BMW xDrive Offroad Experience: de ce tractiunea 4x4 este viitorul

BMW xDrive Offroad Experience: de ce tractiunea 4x4 este viitorul
  • Evenimentul se organizeaza in 10 orase mari din tara
  • Perioada xDrive Offroad Experience este de 1 luna
  • Peste 1500 de potentiali clienti sunt asteptati sa testeze masinile 4x4
Distribuie pe Facebook

BMW Group Romania organizeaza periodic evenimente pentru clienti, prin intermediul carora o echipa de piloti si specialisti le arata inovatiile noilor modele lansate pe piata. Daca in trecut au fost evenimente prin care se demonstra performanta autoturismelor ce purtau semnatura Motorsport, sau diverse traininguri de pilotaj sau notiuni de tehnologie si tehnica, iata ca acum cei de la BMW doresc sa demonstreze eficienta sistemului 4x4 xDrive. Am participat si noi la o astfel de demonstratie, pe un circuit special amenajat langa Bucuresti.

Evenimentul ce poarta numele de "BMW xDrive Offroad Experience 2015" este cel mai amplu si important eveniment de teste al marcii. El a debutat pe 23 februarie si continua o bogata traditie anuala, fiind cel mai puternic argument de vanzare in strategia de marketing BMW. Se va desfasura in 10 orase timp de o luna si jumatate si urmeaza sa atraga peste 1500 de potentiali clienti.

La BMW xDrive Offroad Experience 2015, potentialii clienti pot testa modele BMW X1, X3, X4, X5 si X6. Daca in anii precedenti exercitiile puneau in evidenta performantele dinamice ale automobilelor BMW cu tractiunea integrala inteligenta BMW xDrive, acum testele se concentreaza pe experienta offroad. In pregatire normala, de strada, modelele vor avea de infruntat provocarile unor trasee cu drumuri neasfaltate, construite in special pe rampele cu unghi mare ale mai multor circuite de motocross din tara.

BMW xDrive Offroad Experience

Interesant este ca in tara noastra, tot mai multi clienti cauta siguranta si performanta oferite de sistemul xDrive. Drept dovada, 82,5% din totalul masinilor BMW vandute in Romania in 2014 au fost comandate cu tractiune integrala. La nivel mondial, in jur de 35% din totalul de automobile BMW vandute sunt cu xDrive.

BMW xDrive completeaza tractiunea spate, fiind construit pe arhitectura acesteia. Astfel ca preia beneficiile constructive ale tractiunii spate, incluzand si distributia perfect echilibrata de mase 50:50 intre cele doua axe, atat de importanta pentru un comportament dinamic de exceptie. In plus, BMW xDrive se evidentiaza in segmentul premium printr-un control electronic anticipativ, pe baza informatiilor de la senzorii complecsi ai DSC (sistemul de control al tractiunii). BMW xDrive este configurat electronic pentru un comportament deosebit de dinamic, fiind singurul sistem care poate corecta inteligent tendintele supra sau subviratoare, pentru un comportament deosebit de dinamicin viraje.

BMW xDrive Offroad Experience

Presa din Bucuresti a avut la dispozitie prima parte a zilei de 25 februarie pentru a testa modelele pe un circuit de motocross de langa localitatea Ciolpani. Am avut la dispozitie X3, X4, X5 si X6, toate dotate cu motoare pe motorina, cutie automata si tractiune 4x4. Traseul ales de organizatori a fost special gandit pentru a testa sistemul de asistenta la coborarea in panta, aderenta sistemului xDrive la urcare pe teren alunecos, dar si flexibilitatea suspensiilor in cazul unor diferente de nivel. Chiar daca traseul nu a fost unul dificil, din pricina ploilor abundente din ultimele zile, traseul s-a transformat intr-un patinoar suprasaturat de noroi.

Indiferent de orasul in care esti, daca ai posibilitatea sa te inscrii la un test-drive specializat pentru masinile dotate cu xDrive, nu ezita sa o faci. Daca acum detii un BMW care are tractiune spate, poate in viitor te razgandesti si apelezi la unul 4x4. Pentru ca, dezavantaje nu exista. Dar o lista lunga de beneficii, un plus de siguranta si performanta, sa tot fie.

BMW xDrive Offroad Experience

BMW xDrive Offroad Experience

BMW xDrive Offroad Experience

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze BMW xDrive Offroad Experience
mai multe