Hamilton rateaza startul iar Rosberg marsaluieste linistit spre victorie la Monza. Lupta pentru titlu ramane deschisa

Hamilton rateaza startul iar Rosberg marsaluieste linistit spre victorie la Monza. Lupta pentru titlu ramane deschisa
  • Marele Premiu al Italiei la Formula 1 a fost castigat de Nico Rosberg
  • Podiumul a fost completat de Lewis Hamilton si de Sebatian Vettel
Distribuie pe Facebook

Marele Premiu al Italiei la Formula 1 a fost gazduit in acest week-end de circuitul de la Monza. Victoria si-a trecut-o in cont germanul Nico Rosberg iar podiumul a fost completat de Lewis Hamilton si Sebastian Vettel.

Legendarul circuit de la Monza este unul dintre cele mai rapide trasee din calendarul Formulei 1. In ciuda acestui fapt, ramane un circuit dificil, care poate pune probleme mari.

Marele Premiu al Italiei la Formula 1

Unul dintre ghinionistii week-end-ului a fost campionul mondial en-titre, britanicul Lewis Hamilton care desi a obtinut un pole-position in calificari, a ratat complet startul in cursa de duminica.

Marele Premiu al Italiei la Formula 1

De greseala lui a profitat in primul rand colegul sau de la Mercedes, Nico Rosberg care a sprintat pe primul loc, urmat fiind de cei doi piloti de la Ferrari, Vettel si Raikkonen. Din fericire pentru el, Hamilton a revenit pe pozitia a 6-a si l-a depasit rapid pe Daniel Ricciardo, insa a trebuit sa astepte pana in turul 11 pentru a-l depasi si pe Valtteri Bottas, in lupta pentru locul 4.

Marele Premiu al Italiei la Formula 1Marele Premiu al Italiei la Formula 1

Daca pilotii Scuderiei si Bottas au intrat la boxe in preajma tururilor 15-17, cei de la Mercedes au ramas pe pneurile soft uzate cu care au inceput cursa, optand astfel pentru o cursa cu o singura oprire la boxe, pentru a trece direct pe pneuri de compozitie medie.

Marele Premiu al Italiei la Formula 1

Britanicul de la Mercedes a reusit sa obtina timpi mai buni, cu cauciucurile medium, decat reuseau cei de la Ferrari cu cele supersoft, astfel ca a redus distanta si a reusit sa-i depaseasca pe cei doi in momentul in care Vettel si Raikkonen au trecut pe la standuri.

Cursa a fost lipsita de evenimente importante pana la final, astfel ca Rosberg si-a trecut in cont o noua victorie, iar Hamilton s-a multumit cu un bine-meritat loc 2. Podiumul a fost inchis de Sebastian Vettel, care a reusit un important loc 3 in cursa de casa a celor de la Ferrari.

Marele Premiu al Italiei la Formula 1

In clasamentul general, neamtul de la Mercedes a reusit sa se apropie la doar 2 puncte de Hamilton, astfel ca lupta pentru titlu ramane inca deschisa si este mai aprinsa ca niciodata.

Kimi Raikkonen s-a clasat pe 4, fiind urmat de Daniel Ricciardo, Valtteri Botas, Max Verstappen, iar pe locul 8 a venit Sergio Perez. Ultimele doua puncte puse in joc au fost luate de Felipe Massa si Nico Hulkenberg.

Marele Premiu al Italiei la Formula 1

Acesta a fost ultimul Mare Premiu de pe teritoriu european din acest sezon, caravana Formulei 1 urmand sa isi inceapa turneul Asiatic cu urmatoarea cursa care va fi gazduita de Statul Singapore, in week-end-ul 16-18 septembrie.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Marele Premiu al Italiei la Formula 1
mai multe