Lewis Hamilton a castigat in Brazilia la finalul unei curse infernale. Rosberg si Verstappen completeaza podiumul

  • Lewis Hamilton a castigat in Brazilia
  • Podiumul a fost completat de Nico Rosberg si Max Verstappen
  • Cursa a fost de mai multe ori intrerupta din cauza ploii si a accidentelor
Distribuie pe Facebook

Campionul mondial en-titre a reusit sa castige Marele Premiu al Braziliei, gazduit de circuitul de la Interlagos. Podiumul a fost completat de Nico Rosberg si de Max Verstappen. In aceste conditii, diferenta dintre Hamilton si Rosberg s-a redus la 12 puncte.

Marele Premiu al Braziliei la Formula 1 a inceput cum nu se putea mai rau, si anume cu o intarziere de 10 minute, din cauza ploii puternice. Chiar si dupa ce aceasta perioada a expirat, comisarii de cursa au hotarat ca startul sa aiba loc sub Safety Car, din motive de siguranta.

Marele Premiu al Braziliei la Formula 1

In acest context, Lewis Hamilton a plecat la pas in fata lui Nico Rosberg, urmati fiind de Kimi Raikkonen, Max Verstappen, Sebastian Vettel si Daniel Ricciardo. Conditiile meteo s-au mai imbuntatit in turul 7, iar haosul s-a dezlantuit la iesirea masinii de siguranta de pe traseu.

Marele Premiu al Braziliei la Formula 1

Verstappen l-a depasit pe Raikkonen, iar Vettel a derapat pe finalul turului 11, chiar inainte de a intra la boxe pentru pneuri intermediare. Pe langa timpul pierdut din cauza acelui incident, neamtul a mai pierdut secunde pretioase si la inlocuirea cauciucului stanga-spate, revenind pe circuit doar pe locul 19.

Marele Premiu al Braziliei la Formula 1

Doua tururi mai tarziu, Marcus Ericsson a pierdut monopostul in aceeasi zona ca si pilotul Scuderiei, s-a izbit de zidurile de pe margini, si a ramas blocat pe linia boxelor. Safety Car-ul a intrat imediat pe circuit, iar cei doi piloti ai echipei Red Bull Racing au intrat la boxe pentru pneuri intermediare.

Marele Premiu al Braziliei la Formula 1

Pe lista de ghinionistilor s-a trecut si Kimi Raikkonen care a deparat pe linia dreapta la cateva secunde dupa iesirea masinii de siguranta, a lovit zidurile de ambele parti ale pistei, iar din cauza resturilor ramase pe pista, comisarii au decis intreruperea cursei prin steag rosu. Cursa s-a reluat, dar in turul 28 a fost din nou intrerupta prin steag rosu din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Marele Premiu al Braziliei la Formula 1

La fel ca si la inceputul cursei, la iesirea Safety Car-ului de pe circuit, Verstappen l-a depasit pe Rosberg pentru locul 2, insa cateva tururi mai tarziu, tanarul pilot a derapat in ultimul viraj, reusind sa salveze monopostul in ultimul moment si pastrandu-si pozitia in fata neamtului de la Mercedes.

Marele Premiu al Braziliei la Formula 1Marele Premiu al Braziliei la Formula 1

Cursa a fost din nou intrerupta in turul 48, atunci cand masina de siguranta a intrat din nou pe circuit, imediat dupa accidentul suferit de Felipe Massa in apropierea liniei boxelor.

Marele Premiu al Braziliei la Formula 1

Dupa o noua oprire la boxe, Verstappen a coborat pe locul 12 si a inceput imediat sa forteze pentru o clasare cat mai buna la final. Cu cateva tururi inaintea fluturarii steagului in carouri, olandezul de la Red Bull l-a depasit decisiv pe Sergio Perez pentru a ocupa ultimul loc pe podium.

Marele Premiu al Braziliei la Formula 1

Finalul cursei l-a vazut invingator pe Lewis Hamilton, care a reusit sa-si pastreze pozitia pe toata durata cursei in fata colegului sau de echipa, Nico Rosberg. Astfel, diferenta dintre cei doi s-a redus la 12 puncte, ramanand ca titlul mondial sa se joace in ultima cursa a acestui sezon.

Marele Premiu al Braziliei la Formula 1

Aceasta va fi gazduita de Abu Dhabi, pe nocturna de pe circuitul Yas Marina, si se va desfasura in week-end-ul 25-27 Noiembrie.

Marele Premiu al Braziliei la Formula 1

Marele Premiu al Braziliei la Formula 1

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Marele Premiu al Braziliei la Formula 1
mai multe
Publicat în categoria: Formula 1 DATA PUBLICĂRII: 14 Noiembrie 2016