Formula 1: Sebastian Vettel, castigatorul din Belgia, in acest week-end

Formula 1: Sebastian Vettel, castigatorul din Belgia, in acest week-end
Detinator al titlului mondial la Formula 1, Sebastian Vettel (Red Bull) a facut ieri, pe circuitul de la Spa-Francorchamps, un pas important spre repetarea succesului de anul trecut. Acesta a castigat cursa din Belgia, fiind urmat de Mark Webber si de Jenson Button.
Distribuie pe Facebook

Sebastian Vettel a castigat pentru prima data in cariera Marele Premiu al Belgiei, tinandu-i la distanta pe colegul si... rivalul sau Mark Webber, dar si pe fostul campion al lumii Jenson Button (Mercedes). Este cea de-a 17-a victorie pentru Vettel in "Marele Circ" (a 7-a in 2011), iar satisfactia sa este cu atat mai mare cu cat echipa lui, Red Bull, s-a distantat si mai mult in fruntea clasamentului constructorilor - si Webber a facut o cursa foarte buna, el reusind sa-l depaseasca spectaculos si pe Fernando Alonso.

In prezent, Vettel este pe prima pozitie in clasamentul general cu 259 de puncte, urmat de colegul sau Mark Webber care are 167 de puncte si de Fernando Alonso de la Ferrari, cu 157 de puncte.

O adevarata lectie de pilotaj a oferit insa Michael Schumacher, cel care a sarbatorit 20 de ani de la debutul in Formula 1. Plecat de pe ultimul loc al grilei de start (a abandonat in calificari), septuplul campion mondial a terminat intrecerea pe 5! Fara indoiala, a fost cea mai buna cursa facuta de german de la revenirea sa in competitie.

Distribuie pe Facebook
mai multe