Debut plin de actiune pentru Pirelli, in Australia

Debut plin de actiune pentru Pirelli, in Australia
Prima cursa pentru Pirelli, la revenirea in Formula 1, a fost una extrem de disputata, cu una, doua sau chiar trei opriri la boxe pentru fiecare monopost si cu un timp total al cursei mai mic cu trei minute decat cel de anul trecut, ceea ce confirma inca o data competitivitatea pneurilor PZero. Acesta este primul sezon pentru Pirelli, din totalul celor trei, ca unic furnizor de pneuri in Formula 1.
Distribuie pe Facebook

Pneurile PZero au fost concepute special pentru a creste spectaculozitatea curselor de Formula 1. Obiectivul a fost atins inca de la prima etapa, Marele Premiu al Australiei, o cursa cu dueluri spectaculoase de la start la sosire si cu numeroase manevre de depasire.

Inaintea primei etape a sezonului, Pirelli a prezis cate doua sau chiar trei opriri pentru majoritatea pilotilor. Si exact asa s-a intamplat. 11 din pilotii care au terminat cursa, incluzandu-l aici si pe Sebastian Vettel castigatorul Marelui Premiu al Australiei, au oprit de doua ori. Cinci piloti au preferat o strategie cu trei opriri la boxe, iar debutantul Sergio Perez, 21 ani, a oprit o singura data la boxe in drumul sau spre pozitia a saptea.

Pilotii care au terminat pe podium, reprezentand trei echipe diferite, au avut o strategie cu doua opriri la boxe. Pilotii din top trei au luat startul cu versiunea soft a pneurilor Pirelli si au terminat cursa cu versiunea hard. Pana la cea de-a doua oprire toti trei au avut monoposturile echipate cu versiunea soft, varianta secundara pentru primele trei curse ale anului, ceea ce s-a dovedit a fi cea mai buna strategie in Australia, asta datorita caracteristicilor unice ale circuitului Albert Park, un circuit semi-permanent.

A fost pentru prima oara cand Sebastian Vettel, pilotul echipei Red Bull si campionul mondial en-titre, a terminat cursa din Australia. Germanul, care a plecat din pole position si a stabilit un nou record pe tur in calificari, a concluzionat: "Cei de la Pirelli merita felicitarile noastre."

"Ce cursa fantastica! Marele Premiu al Australiei a avut de toate: un nou record pe tur in calificari pe circuitul Albert Park, o multime de dueluri pe pista si cateva depasiri spectaculoase. La final, trei piloti ai unor echipe diferite au urcat pe podium, toti cu evolutii incredibile. Si cred ca acelasi lucru se poate spune si despre pneurile noastre. Nu am avut niciun fel de probleme si uzura lor a fost mai mica decat se astepta toata lumea. In aceste conditii, cei mai multi dintre piloti - inclusiv cei din top 3 - au ales, asa cum am prevazut, o strategie cu doua opriri la boxe. Am vazut, de asemenea, si strategii, cu una sau cu trei opriri la boxe, ceea ce le da oportunitatea echipelor sa aleaga strategia pe care ei o considera oportuna in functie de situatia de pe circuit. As vrea sa multumesc tuturor echipelor si pilotilor pentru sustinerea pe care ne-au acordat-o la debutul nostru in Formula 1 si sper ca modul in care s-a desfasurat prima cursa sa le fi rasplatit increderea pe care au avut-o in noi. As vrea sa le multumesc si tuturor celor din echipa Pirelli care au facut ca acest inceput perfect sa fie posibil. Tinand cont ca implicarea noastra in Formula 1 s-a confirmat anul trecut in luna inuie, in urma cu noua luni, munca depusa a fost incredibila. Cu siguranta nu ne vom opri aici si ne pregatim deja pentru urmatoarea etapa din Malaezia unde ne astepta provocari noi si complet diferite fata de cele din Australia", a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

REZUMATUL ZILEI:

Acesta este desfasuratorul tuturor opririlor la boxe efectuate in timpul Marelui Premiu al Australiei. Pirelli a nominalizat pneurile hard ca optiune principala, in timp ce versiunea soft a pneurilor P Zero a fost optiunea secundara.

Turul 11 - Webber schimba de pe soft pe hard
Turul 12 - Alonso schimba de pe soft pe soft
Turul 13 - Massa schimba de pe soft pe soft
Turul 13 - Barrichello schimba de pe soft pe soft
Turul 14 - Vettel schimba de pe soft pe soft
Turul 14 - Di Resta schimba de pe soft pe soft
Turul 14 - D'Ambrosio schimba de pe soft pe hard
Turul 15 - Buemi schimba de pe soft pe soft
Turul 15 - Heidfeld schimba de pe soft pe soft
Turul 16 - Hamilton schimba de pe soft pe soft
Turul 16 - Petrov schimba de pe soft pe soft
Turul 16 - Rosberg schimba de pe soft pe soft
Turul 16 - Kobayashi schimba de pe soft pe soft
Turul 16 - Sutil schimba de pe soft pe hard
Turul 16 - Trulli schimba de pe hard pe soft
Turul 17 - Button schimba de pe soft pe soft
Turul 17 - Alguersari schimba de pe soft pe soft
Turul 17 - Kovalainen schimba de pe soft pe soft
Turul 17 - Schumacher schimba de pe soft pe hard
Turul 18 - Glock schimba de pe soft pe soft
Turul 19 - Button schimba de pe soft pe soft
Turul 19 - Glock schimba de pe soft pe hard
Turul 23 - Perez schimba de pe hard pe soft
Turul 23 - Barrichello schimba de pe soft pe soft
Turul 26 - Webber schimba de pe hard pe soft
Turul 27 - Alonso schimba de pe soft pe soft
Turul 28 - Barrichello schimba de pe soft pe soft
Turul 29 - Buemi schimba de pe soft pe soft
Turul 30 - Heidfeld schimba de pe soft pe hard
Turul 31 - Massa schimba de pe soft pe hard
Turul 32 - Kobayashi schimba de pe soft pe hard
Turul 35 - Alguersari schimba de pe hard pe soft
Turul 36 - Vettel schimba de pe soft pe hard
Turul 36 - Hamilton schimba de pe soft pe hard
Turul 36 - Petrov schimba de pe soft pe hard
Turul 36 - Di Resta schimba de pe soft pe hard
Turul 37 - Button schimba de pe soft pe hard
Turul 37 - Sutil schimba de pe hard pe hard
Turul 38 - D'Ambrosio schimba de pe hard pe hard
Turul 40 - Barrichello schimba de pe soft pe hard
Turui 42 - Alonso schimba de pe soft pe hard

Turul 48 - Massa schimba de pe hard pe soft

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Formula 1 DATA PUBLICĂRII: 28 Martie 2011