Formula 1: Mark Webber le spune rivalilor sa-si vada de treaba

Formula 1: Mark Webber le spune rivalilor sa-si vada de treaba
Noul lider din Formula 1, Mark Webber de la echipa Renault Red Bull isi anunta colegii de breasla sa nu mai caute nod in papura prin contestatii asupra monopostului sau si sa-si vada mai degraba de propriile masini.
Distribuie pe Facebook

Este si normal sa atraga atentia tuturor, dar si invidia - masina Red Bull este cam mereu in capatul plutonului, in fruntea acestuia mai precis, dar este si cea mai rapida masina din calificari. Se pare ca masina pusa la punct de Adrian Newey este cautata si in cele mai mici detalii pentru a gasi ceva defecte si abateri de la regulamentul FIA. Insa, pana acum, masina condusa de Webber s-a prezentat exemplar, in ciuda celor care au facut contestatii.

Ultima contestatie asupra masinii "energizate" se refera la eleronul frontal. Acesta, conform regulamentului, trebuie sa ramana rigid la viteze mari. Se pare ca rivalii lui Webber au avut impresia ca acesta este flexibil si au facut o contestatie. Insa, oficialii FIA au facut inspectia de rigoare si au calificat eleronul ca fiind conform normelor. Ross Brown de la echipa Mercedes a spus ca aceste teste FIA au fost incorecte, fapt care l-a facut pe australianul Webber sa fiarba si sa-si apere echipa.

"Baietii din echipa si-au rupt spatele sa faca o masina 100% conform regulamentului si am trecut cu brio toate testele FIA. Nu suntem singura echipa care a venit cu multe lucruri noi. Iata si McLaren care a venit cu sistemul F-Duct, care este o idee senzationala, dar nimeni nu s-a luat de ei. Suntem fericit de performantele masinii si dormin linistiti noaptea. Nu trebuie penalizate ideile de succes si nici munca buna a echipelor" a spus Mark Webber.


Chiar daca este clar ca munca lui Adrian Newey la monopostul Red Bull provoaca gelozie in randul celorlalti piloti, Webber a mai vrut sa adauge: "Masina are insa si puncte slabe, cum ar fi motorul Renault. Acesta nu este cel mai puternic de pe pista iar acest lucru se vede in linie dreapta. Toate masinile au avantaje si dezavantaje, asa ca cel mai bine ar fi daca fiecare s-ar concetra asupra propriului monopost".

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Formula 1 DATA PUBLICĂRII: 5 August 2010