Formula 1: Lewis Hamilton castiga Marele Premiu al Canadei datorita unei strategii impecabile

Formula 1: Lewis Hamilton castiga Marele Premiu al Canadei datorita unei strategii impecabile
  • La finalul unei curse amenintata de ploaie, Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu al Canadei la Formula 1
  • Locul 2 a fost adjudecat de Sebastian Vettel iar podiumul a fost inchis de Valtteri Bottas
  • Urmatoarea cursa va avea loc pe circuitul stradal din Baku
Distribuie pe Facebook

Campionul mondial en-titre, Lewis Hamilton, si-a adjudecat a doua victorie consecutiva din acest sezon, dupa o cursa interesanta si o strategie curajoasa in Marele Premiu de F1 al Canadei.

In acest week-end Circuitul Gilles Villeneuve din Montreal a fost gazda Marelui Premiu de Formula 1 si locul unde Lewis Hamilton era asteptat sa confirme ca victoria din Monaco nu a fost doar o intamplare.

Desi tot week-end-ul a fost amenintat de o ploaie care putea sa le incurce putin planurile tuturor celor implicati in cursa, ziua de duminica a fost ocolita de ploaie.

Marele Premiu al Canadei la Formula 1

Dupa ce in calificari au reusit sa se pozitioneze pe primele 2 locuri ale grilei, pilotii echipei Mercedes au avut un start modest in cursa. Profitand de spatiul liber lasat de Hamilton cand incerca sa il blocheze pe coechipierul sau, Rosberg, Vettel a tasnit pe primul loc, lasandu-i pe acestia sa se lupte in cel de-al doilea viraj.

In urma acestor manevre pilotii Mercedes s-au acrosat usor. In timp ce Hamilton a reusit sa salveze masina si a ramas pe locul 2 in spatele neamtului, Rosberg a fost nevoit sa iasa in decor, ajungand astfel pe locul 9.

Marele Premiu al Canadei la Formula 1

Ghinionul l-a urmarit pe Jenson Button si in Canada, dupa ce a fost nevoit sa abandoneze cursa din cauza unei defectiuni la motor. Vettel si Raikkonen a profitat de acest Safety Car Virtual, si au intrat la boxe pentru a schimba pneurile. Pilotul celor de la Ferrari a revenit pe locul 4, la 11 secunde in spatele unui Hamilton care avea un ritm constant.

Campionul mondial en-titre a intrat la boxe de abia in turul 25 si a optat pentru pneuri soft, implicit pentru o strategie cu o singura oprire.

Dupa ce Vettel a trecut in fata, Hamilton a fost din nou primul cand neamtul a intrat la boxe pentru a-si schimba iar pneurile inainte de stintul final.

Marele Premiu al Canadei la Formula 1Marele Premiu al Canadei la Formula 1

Pilotul Scuderiei a incercat sa-si recupereze pozitia, dar britanicul si-a pastrat ritmul. Dupa ce neamtul a fortat si a comis o greseala minora cu doar 8 tururi inainte de final, Hamilton si-a adjudecat victoria.

Locul al treilea l-a ocupat Valtteri Bottas, singurul din top 10 care a copiat strategia lui Hamilton. Acest lucru i-a permis sa ajunga langa Hamilton si Vettel si sa obtina astfel primul podium pentru Williams din acest sezon.

Marele Premiu al Canadei la Formula 1

Dupa Marele Premiu al Canadei, Nico Rosberg se pastreaza pe primul loc in clasamentul general al pilotilor, Lewis Hamilton s-a apropiat la 9 puncte de coechipierul sau, iar Sebastian Vettel incheie podiumul, cu 78 de puncte.

Urmatoarea cursa din calendarul Formulei 1 este Marele Premiu al Europei, gazduita de circuitul stradal din capitala statului Azerbaidjan, Baku, si va avea loc in week-end-ul 17-19 iunie 2016.

Marele Premiu al Canadei la Formula 1Infografic de la Pirelli: ce anvelope au folosit pilotii si de ce a castigat Hamilton

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Marele Premiu al Canadei la Formula 1
mai multe