Dupa o cursa fara prea multa actiune, Nico Rosberg a castigat Marele Premiu al Europei

Dupa o cursa fara prea multa actiune, Nico Rosberg a castigat Marele Premiu al Europei
  • Nico Rosberg a castigat Marele Premiu al Europei pe circuitul stradal din Baku
  • Locurile 2 si 3 au fost ocupate de Sebastian Vettel si Sergio Perez
  • Din cauza unei erori, Lewis Hamilton a terminat doar pe locul 5
Distribuie pe Facebook

Pilotul celor de la Mercedes, neamtul Nico Rosberg, a castigat prima cursa de Formula 1 desfasurata in Azerbaidjan.

Pentru prima data in istoria Formulei 1, Marele Premiu al Europei a fost gazduit de Azerbaidjan, pe noul circuit stradal din Baku, proiectat de Hermann Tilke.

Din cauza oportunitatilor limitate de depasire, caracteristice circuitelor stradale, cursa nu a fost una spectaculoasa. Dupa stingerea luminilor rosii, Rosberg s-a mentinut pe prima pozitie, iar Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen si-au pastrat locurile obtinute in calificari.

Marele Premiu al Europei

Desi majoritatea pilotilor au intrat la boxe in jurul turului 13, pilotul celor de la Mercedes si Vettel au amanat intrarea pana in turul 20. Din cauza acestei strategii, campionul mondial din 2013 a pierdut un loc in favoarea colegului sau de echipa, finlandezul Kimi Raikkonen.

Acesta din urma a fost anuntat ca va fi penalizat cu 5 secunde in clasamentul final al cursei pentru ca a depasit linia alba de demarcatie de la boxe, iar Vettel a recuperat secundele care il desparteau de acesta, urcand mai apoi pe pozitia a doua.

Marele Premiu al Europei

Sergio Perez a facut una dintre cele mai bune curse ale sale, dupa ce a fost retrogradat pe locul 7 al grilei de start pentru schimbarea cutiei de viteze, mexicanul a urcat pe locul 5, iar mai apoi pe 4 dupa seria de intrari la boxe. In urma depasirii lui Raikkonen in ultimul tur, mexicanul a completat podiumul Marelui Premiu al Europei.

Marele Premiu al Europei

In ceea ce il priveste pe campionul mondial en-titre, Lewis Hamilton a fost urmarit de ghinion in acest week-end. Dupa ce a reusit doar un loc 10 in calificari, britanicul a progresat pana pe locul 5. Hamilton a concurat cu o setare gresita pana in ultimele 10 tururi, cand si-a dat seama de eroare, dar a fost prea tarziu pentru a mai spera la o clasare pe podium, el aflandu-se deja la 16 secunde in spatele lui Perez.

Marele Premiu al EuropeiMarele Premiu al Europei

In clasamentul general, Nico Rosberg conduce cu 141 de puncte, urmat de colegul sau de la Mercedes cu 117 si de Sebastian Vettel cu 96 de puncte.

Urmatoarea cursa din calendarul Formulei 1 va fi Marele Premiu al Austriei pe circuitul Red Bull Ring, si se va desfasura in week-end-ul 1-3 iulie.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Marele Premiu al Europei
mai multe
Publicat în categoria: Formula 1 DATA PUBLICĂRII: 21 Iunie 2016