Cei trei membri ai echipei Chevrolet Aveo participante la Mongol Rally ajung in Asia

Cei trei membri ai echipei Chevrolet Aveo participante la Mongol Rally ajung in Asia
PRIMA echipa Chevrolet Aveo participanta la raliul umanitar Mongol Rally a parcurs o distanta de peste 3.500 km, strabatand 11 tari europene, din totalul celor 14.000 km ai calatoriei desfasurate fara rezerve, fara asistenta si fara o ruta prestabilita din cadrul raliului Mongol Rally, din Marea Britanie pana in Mongolia, pentru a strange fonduri in scopul ajutorarii copiilor.
Distribuie pe Facebook
Cei trei membri ai echipei, care s-au intalnit pentru prima data cu trei ani in urma, pe un teren de rugby la Geneva, niciunul dintre ei neavand niciun fel de experienta in domeniul raliurilor sau cunostinte in domeniul auto, strang donatii pentru organizatia SOS Satele Copiilor din Mongolia, careia ii va fi donat si autovehiculul Aveo la finalul raliului.
Plecand pe 14 iulie de pe circuitul de curse din Goodwood, Marea Britanie, cei trei membri ai echipei, Guy White, Ed Kliphuis si Arnout Schepers au pornit catre Republica Ceha, trecand prin Belgia, Luxemburg si Germania. Pe 16 iulie, au sarbatorit atingerea primul obiectiv, in cadrul asa-numitei "Petreceri cehe", la celebrul castel Klenova, iar apoi au pornit catre Austria, pentru a vizita SOS Satele Copiilor de langa Viena.

Cei trei membri ai echipei Chevrolet Aveo participante la Mongol Rally ajung in Asia

Calatorie cu o misiune
Cei trei membri ai echipei au trecut pana acum prin multe peripetii, dar misiunea principala a raliului este de a vizita si ajuta caminele organizatiei SOS Satele Copiilor. Organizatia SOS Satele Copiilor asigura ingrijire pe termen lung, intr-un mediu familial, pentru copii ce nu mai pot fi sustinuti de familiile biologice. SOS Satele Copiilor ofera sprijinul necesar pentru cresterea copiilor intr-un mediu familial, stabil. In cadrul familiilor SOS, copii sunt ingrijiti individual de o "mama", pana cand devin tineri adulti independenti.
"Ne asteptam la o calatorie plina de obstacole prin munti, desert, pe drumuri cu stare precara, dar nu eram pregatiti pentru experienta induiosatoare pe care a constituit-o vizita noastra la SOS Satele Copiilor din Viena", a declarat Guy White.

Cei trei membri ai echipei Chevrolet Aveo participante la Mongol Rally ajung in Asia

Ajunsa la Viena, echipa a oferit, de asemenea, un Chevrolet Cruze organizatiei SOS Satele Copiilor, cel de-al 101-lea autovehicul donat de Chevrolet Europe organizatiei de dezvoltare sociala in Europa, Uzbekistan, Africa de Sud, Lesotho si Israel.

"Vizita noastra la SOS Satele Copiilor a scos la iveala adevaratul motiv pentru care am facut aceasta calatorie", a adaugat Arnaut Schepers. "Copiii pe care i-am cunoscut acolo erau amuzanti si plini de viata; nimic nu le putea sta in cale! Micul nostru Aveo este la fel de rezistent precum acesti copii, astfel incat le adoptam spiritul optimist pe parcursul aventurii noastre catre Mongolia."

Cei trei membri ai echipei Chevrolet Aveo participante la Mongol Rally ajung in Asia

Aventura neplacuta din Ungaria
Chiar daca echipa s-a gandit la posibilitatea de a da peste hoti pe traseu, nu s-au gandit ca se va intampla acest lucru chiar din Budapesta, unde li s-a furat un aparat foto, un laptop si pasaportul lui Guy, cu toate vizele. Odiseea ulterioara din ambasada in ambasada din Budapesta, Istanbul si Ankara pentru a obtine alte vize a intarziat putin misiunea, insa echipa a parasit Europa si a ajuns in Asia.
Mai departe catre Uzbekistan
In urmatoarea etapa a calatoriei, cei trei se vor indrepta catre Ulan Bator, Mongolia, la aproximativ 9.000 km spre est, traversand Caucazul, Marea Caspica, Turkmenistan, facand un popas in Uzbekistan, unde echipa va vizita filiala SOS Satele Copiilor din Tashkent. Echipa transporta un pachet cu donatii de la SOS Satele Copiilor Austria pana in Mongolia, precum si mingi de fotbal practic indestructibile, create de Proiectul One World Futbol, pentru copiii din Uzbekistan si Mongolia.

Cei trei membri ai echipei Chevrolet Aveo participante la Mongol Rally ajung in Asia

Traseul

Raliul umanitar Mongol Rally nu are nu traseu fix si are doar 2 puncte de reper importante: castelul Klenova din Republica Ceha si sosirea in Ulan Bator, Mongolia. Echipele se pot indrepta catre sud, via Irak, Iran si Afganistan; unele pot calatori spre nord, via Cercul Polar, in timp ce altele ar putea sa calatoreasca prin Asia Centrala.

Pentru a fi la curent cu aventurile placute si neplacute ale echipei si pentru a le urmari progresul, accesati pagina de Internet www.facebook.com/Chevrolet.Charity.Rally . Membrii echipei "comercializeaza", de asemenea, oportunitati interactive interesante pentru a strange pe traseu mai multi bani pentru aceasta cauza nobila. Urmariti-i pe: www.indiegogo.com/10000mileMongolRally
Organizatorii raliului Mongol Rally, The adventurists, au strans peste 4,5 milioane de euro in scopuri caritabile prin intermediul mai multor programe. Sumele stranse in urma raliului umanitar Mongol Rally vor fi donate centrului de copii Lotus.

Cei trei membri ai echipei Chevrolet Aveo participante la Mongol Rally ajung in Asia

Despre autovehicul

Modelul Aveo echipat cu un motor de 1,2 litri ce dezvolta o putere de 86 CP este un autovehicul de serie standard, care a trecut insa prin anumite pregatiri speciale pentru aceasta calatorie lunga ce se desfasoara adesea pe trasee dificil de parcurs:
  • Au fost montate pneuri pentru toate tipurile de teren
  • Suspensia a fost ranforsata, avand acum o configuratie mai rigida, iar garda la sol a fost ridicata
  • A fost montata o bara antiincastrare in partea din fata si aparatoare pentru trenul de rulare
  • A fost instalata o baterie de inalta tensiune, extrem de rezistenta
  • Au fost montate faruri suplimentare pe suportul de acoperis si lumini suplimentare in interior pentru a facilita consultarea hartilor
  • A fost adaugata o protectie pentru baia de ulei a motorului
  • Echipa transporta un cric hidraulic de inalta rezistenta, canistre de carburant, roti de rezerva si o trusa de prim-ajutor

Cei trei membri ai echipei Chevrolet Aveo participante la Mongol Rally ajung in Asia

Despre pilotii PRIMEI echipe Aveo participante la raliul Mongol Rally

Ed Kliphuis
Edward este specialist in stiinte naturale si in vanzari de actiuni de sanatate la o banca de investitii din Olanda. Edward are experienta in colectarea de fonduri pentru cauze nobile. Ca student la Universitatea din Leiden, a strans bani pentru Kika (ajutand copii cu boli cronice). A sprijinit, de asemenea, un proiect de constructie a unei scoli in Indonezia.
Arnout Schepers
Arnout si-a finalizat studiile de doctorat in biologia de dezvoltare in iunie 2012, lucrand cu celule stem, modele ingenioase de boli si efectuand cercetari pentru a descoperi indicii ce pot ajuta la vindecarea cancerului. Planul sau de viitor este sa-si deschida propriul laborator. In timpul liber, ii place sa alerge, sa mearga cu bicicleta, sa joace hochei si sa practice windsurfing. Ii plac provocarile, asadar el va fi primul care va intra in contact cu vamesii.
Guy White

Guy este un manager de marketing cu o experienta de peste 10 ani in dezvoltarea de marci globale, lansari in mai multe tari, dezvoltarea strategiei de portofoliu si fondarea de noi companii. A lucrat de curand pentru Procter & Gamble, unde raspundea de pietele si marcile lor de dezvoltare globala. Face parte din Clubul de rugby Hermance care a jucat in Liga Nationala din Elvetia si ii place sa schieze, sa sara cu parasuta, parapanta si sa practice scufundari.

Cei trei membri ai echipei Chevrolet Aveo participante la Mongol Rally ajung in Asia

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Cei trei membri ai echipei Chevrolet participante la Mongol Rally ajung in Asia
mai multe
Publicat în categoria: Evenimente auto DATA PUBLICĂRII: 27 Iulie 2012