Lewis Hamilton a impuscat doi iepuri dintr-o lovitura dupa ce a castigat in Ungaria si a devenit lider in clasamentul general

Lewis Hamilton a impuscat doi iepuri dintr-o lovitura dupa ce a castigat in Ungaria si a devenit lider in clasamentul general
  • Lewis Hamilton a iesit invingator pe circuitul de la Hungaroring
  • A reusit sa-l depaseasca pentru prima oara in acest sezon pe Nico Rosberg in clasamentul general
  • Podiumul a fost completat de Rosberb si Ricciardo
Distribuie pe Facebook

Campionul mondial en-titre, Lewis Hamilton, a obtinut a cincea victorie pe circuitul ungar de la Hungaroring, si a trecut astfel in fata coechipierului sau de la Mercedes, Nico Rosberg, in clasamentul general.

Localizat la mai putin de 50 de kilometri de capitala Ungariei, Circuitul de le Hungaroring a fost in acest week-end gazda celei de-a 11-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1.

Dupa ce a reusit doar un loc secund in sesiunea de calificari, pilotul britanic Lewis Hamilton, a fortat chiar de la inceputul cursei, si a reusit sa-l depaseasca pe Nico Rosberg la intrarea in pimul viraj. Daniel Ricciardo a incercat sa profite de locul lasat liber de britanic, s-a strecurat intre cei doi piloti Mercedes, dar Rosberg a revenit si a reusit sa-l blocheze si sa pastreze locul secund.

Marele Premiu al Ungariei la Formula 1

Pentru prima oprire la boxe, toti pilotii au optat pentru inlocuirea pneurilor supersoft cu soft, iar ocupantii primelor 3 locuri si-au pastrat pozitiile. Singurul care a avut ghinion la oprirea la boxe a fost tanaraul pilot al celor de la Red Bull, Max Verstappen, care plecat pe pozitia a 4-a, a pierdut doua locuri la pitstop in favoarea celor doi piloti Ferrari.

Finlandezul celor de la Ferrari a aratat ca nu si-a iesit deloc din mana si a ajuns pe locul 5 dupa ce a luat startul de pe locul 14, cu pneurile soft care i-au permis sa ramana mai mult timp pe circuit.

Marele Premiu al Ungariei la Formula 1

Raikkonen a repetat duelul cu Verstappen cu 20 de tururi inainte de final, cand dupa cea de-a doua oprire la boxe, acesta din urma a fost ajuns rapid de pilotul Scuderiei, care cand a incercat sa-l depaseasca, l-a lovit usor cu partea stanga a aripii fata, dupa ce olandezul a schimbat de doua ori traiectoria. Chiar daca impactul a fost unul usor, pilotul finlandez a incercat in repetate randuri sa-l depaseasca definitiv pe Verstappen, dar fara niciun succes.

La finalul celor 70 de tururi, Lewis Hamilton a fost marele castigator al week-end-ului ungar, fiind urmat pe podium de colegul sau, Nico Rosberg si de Daniel Ricciardo, pilotul celor de la Red Bull Racing.

Marele Premiu al Ungariei la Formula 1

Campionul mondial en-titre a devenit astfel lider al clasamentului general pentru prima oara in acest sezon, cu un avans de 6 puncte in fata coechipierului sau, germanul Nico Rosberg.

Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial de Formula 1 va fi gazduita de Germania pe circuitul Hockenheimring, si va avea loc in perioada 29-31 iulie.

Marele Premiu al Ungariei la Formula 1

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Marele Premiu al Ungariei la Formula 1
mai multe