Cele mai interesante si / sau importante noutati de la Goodwood 2014

Cele mai interesante si / sau importante noutati de la Goodwood 2014
Masini de serie, modele de curse si concept car-uri dintre cele mai spectaculoase. Desfasurata in perioada 26 - 29 iunie, editia din acest an a Festivalului de Viteza de la Goodwood a pregatit numeroase surprize celor care au indraznit sa-i treaca pragul. Unele chiar in premiera mondiala.
Distribuie pe Facebook
  • Peugeot 208 GTi 30th Anniversary

Goodwood Festival of Speed 2014Goodwood Festival of Speed 2014

Atunci cand te gandesti la Goodwood Festival of Speed, primul lucru care iti vine in minte sunt masinile de sute de cai putere alergand pe coasta dimprejurul proprietatii detinute de Lordul March.

Asta nu inseamna insa neaparat ca impresionantul eveniment britanic, ce se desfasoara anual, nu se bucura si de prezenta unor automobile ceva mai pamantene, unele dintre ele lansate chiar in premiera mondiala. La acest din urma capitol se inscrie si noul Peugeot 208 GTi 30th Anniversary, model care celebreaza cea de-a 30-a aniversare a brandului GTi.

Urmand a fi disponibil la vanzare incepand cu luna noiembrie a acestui an, editia speciala a hot-hatch-ului de clasa mica din Hexagon ascunde sub capota o unitate turbo de 1.6 litri, ce pune la dispozitia rotilor fata - prin intermediul unei transmisii manuale cu sase rapoarte si diferential cu alunecare limitata, undeva in jurul a 208 cai putere.

Astfel, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in doar 6.5 secunde, in timp ce lista cu bunatati continua cu suspensia sport mai joasa cu zece milimetri, sistemul de franare dotat cu discuri de 323x28 milimetri, plus etriere cu patru pistonase pe puntea fata si jantele pe 18 inch finisate in negru mat.

  • Ford Focus ST Facelift

Goodwood Festival of Speed 2014Goodwood Festival of Speed 2014

Un alt moment remarcabil printre cei care nu-si permit un Ferrari LaFerrari sau un Koenigsegg One:1 a fost dat de aparitia in carne si oase a noului Ford Focus ST Facelift. Versiunea imbunatatita a hot-hatch-ului de clasa compacta a reusit sa atraga intreaga atentia asupra sa la dezvaluirea faptului ca va oferi si un motor turbodiesel.

Odata servit intr-o astfel de versiune, noul Ford Focus ST Facelift vine la pachet impreuna cu o motorizare TDCi de doi litri, 185 de cai putere si 400 de Newton-Metri - valori arhisuficiente atat pentru o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 8.1 secunde, cat si pentru o viteza maxima 217 kilometri pe ora. Rolul de atractie principala este insa reprezentat de departe de consumul mediu de carburant de numai 4.4 litri la 100 km.

Pentru cei care prefera performanta in detrimentul eficientei, versiunea imbunatatita a hot-hatch-ului de clasa compacta poate fi comandata in continuare si impreuna cu un propulsor turbo pe benzina, de doi litri, 250 de cai putere si 360 de Newton-Metri. In cazul de fata, primii 100 km/h vin dupa fix 6.5 secunde, acul vitezometrului continuandu-si apoi incursiunea pana la 247 kilometri pe ora.

  • Jaguar F-Type Project 7

Goodwood Festival of Speed 2014Goodwood Festival of Speed 2014

Unul dintre cele mai spectaculoase concept car-uri ale Festivalului de Viteza de la Goodwood de anul trecut, modelul Jaguar Project 7 a avut nevoie de doar 12 luni pentru a deveni automobil de serie.

Numai 250 de astfel de exemplare vor fi fabricate, fiecare dintre acestea avand un pret de 135.000 de lire sterline. Primul proiect al proaspat infiintatului departament Special Vehicle Operations merita insa pe deplin, printre ingredientele magice propuse de exclusivistul model britanic numarandu-se si un V8 supraalimentat de 575 cai putere si 680 Newton-Metri.

Asta pe langa diferentialul electronic si sistemul de franare accesorizat cu discuri carbon-ceramice, livrate in standard alaturi de un kit aerodinamic realizat din fibra de carbon si numeroase detalii exterioare inspirate de la legendarul D-type, de trei ori castigator la Le Mans.

  • Bentley Continental GT3-R

Goodwood Festival of Speed 2014Goodwood Festival of Speed 2014

Avand la baza versiunea GT V8 S, noul Continental GT3-R reuseste sa accelereze de la 0 la 100 km/h in fix 3.8 secunde, fiind astfel cel mai rapid Bentley de strada din intreaga istorie.

Secretul din spatele acestei performante se ascunde la nivelul fisei cu specificatii tehnice, acolo unde regasim o motorizare V8 twin-turbo de patru litri modificata pentru un total de 580 de cai putere si 700 de Newton-Metri.

Nu lipsesc din peisaj, de asemenea, nici transmisia automata cu opt rapoarte sau sistemul de tractiune integrala - ambele revizuite special pentru noul Continental GT3-R, reducerea greutatii cu 100 de kilograme fiind un alt factor vital care a transformat acest Bentley in cel mai rapid dintre toate, in materie de acceleratie.

  • McLaren 650S GT3

Goodwood Festival of Speed 2014Goodwood Festival of Speed 2014

Cel mai nou membru al familiei McLaren, modelul 650S GT3 este destinat competitiilor cu motor de la nivel european si mondial, majoritatea elementelor tehnice si estetice regasite la masina de strada fiind modificate pentru a face fata, cu brio, acestor provocari.

Asadar, pe langa kitul aerodinamic optimizat in tunelul de vant si jantele pe 18 inch realizate din aluminiul, automobilul britanic de inalta performanta a mai fost inzestrat si cu o suspensie racing, plus discuri de franare pe 380 x 35, respectiv 355 x 32 milimetri cu etriere in sase, respectiv patru pistonase.

Cat despre motorizarea V8 twin-turbo de 3.8 litri, ei bine... numeroase modificari au fost operate si aici, cei 650 CP caracteristici versiunii de serie transformandu-se in 500 CP in cazul de fata.

  • Aston Martin DP100 / Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo

Goodwood Festival of Speed 2014Goodwood Festival of Speed 2014

Atat britanicii de la Aston Martin, cat si japonezii de la Nissan au profitat de editia din acest an a Festivalului de Viteza de la Goodwood pentru a prezenta in fata intregii lumi noile DP100, respectiv Concept 2020 Vision, doua automobile ce au ca scop marirea varietatii de modele pentru care se poate opta in jocul Gran Turismo 6.

Drept urmare, faptul ca ambele prototipuri se pot lauda cu un aspect futuristic si o unitate de propulsie pe masura design-ului lor nu ar trebui sa mai surprinda pe nici unul dintre noi.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Goodwood Festival of Speed 2014
mai multe