Lewis Hamilton si Nico Rosberg din nou la cutite dupa ce britanicul castiga Marele Premiu al Austriei

Lewis Hamilton si Nico Rosberg din nou la cutite dupa ce britanicul castiga Marele Premiu al Austriei
  • Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu al Austriei dupa un acrosaj cu Nico Rosberg in ultimul tur
  • Podiumul a fost completat de Max Verstappen si Kimi Raikkonen
  • In clasamentul general, prima pozitie este detinuta in continuare de Nico Rosberg
Distribuie pe Facebook

Campionul mondial en-titre si-a adjudecat a treia victorie a sezonului, dupa ce a castigat Marele Premiu al Austriei la Formula 1.

Daca inainte de aceasta etapa, pilotii echipei Mercedes au declarat ca au ingropat securea razboiului, Hamilton si Rosberg sunt din nou la cutite.

Britanicul a pornit din pole-position si a reusit sa-si pastreze pozitia in fata compatriotului sau Jenson Button si al finlandezului Kimi Raikkonen. Dupa ce a fost retrogradat pentru schimbarea cutiei de viteze, Rosberg a pornit de pe locul 6 dar a progresat pana pe 4 dupa depasirile succesive asupra lui Daniel Ricciardo si Nico Hulkenberg.

Marele Premiu al Austriei

Neamtul de la Mercedes a intrat la boxe pentru schimbarea pneurilor, iar configuratia soft i-a permis ca la revenirea pe circuit sa fie cu doua secunde mai rapid decat Hamilton. Acesta din urma a pierdut prima pozitie in favoarea colegului sau.

Sebastian Vettel a fost lovit de ghinion aproape de jumatatea cursei, cand datorita faptului ca a dorit sa ramana mai mult decat ceilalti piloti pe circuit, Ferrari-ul sau a suferit o pana de cauciuc, iar neamtul a fost nevoit sa abandoneze.

Marele Premiu al Austriei

In urma intrarii Safety Car-ului, avansul lui Rosberg in fata lui Hamilton a devenit nul. In turul 55, neamtul a iesit in decor iar o bucata de deflector de pe partea stanga a monopostului s-a rupt, neafectand foarte mult comportamentul masinii.

Dupa o ultima intrare la boxe, Hamilton l-a atacat pe colegul sau de la Mercedes. Desi initial l-a depasit pe exterior, Rosberg a revenit si a incercat sa ia interiorul virajului, dar britanicul a strans prea tare iar cei doi s-au acrosat. Mercedes-ul un numarul 6 a suferit o defectiune la aripa fata, iar Hamilton a devenit lider si a castigat cursa.

Marele Premiu al Austriei

In timp ce Rosberg a incercat sa revina pe circuit, a fost depasit pe rand de Verstappen si Raikkonen, reusind sa termine cursa din Austria doar pe locul 4.

In clasamentul general, Nico Rosberg este in continuare pe prima pozitie cu 153 de puncte, dar dupa aceasta etapa, Lewis Hamilton s-a apropiat la 9 puncte de colegul sau de la Mercedes. Pilotii echipei Ferrari, Vettel si Raikkonen sunt la egalitate pe locurile 3, respectiv 4, cu 96 de puncte.

Urmatoarea etapa a campionatului mondial de Formula 1 va avea loc in Marea Britanie pe circuitul de la Silverstone in week-end-ul 8-10 iulie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Formula 1 DATA PUBLICĂRII: 4 Iulie 2016