Formula 1 este rupta in doua

Formula 1 este rupta in doua
Suparate ca FIA impune echipelor din Formula 1 plafonarea bugetelor la 40 de milioane de lire sterline, in caz contrar existand reguli mult mai restrictive din punct de vedere tehnologic, team-urile reunite in cadrul FOTA au decis ca din 2010 sa creeze un campionat mondial paralel in care sa alerge.
Distribuie pe Facebook


"A devenit clar ca echipele nu pot continua sa faca un compromis privind valorile fundamentale ale sportului. Ele au refuzat sa modifice conditiile privind inscrierea lor in Campionatul Mondial din 2010. Echipele nu au alta alternativa decat sa inceapa sa pregateasca un nou campionat, care va reflecta valorile participantilor si partenerilor acestora", se arata intr-un comunicat al FOTA.

Si ca sa se stie ce echipe vor pleca de anul viitor pentru a concura intr-un campionat propriu, le mentionam noi aici: McLaren-Mercedes, BMW Sauber, Renault, Toyota, Brawn GP, Ferrari, Red Bull si Toro Rosso, toate membre ale Asociatiei Echipelor de Formula 1 (FOTA). Singurele echipe care au acceptat regulile FIA au fost Williams si Force India.

Membrii FOTA s-au inscris totusi, la sfarsitul lunii mai, pentru a participa la CM din 2010, cu conditia ca litigiul sa fie aplanat.

FIA a anuntat deja ca 13 echipe vor concura in sezonul viitor, cele zece deja prezente in sezonul 2009, plus Campos Grand Prix (Spania), Manor Grand Prix (Marea Britanie) si USF1 (SUA).

In schimb, noul campionat va fi guvernat de un singur set de reguli, va incuraja noii sositi si va asculta mai mult dorintele suporterilor.

Intr-un campionat ce a devenit mai mult unul al nervilor tari, FIA a raspuns ca nu este surprinsa de decizia FOTA de a crea un campionat paralel din moment ce nu s-a ajuns inca la un compromis privind editia din 2010.

FIA a mentionat totodata ca forul international nu poate permite FOTA sa dicteze regulile in acest sport si nici o cursa a <>, aducand aminte faptul ca termenul limita pentru ca echipele din FOTA sa se inscrie neconditionat in campionatul mondial de anul viitor este 19 iunie.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Formula 1 DATA PUBLICĂRII: 19 Iunie 2009