POLI AutoFEST - a doua editie a celui mai mare festival dedicat industriei auto cu toate componentele ei

POLI AutoFEST - a doua editie a celui mai mare festival dedicat industriei auto cu toate componentele ei
Zeci de companii, peste 230 de automobile, demonstratii de drift, test-drive si workshopuri dedicate unor teme de interes precum siguranta rutiera sau masina viitorului, POLI AutoFEST are toate ingredientele pentru a deveni cel mai mare festival auto din Romania.
Distribuie pe Facebook

In perioada 19-21 mai 2023, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti organizeaza cea de-a doua editie a evenimentului POLI AutoFEST, un festival dedicat industriei auto cu toate componentele ei.

De la indragitele automobile de epoca, la cele mai noi modele auto dotate cu sisteme de realitate augumentata, ecrane ce pot functiona ca ferestre, geamuri inteligente sau comenzi vocale, toate vor fi expuse la POLI AutoFEST. De asemenea, sistemele inteligente de management al traficului, dezvoltarea unei infrastructuri de alimentare cu combustibili alternativi sau utilizarea documentelor electronice reprezinta doar cateva dintre temele care vor face subiectul conferintelor de specialitate, concursurilor si workshop-urilor tematice.

Timp de 3 zile, lumea autovehiculelor istorice se va intalni cu transportul viitorului, iar participantii vor avea sansa sa calatoreasca prin fascinantul univers automobilistic.

“De-a lungul timpului, ingineria a reprezentat principalul motor al schimbarii, alimentat de viziunea celor care si-au ales-o drept profesie. POLI AutoFEST ofera tinerilor un punct de contact cu industria, astfel, cele mai importante companii din domeniu si-au anuntat deja prezenta. Totodata ne dorim sa le oferim vizitatorilor o experienta unica, o incursiune intr-un univers al automobilului. In prezent, aceasta industrie se afla in plin proces de transformare si se axeaza pe dezvoltarea alternativelor dedicate unui transport sustenabil, dar si pe tehnologie sau pe eficienta. Pentru un tablou complet al industriei auto, de la cea de a doua editie nu puteau lipsi nici masinile de epoca. Avem multe surprize pregatite pentru cei prezenti la editia din acest an, de la concursuri cu premii oferite de organizatori si expozanti, raspunsuri la intrebari legate de pozitia corecta la volan, raspunsuri la mituri urbane legate de siguranta rutiera, conferintele de specialitate, diagnosticare tehnica a automobilelor, dar si sesiuni de test drive.” – Mihnea COSTOIU, RECTOR Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti.

Pe langa expozitia de automobile, POLI AutoFEST va prezenta si o serie de demonstratii auto spectaculoase.

Celebra manevra a derapajului controlat va fi realizata intr-o maniera profesionista, de catre piloti experimentati, pregatiti sa fascineze publicul prezent la eveniment. Pe langa demonstratiile de drift, participantii vor avea sansa sa asiste la prezentarea mai multor tehnici de condus defensiv, dar si la sesiuni de test drive.

Intr-o lume mereu in miscare, ingineria transporturilor are un rol cheie in dezvoltarea si functionarea societatilor moderne, conectand oamenii, stimuland cresterea economica si imbunatatind calitatea vietii.

,,Transportul reprezinta o componenta importanta si indispensabila a economiei, aflata in continua dezvoltare. Facultatea de Transporturi pregateste absolventi cu competente in multiple domenii precum constructia si exploatarea vehiculelor rutiere si feroviare, trafic si siguranta circulatiei, managementul transporturilor, logistica transporturilor, sisteme inteligente de transport, masini electrice si autonome. Calitatea pregatirii studentilor reprezinta principala preocupare a facultatii noastre, fiind in permanenta conectati la cerintele pietei muncii. POLI AutoFEST va oferi participantilor o calatorie intre lumea autovehiculelor istorice si cele mai noi si provocatoare realizari din industria auto. Transportul sta la baza tuturor actiunilor umane iar dezvoltarea acestui domeniu se axeaza pe tehnologie, sustenabilitate si eficienta. Astfel, conferintele de specialitate, concursurile, workshop-urile, demonstratiile auto si expozitiile ii vor aduce pe cei prezenti la eveniment cu un pas mai aproape de transportul viitorului.” – Ilona COSTEA, DECAN Facultatea de Transporturi, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti.

Festivalul se adreseaza atat publicului larg, pasionatilor de automobile, profesionistilor din industrie, cat si elevilor si studentilor, viitorii ingineri ai tarii. Prima editie a POLI AutoFEST a reprezentat un real succes, reunind zeci de marci auto, peste 100 de modele de automobile, sute de participanti si peste 25.000 de vizitatori din toata tara.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Evenimente auto DATA PUBLICĂRII: 17 Mai 2023