorba de o identitate falsa, pilotul din spatele mastii parand sa fie nimeni altul decat Michael Schumacher. Aparitia pilotului de Formula 1 insa a fost o strategie a celor de la Ferrari de a-si promova putin brandul si numele in cadrul emisiunii. Asa ca producatorii Top Gear au acceptat sa faca aceasta mica "sceneta" culminata cu momentul extraordinar in care toata sala ovationeaza dezvaluirea sa. Si mai important, mai ales acum, dupa accidentul de la schi, este prezenta lui Schumacher, cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile, cu cel mai bogat palmares. Cum sa nu-ti placa acest moment emotionant in care apare si Schumacher, pentru care inca ne rugam sa isi revina din socul avut dupa accident! Bravo, Top Gear!

2. Testul cu Zenvo ST1: Clarkson si flacarile masinii din Danemarca

Un alt moment remarcabil este testul cu o masina putin cunoscuta. E vorba de Zenvo ST1, un supercar din Danemarca dotat cu un motor de peste 1000 cp. Masina este testata de Jeremy Clarkson pana la epuizare si, in final, se dovedeste a fi una nu foarte... fiabila. Umorul fin sau nefin al lui Clarkson, dar si performantele si aspectul masinii fac ca acest moment din cadrul episodului 3 din sezonul cu numarul 21 sa fie unul remarcabil. Mai ales daca privim sfarsitul: in final, din cauza ca a fost alergata agresiv in repetate randuri, masina a luat foc. Si nu s-a mai ales nimic din ea, din pacate... In plus, acest moment a iscat un mic razboi intre compania daneza si conducerea Top Gear pentru ca se acuzau reciproc pentru faptul ca masina a luat foc si evenimentul a fost prezentat la TV. Probabil acum, cineva se cam bucura de necazul lui Jeremy...

3. Caparo T1: cea mai rapida masina testata vreodata pe circuit

O masina de Formula 1 legala pentru strada. Ce Ariel Atom, ce X-Bow, ce BAC Mono... Caparo T1 este cea mai agresiva masina de strada din univers. Chiar Jeremy spune ca are de doua ori mai bun raportul putere:greutate decat Bugatti Veyron. Nu degeaba atinge 100 km/h in 2.5 secunde si daca esti curajos poti alerga cu peste 300 km/h. Mai mult, are doua locuri si chiar spatiu pentru bagaje. Insa are aceeasi problema ca si Zenvo: fiabilitate scazuta. In timpul testului, Clarkson are diferite probleme cu podeaua, racirea sau cu partea electrica. Insa la final, cand ajunge in mainile lui Stig, reuseste sa obtina cel mai bun timp facut vreodata pe circuitul Top Gear, cu peste 7 secunde diferenta fata de urmatorul clasat, un Koenigsegg.

Aceste momente ne-au ramas noua intiparite in memorie. Dar cu siguranta si tu ai episoadele preferate din Top Gear. Care sunt?

Distribuie pe Facebook
mai multe