Lewis Hamilton si Valentino Rossi au facut schimb de vehicule ca sa se intreaca pe circuit

Lewis Hamilton si Valentino Rossi au facut schimb de vehicule ca sa se intreaca pe circuit
Un moment istoric atât pentru Lewis Hamilton cât și pentru Valentino Rossi, perechea având parte de o zi pe circuit fără precedent, unde au făcut schimb de mașinării, în cadrul Ricardo Tormo Circuit.
Distribuie pe Facebook
Valentino Rossi a pilotat Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+, mașina câștigătoare a Campionatului Mondial 2017 FIA Formula One™ pentru echipa Mercedes-AMG Petronas Motorsport cu ajutorul lui Lewis Hamilton, în timp ce Lewis s-a dat pe bikeul 2019 Monster Energy Yamaha MotoGP YZR-M1, folosit de Valentino pe același circuit doar cu câteva săptămâni în urmă.
Semnificația ocaziei nu s-a pierdut nici pentru Lewis, nici pentru Valentino, aceștia neținând în secret admirația și respectul mutual în ultimii ani. Acționând în calitate de mentor unul pentru celălalt, perechea a putut să completeze mai multe tururi schimbându-și mașinăriile între ei și totodată împărtășindu-și informații și învățări despre meseria celuilalt.
Rossi Hamilton
De șase ori Campion Mondial la Formula Unu, Lewis Hamilton:
„Este incredibil să ai ocazia să vezi o legendă precum Valentino în mașină. Sunt mega entuziasmat pentru el, îmi amintesc cum a fost și pentru mine să descopar mașina pentru prima dată. Este un sentiment aparte.”
„A fost extraordinar să fiu pe circuit pe aceeași motocicletă ca Valentino, nu am cuvinte.”
De nouă ori Campion Mondial la MotoGP, Valentino Rossi spune:
„Eram un fan înfocat al lui Lewis înainte, însă acum sunt și mai entuzismat. Am avut parte de o zi fantastică, unde clasele de top ale motorsportului nu numai că s-au întâlnit, dar au și lucrat împreună. M-am simțit exact ca un pilot adevărat de F1; aproape că nu îmi doream ca ziua să se termine.”
„M-am dat și pe YZR-M1 împreună cu Lewis. A fost un moment plin de mândrie pentru mine și echipa mea, să împărțim secretele și pasiunea cu el. Din punct de vedere tehnic circuitul din Valencia este unul dificil, însă Lewis a fost incredibil pe bike, iar poziția sa pe M1 a fost super. Cred că s-a super distrat și asta este cel mai important.”
Rossi Hamilton
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Formula 1 DATA PUBLICĂRII: 12 Decembrie 2019