Ce evenimente auto avem weekend-ul acesta in Romania

Ce evenimente auto avem weekend-ul acesta in Romania
  • Inceputul lunii vine cu multiple surprize pentru iubitorii de masini din tara noastra
  • Astazi au luat startul atat Raliul Aradului, cat si Retromobil in Turul Romaniei
  • Ziua de maine aduce Intalnirea Nationala Dacia Clasic si cea internationala VW Kafer
Distribuie pe Facebook

Inceputul lunii mai vine cu evenimente interesante si variate pentru iubitorii de masini.

Weekend-ul acesta avem Raliul Aradului, Intalnirea Nationala Dacia Clasic, dar si Intalnirea Internationala VW Kafer de la Baia Mare. In acelasi timp, pe 8 ia startul si Retromobil in Turul Romaniei, eveniment in cadrul caruia sase masini de epoca vor face turul tarii.

Raliul Aradului

Ce evenimente auto avem weekend-ul acesta in Romania

Incepand de joi, 7 mai, avem cea de-a saptea editie a Raliului Aradului. Aseara a fost parada participantilor, ajutati in prezentare si de cativa iepurasi Playboy, iar de azi incepe raliul propriu-zis.

Evenimentul marcheaza cea de-a doua etapa a Campionatului National de Raliuri, care face parte si din calendarul European Rally Trophy. Programul innclude 11 probe, care insumeaza 151 de kilometri de concurs.

38 de echipaje participa in competitia de la Arad, dintre care doua sunt straine - unul din Slovacia si unul din Dubai (castigatorul de anul trecut al etapei europene). Format din pilotul arab Rashid Al Ketbi si copilotul Karina Hepperle din Germania, cel din urma reprezinta cea mai exotica aparitie din cadrul raliului.

Proprietarul al echipei este Seicul Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al-Maktoum, Printul Coroanei si presedinte al Consiliului Sportiv din Dubai. Materialul de concurs vine sub forma unui Ford Fiesta R5.

Prima etapa de macadam a CNR incepe vineri, dupa Shakedown-ul de la Chesint, cu probele Frumuseni si Sistarovat (Proba speciala Frumuseni – ora 14.33 si 19.20 / Proba speciala Sistarovat – ora 15.28 si 18.21).

Tot vineri are loc si superspeciala Arad, prima masina luand startul la 20.10. Sambata avem doua probe speciale parcurse la Conop, Nadas si Lalasint (Proba speciala Conop – ora 10.03 si 15.12 / Proba speciala Nadas-Barzava – ora 10.31 si 15.40).

Intalnirea internationala Volkswagen Kafer de la Baia Mare

Ce evenimente auto avem weekend-ul acesta in Romania

In centrul vechi al orasului Baia Mare vei putea vedea maine o expozitie organizata de clubul loca Volkswagen Kafer impreuna cu Retromobil Club Romania.

Ajuns la editia cu numarul XI, evenimentul va gazdui participanti inclusiv din Ungaria, Slovacia, Polonia, Cehia si Olanda.

Cunoscut si sub numele de "Broscuta" sau "Beetle", modelul Kafer a fost produs de Volkswagen vreme de sase decenii si jumatate, din 1938 pana in 2003.

Intalnirea Nationala Dacia Clasic

Ce evenimente auto avem weekend-ul acesta in Romania

Peste 60 de Dacii din toata tara au ca punct de intalnire weekend-ul acesta Paiata Sfatului din Brasov. Masinile vechi de peste 40 de ani, dar in stare perfecta vor putea fi admirate sambata, pe 9 mai.

Printre atractiile principale se numara un 1300 restaurat si transformat in masina de raliuri, trei exemplare 1300 de Militie cu statie si girofar, dar si modelul "Dacia Shifterossa" fabricat pentru a fi exportat in Marea Britanie.

Bijuteria coroanei este insa considerata "Tovarasa", o Dacie 2000 destinata cuplului Ceausescu si inaltilor demnitari comunisti. Fabricata in 1981, aceasta are cutie de viteze automata, aer conditionat, geamuri electrice si pilot automat cu comenzi pe volan.

Vizitatorii vor putea admira, de asemenea, si sase exemplare Dacia 1100 complet restaurate.

Turul Romaniei

Ce evenimente auto avem weekend-ul acesta in Romania

Azi, 8 mai, s-a dat startul si Turul Romaniei cu sase automobile istorice. Masinile au plecat la ora 10.00 din Parcarea de la Mall Vitan si vor parcurge peste 2.300 de kilometri. "Retromobil in Turul Romaniei" este organizat de "Retromobil Club Romania", in perioada 8 - 16 mai.

Cel mai vechi automobil care va participa la evenimentul cu pricina este un Dodge DG8 din 1931, urmat de un Dodge D2 Coupe din 1936, un Plymouth P2 din 1936, un Buick 40 Special din 1938, un Buick Sedan din 1947 si un Rolls-Royce Silver Dawn din 1954.

Retromobil in Turul Romaniei se desfasoara pe urmatorul traseu: Constanta (8 mai sosire => 10 mai plecare) - Buzau (10=>11 mai) - Bacau(11 mai) - Piatra Neamt (11 mai) - Bistrita (12 mai) - Dej (12 mai) - Baia Mare (12=>14 mai) - Satu Mare (14 mai) - Oradea (14 mai) - Arad (14 mai) - Timisoara (14=>15 mai) - Caransebes (15 mai) - Dr. Tr. Severin (15=>16 mai) - Craiova (16 mai) - Alexandria (16 mai) - Bucuresti (16 mai- sosirea in jurul orei 18 - Parcajul Ateneului Roman).

Retromobil in Turul Romaniei este cel de-al doilea eveniment de acest fel din tara noastra. Primul a avut loc in 1987, a durat doua saptamani si includea trei masini.

Distribuie pe Facebook
mai multe