Cu ce vine MINI la Salonul Auto de la Paris?

Cu ce vine MINI la Salonul Auto de la Paris?
Datorita noilor aparitii in gama de modele, MINI isi consolideaza pozitia de cel mai de succes constructor din segmentul premium al clasei automobilelor mici si compacte si isi reconfirma talentul deosebit pentru inovatie. Cu ocazia Mondial de l'Automobile de la Paris (29 septembrie - 14 octombrie 2012), marca va face o noua dovada a placerii condusului sportiv in traficul urban.
Distribuie pe Facebook
Cel mai important eveniment auto european din 2012 va consemna premiera mondiala pentru MINI Paceman - cel de-al saptelea model MINI. Primul Sports Activity Coupe ce va fi lansat in segmentul compact premium va duce marca spre o noua dimensiune, prin combinarea designului extrovertit si a stilului individual cu o noua interpretare a sentimentului de kart specific MINI.
Tot in cadrul Mondial de l'Automobile 2012, MINI va prezenta un nou model foarte performant: MINI John Cooper Works GP va avea premiera mondiala in capitala Frantei - cel mai rapid MINI construit vreodata adauga un capitol spectaculos la traditia de peste 50 de ani in motorsport. Automobilul cu doua locuri reprezinta dovada suprema a experientei in dezvoltare, inspirata din competitii, pe care o detine John Cooper Works.
Urmand a fi lansat pe piata spre sfarsitul anului, MINI John Cooper Works GP va fi disponibil intr-o editie limitata, dupa ce instinctele sale au fost accentuate prin teste intense la Nurburgring. Prin noua aparitie, conducatorii pot opta pentru unul dintre cele sase modele John Cooper Works in care sa experimenteze sentimentul autentic de curse. Acum, sub-brandul ofera clientilor o varietate si mai mare de accesorii.
MINI Paceman: individualismul sportiv si elegant intra in segmentul compact premium.

Datorita celor doua usi, hayonului mare, proportiilor puternice si liniilor extinse dinamic, MINI Paceman interpreteaza rolul individualismului sportiv, dar elegant in segmentul compact premium. Designul caroseriei utilizeaza interactiunea formelor, specifica MINI, pentru a prezenta atat agilitatea masinii, cat si anvergura talentului de conducere. Si interiorul prezinta o noua abordare a stilului distinctiv MINI. Asemenea conducatorului si pasagerului din dreapta, ocupantii celor doua locuri din spate se bucura de un spatiu generos, suport lateral remarcabil si confort exceptional intr-o ambianta tipica "lounge". Rabatarea scaunelor din spate extinde capacitatea portbagajului MINI Paceman de la 330 la un maxim de 1.080 de litri.
Inca de la lansare, MINI Paceman va fi disponibil cu patru motoare puternice care acopera un interval al puterii cuprins intre 82 kW/112 CP si 135 kW/184 CP, care este transferata - optional - printr-o transmisie automata cu sase trepte. Pe de alta parte, suspensia sport coborata este o dotare standard. Acesta este cel de-al doilea model (dupa MINI Countryman) care ofera posibilitatea de transfer al puterii motorului prin toate cele patru roti; sistemul de tractiune integrala MINI ALL4 poate fi comandat pentru MINI Cooper S Paceman, MINI Cooper SD Paceman si MINI Cooper D Paceman.
MINI John Cooper Works GP: un model sport in editie limitata.

Datorita tehnologiei cu conexiune directa in motorsport, MINI John Cooper Works GP se poate lauda cu performante remarcabile pe circuit si o prezenta impresionanta pe sosea. Motor cu patru cilindri si turbocompresor, ce a suferit numeroase modificari pentru a dezvolta 160 kW/218 CP, suspensie cu arcuri reglabile, sistem de franare sport foarte puternic, sistem de stabilitate DSC cu mod de cursa GP, dar si jante din aluminiu si pneuri sport specifice modelului - toate acestea asigura o manevrabilitate deosebita si un nivel complet nou al placerii condusului.
Designul optimizat aerodinamic si masa redusa - la care o contributie majora o are lipsa scaunelor spate - reprezinta garantia setului de aptitudini sportive ale MINI John Cooper Works GP. Acest model foarte sportiv sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 6,3 secunde si atinge o viteza maxima de 242 km/h - cea mai mare viteza maxima atinsa vreodata de un model de serie MINI.

MINI John Cooper Works GP va fi produs intr-o editie limitata de 2.000 de unitati si va fi acompaniat la Paris de ceilalti membri ai gamei John Cooper Works. O alta noutate recenta a acestui portofoliu este MINI John Cooper Works Countryman, care combina inconfundabilul sentiment de curse cu abilitatea de a transfera puterea prin toate cele patru roti.

Distribuie pe Facebook
mai multe