Opel Astra Sedan 2012: Opel celebreaza patru premiere mondiale la Moscova

Opel Astra Sedan 2012: Opel celebreaza patru premiere mondiale la Moscova
Atractia Salonului Auto de la Moscova, noul Astra sedan Debut al variantelor actualizate Astra cinci usi si Sports Tourer Opel lanseaza noua generatie de motoare pe benzina Angajament crescut fata de piata in crestere a Rusiei
Distribuie pe Facebook
Opel celebreaza pentru prima oara o premiera mondiala in Rusia. La Salonul Auto International de la Moscova (29 august - 9 septembrie), dezvaluirea noului Astra sedan 4 usi va fi punctul de atractie indisputabil al prezentei Opel.
Niciodata nu a fost atat de mare standul Opel care, situat in Pavilionul 14, are o suprafata de 1.750 de metri patrati. Tot aici vizitatorii pot vedea inca doua premiere mondiale: Astra 5 usi si Astra Sports Tourer isi dezvaluie noul aspect si noi elemente de design. In plus, debutul mondial al noii generatii de motoare pe benzina are loc tot acum.
Peste un milion de vizitatori sunt asteptati la Salonul Auto. Ei vor putea vedea alte doua premiere pentru piata din Rusia: modelul Astra OPC cu motor de 206 kW/280 cp si modelul Mokka, cu care Opel patrunde in segmentul B de autovehicule SUV, fiind primul fabricant german de pe aceasta piata.
Astra sedan: o componenta esentiala a strategiei de crestere
"Cu designul sau sportiv si elegant, noul Astra sedan aduce noi elemente in segmentul autovehiculelor compacte cu patru usi", a declarat Alfred E. Rieck, Vicepresedinte Vanzari, Marketing si Servicii Post-Vanzare Opel.
"Acesta ofera un inalt nivel tehnologic si o calitate deosebita, la fel ca toate autovehiculele noastre Astra. Noul model Astra sedan reprezinta o componenta importanta a ofertei noastre de produse si joaca un rol crucial in strategia noastra de dezvoltare. Este o alternativa eleganta si mai accesibila in comparatie cu multe variante de sedan cu patru usi din segmentul autovehiculelor de dimensiuni medii; prin urmare, noi consideram ca are un potential semnificativ de a atrage clientii, nu numai cei din Rusia, ci si din multe alte tari europene."
Sedanul este un membru important care intregeste si diversifica gama Astra, oferind noi sisteme de propulsie si sisteme de asistenta pentru sofer, pe langa designul proaspat si sportiv.
Cu prezenta sa eleganta si avand calitatile specifice modelului Astra, ca si o gama larga de tehnologii avansate - unele fiind unice, altele neobisnuite pentru acest segment - noul sedan compact cu patru usi al marcii Opel (lungime/latime/inaltime: 4.658/1.814/1.476 mm) se adreseaza clientilor cu asteptari ridicate. Are un ampatament de 2.685 mm si un spatiu interior generos. Portbagajul sau separat ofera un volum de 460 de litri - cu 90 de litri mai mult decat modelul cu cinci usi. Prin rabatarea fractionata a scaunelor din spate in raport de 60:40, volumul portbagajului poate fi sporit pana la maxim 1.010 litri.
Gata de start: sistemul de propulsie redefinit cu cuplu ridicat pentru motorul pe benzina de 1,6 litri
Opel a anuntat ca isi redefineste in mod fundamental gama de motoare, iar prima etapa a acestui plan incepe acum. Trei familii de motoare complet noi sunt aproape de lansare. Motorul pe benzina, cu patru cilindri si turbocompresor, cu o cilindree de 1598 cc si sistem de injectie directa, cu injectorul montat central in camera de ardere si tehnologie Start/Stop, este primul motor de acest tip si va fi lansat la Moscova.
Noul motor SIDI (spark ignition direct injection) ECOTEC genereaza un cuplu maxim extraordinar de ridicat, de maxim 300 Nm. Productia va incepe la finalul anului si se preconizeaza ca Rusia va fi una dintre pietele cele mai mari.
Rusia, cea de-a treia piata pentru Astra, cu cerere mare pentru sedanurile compacte
Rusia este o tara importanta pentru Opel. Este in prezent a doua cea mai mare piata auto din Europa, dupa Germania. Anul trecut, vanzarile de autoturisme Opel pe piata ruseasca au atins cifra de 70.000. Opel inregistreaza un ritm dublu de dezvoltare fata de cel al pietei locale, cu 29% crestere din ianuarie pana in iulie. Se preconizeaza ca Rusia va deveni cea mai mare piata europeana, cu o cifra totala de 3,4 milioane autovehicule vandute in anul 2014. Pe aceasta piata cu crestere rapida, cererea pentru vehicule sedan cu patru usi si pentru SUV-uri este mare. Peste 60 la suta din autovehiculele sedan din toate segmentele comercializate in Europa au fost vandute in Rusia. Anul trecut, 51% dintre cumparatorii de autovehicule compacte au optat pentru varianta sedan.
Rusia este a treia cea mai mare piata europeana pentru comercializarea modelului Astra, dupa Germania si Marea Britanie, asa incat Salonul Auto de la Moscova a fost alegerea naturala pentru ca Opel sa celebreze premiera mondiala a noului membru al familiei Astra.

Astra este de departe cel mai bine vandut model Opel din Rusia. In prima jumatate a anului 2012, a reusit sa isi cresca ponderea in segmentul compact de la 4,4 la 6 procente.

Distribuie pe Facebook
mai multe