Bottas incoronat tar in Rusia. Finlandezul a castigat prima sa cursa de F1 din cariera

Bottas incoronat tar in Rusia. Finlandezul a castigat prima sa cursa de F1 din cariera
  • Valtteri Bottas a castigat in Rusia
  • Podiumul a fost completat de Vettel si Raikkonen
  • Este prima victorie in Formula 1 pentru finlandez
Distribuie pe Facebook

Valtteri Bottas a terminat pe prima pozitie in cursa de Formula 1 din Rusia, gazduita in week-end-ul care tocmai a trecut de circuitul de la Sochi. Podiumul a fost completat de Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen.

Dupa o lunga perioada de timp, Scuderia de la Maranello putea sa puna punct dominatiei Mercedes AMG dupa o sesiune de calificari controlata de Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen. Insa, zeii Formulei 1 aveau alte planuri pentru cei doi piloti Ferrari in cursa de duminica.

Startul a fost unul nelipsit de evenimente, deoarece in turul de formare monopostul spaniolului Fernando Alonso a cedat, agravand si mai tare "conflictul" acestuia cu echipa McLaren. Din aceasta cauza, pilotii ramasi in cursa au fost nevoiti sa mai faca un tur de pista.

Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei

Odata ce s-au stins luminile verzi, Valtteri Bottas a tasnit de pe pozitia a treia si l-a depasit rapid pe Kimi Raikkonen, iar apoi a trecut si de Vettel inainte de intrarea in al doilea viraj, devenind astfel liderul cursei. In spate, Lewis Hamilton se straduia sa se mentina in fata lui Max Verstappen, Felipe Massa si Daniel Ricciardo.

Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei

Cursa a fost din nou intrerupta, de aceasta data de Safety Car, dupa ce Romain Grosjean si Jolyon Palmer s-au acrosat dupa numai cateva viraje. Britanicul a incercat o depasire pe exterior, insa nu i-a reusit si a intrat in partea laterala a monopostului Haas pilotat de francez.

Marele Premiu de Formula 1 al RusieiMarele Premiu de Formula 1 al Rusiei

Weekend-ul s-a terminat mai repede si pentru Ricciardo care a fost nevoit sa abandoneze la reluarea cursei din cauza unor defectiuni la frane. Finlandezul de la Mercedes a pus rapid 5 secunde intre el si Vettel, care avea aceeasi diferenta fata de Raikkonen. La jumatatea cursei, Bottas a avut cateva emotii dupa ce a pierdut doua secunde din cauza pilotilor intarziati, pentru ca mai apoi sa intre la boxe pentru schimbul de pneuri.

Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei

Tot pentru supersoft-uri a optat si colegul sau de echipa, dar si conationalul sau de la Ferrari, care a fost constant cu o secunda mai rapid decat cei doi piloti Mercedes. Vettel a avut o alta strategie, si a ramas cateva tururi in plus pe pista inainte de a trece pe la standuri. Bottas si-a recapatat prima pozitie cu un avans de 5 secunde in fata neamtului, pana in turul 35 cand a gresit perioada de franare si a iesit larg intr-un viraj.

Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei

Impins din spate de echipa care ii comunica intr-una sa forteze, Vettel s-a apropiat la numai o secunda si jumatate de locul intai. Insa in ultimele 10 tururi, Bottas a reusit sa ridice ritmul si in ciuda atacurilor venite din partea pilotului Scuderiei, finlandezul a trecut primul linia de sosire la capatul celor 52 de tururi.

Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei

Astfel, noul pilot al celor de la Mercedes a obinut prima victorie din cariera in Campionatul Mondial de Formula 1. Podiumul a fost completat de Sebastian Vettel si de Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton reusind doar un loc 4. In spatele britanicului au terminat pe rand Max Verstappen, Sergio Perez, Esteban Ocon, Nico Hulkenberg, Felipe Massa si Carlos Sainz.

Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei

Urmatoarea cursa de Formula 1 va fi gazduita de circuitul din Catalunya, Spania, si se va desfasura in weekend-ul 12-14 mai.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei
mai multe