Accident Michael Schumacher: campionul de Formula 1 este in stare critica

Accident Michael Schumacher: campionul de Formula 1 este in stare critica
  • Pilotul de Formula 1 este internat intr-un spital din Grenoble
  • Schumacher este un fan al sporturilor de iarna
  • Nu este prima accidentare la cap, in urma practicarii schiului
Distribuie pe Facebook

Michael Schumacher, campionul mondial la Formula 1 de 7 ori, a suferit ieri un accident de schi in Franta. Acesta se pare ca este in continuare intr-o stare critica, dupa ce a avut mai multe rani la cap.

Michael Schumacher, fostul campion mondial de Formula 1 de 7 ori, s-a accidentat in Alpii francezi, in statiunea Meribel, in timp ce schia alaturi de fiul sau pe un traseu neamenajat. Se pare ca pilotul a cazut si s-a lovit la cap de o stanca. Acesta a fost transportat de urgenta la spital si a fost supus imediat unei interventii neuro-chirurgicale.

Conform datelor oficiale, Schumacher purta casca in timp ce s-a accidentat, insa chiar si asa, lovitura a fost puternica. In momentul preluarii de catre medici, acesta era constient si situatia nu parea grava. La spital insa, a ajuns in stare de coma, indusa, se pare, de catre medici. Insa, doctorul personal, Gerard Saillant, cel care l-a mai operat in trecut pe Michael in urma unor accidentari, a decis ca este necesara operatia pentru a stopa o posibila agravare a loviturii la creier. Ultimele informatii spun insa ca situatia este mai grava decat se credea initial.

Pilotul de Formula 1 se afla in statiunea franceza alaturi de sotie si cei doi copii. El schia impreuna cu fiul sau de 14 ani cand s-a produs tragedia. In semn de sustinere pentru aceasta intamplare nefericita, la spitalul din Grenoble au venit prieteni, dar si fosti colaboratori, cum ar fi Jean Todt si Ross Brown.

Marc Penaud, directorul spitalului in care este internat fostul pilot de Formula 1 in varsta de 44 de ani, spune: "Schumacher ramane in stare critica internat dupa operatie".

Michael Schumacher este cel mai iubit sportiv din Germania si cel mai de succes pilot de Formula 1 din toate timpurile. A castigat titlul mondial de 7 ori si a castigat prima pozitie in 91 de curse de F1.

UPDATE: Michael Schumacher a fost supus unei alte interventii chirurgicale pe creier.

Accident Michael Schumacher

Distribuie pe Facebook
mai multe