Prezentarea noului Opel Ampera in Romania

Prezentarea noului Opel Ampera in Romania
Luni a avut loc un eveniment interesant in incinta Politehnicii din Bucuresti, in care a fost prezentat Opel Ampera. Masina este un automobil electric cu autonomie extinsa si a facut deliciul presei si a catorva studenti norocosi.
Distribuie pe Facebook

Rotile modelului Ampera sunt actionate electric in permanenta. O baterie litiu-ion unica de 16 kWh alimenteaza unitatea avansata de propulsie electrica cu o putere de 111 kW/ 150 CP, pentru a asigura o functionare pe distante intre 40 si 80 km cu propulsie exclusiv electrica si zero emisii poluante - in functie de carosabil, stilul de conducere si temperatura - atunci cand bateria este incarcata complet. Conform normei ECE R101 pentru masurarea consumului de carburant si a nivelului de emisii de CO2 , modelul Ampera consuma mai putin de 1,6 l/100 km si inregistreaza o valoare a emisiilor sub 40 g de CO2/km (date preliminare).

Pe carosabil, sistemul de propulsie electrica Voltec din dotarea modelului Ampera asigura performante energice si promite o experienta de conducere fara rival. Cuplul instant de 370 Nm permite accelerarea de la 0 la 100 de km/h in aproximativ 9 secunde si atingerea unei viteze maxime de 161 km/h. Modelul Ampera asigura o conducere in conditii de silentiozitate aproape deplina in cazul functionarii pe baterie si o performanta extrem de rafinata in ceea ce priveste zgomotul, vibratiile si duritatea, chiar si in modul de conducere cu autonomie extinsa.

Functia inteligenta si practica de autonomie extinsa a modelului Ampera elimina nelinistile provocate de autonomie, soferul bucurandu-se de increderea si siguranta oferite de faptul ca autovehiculul nu se va opri la descarcarea bateriei. Modelul Ampera ofera numeroase avantaje ecologice si performanta energica de conducere a unui autovehicul alimentat prin baterie, fara niciun fel de neajuns.

In timp ce studiile independente efectuate indica faptul ca autonomia rezultata in urma alimentarii exclusive prin baterie si cu zero emisii a modelului Ampera este suficienta pentru a raspunde nevoilor zilnice ale unui procent de 80% dintre soferii europeni, modelul asigura sa autonomie totala extinsa la peste 500 de kilometri datorita motorului pe benzina ce exinde autonomia. Acesta are rolul de a genera energie electrica in cazul in care bateria a atins nivelul minim de incarcare.

Designul atragator al modelului Ampera este la fel de inovator precum sistemul sau unic de propulsie electrica Voltec. Stilul sau elegant si aerodinamic se aplica si habitaclului in cadrul caruia comutatoarele si indicatoarele conventionale au fost inlocuite cu ecrane tactile color high definition.

Modelul Ampera este, de asemenea, si deosebit de practic. Configuratia cu 5 usi ofera suficient spatiu pentru patru adulti, scaune complet rabatabile si un portbagaj cu o capacitate de 310 litri.

Modelul Ampera, ce urmeaza sa fie comercializat la sfarsitul acestui an, personalizeaza traditia marcii Opel de a oferi tehnologii avansate, care asigura beneficii practice la un pret realist. Precum toate celelalte autovehicule Opel, modelul Ampera beneficiaza de o garantie pentru intreg ciclul de viata al autovehiculului/160.000 km in Germania si Marea Britanie si are o garantie de 8 ani/160.000 km pentru baterie.

Prezentarea noului Opel Ampera in Romania

Prezentarea noului Opel Ampera in Romania

Prezentarea noului Opel Ampera in Romania

Prezentarea noului Opel Ampera in Romania

Prezentarea noului Opel Ampera in Romania

Prezentarea noului Opel Ampera in Romania

Prezentarea noului Opel Ampera in Romania

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (313) Poze Opel Ampera prezentat in Romania
mai multe
Publicat în categoria: Evenimente auto DATA PUBLICĂRII: 21 Septembrie 2011