Nico Rosberg castiga intr-una dintre cele mai spectaculoase curse din acest sezon de F1

Nico Rosberg castiga intr-una dintre cele mai spectaculoase curse din acest sezon de F1
  • Nico Rosberg a castigat Marele Premiu al Belgiei
  • Cursa de la Spa-Francorchamps a fost una foarte spectaculoasa
  • Podiumul a fost completat de Ricciardo si de Hamilton
Distribuie pe Facebook

Marele Premiu al Belgiei din calendarul Formulei 1 a luat sfarsit, iar marele invingator este Nico Rosberg, pilotul celor de la Mercedes.

Spa-Francorchamps este unul dintre cele mai populare circuite din lume, cunoscut in special pentru dificultatea sa, viteza mare atinsa de piloti dar mai ales pentru legendarul viraj Eau Rouge.

Marele Premiu al Belgiei la Formula 1

Intr-o vreme in care regulile tind sa ucida spectacolul, Marele Premiul al Belgiei a reusit sa intrerupa putin aceasta monotonie care planeaza asupra Campionatului Mondial de Formula 1 de ceva timp incoace.

Marele Premiu al Belgiei la Formula 1

Pilotul german al celor de la Mercedes, Nico Rosberg, a avut un week-end perfect in Belgia dupa ce sambata a reusit sa se claseze pe primul loc in sesiunea de calificari. Nu acelasi lucru se poate spune despre campionul mondial en-titre, si in prezent liderul clasamentului general, Lewis Hamilton, care a fost nevoit sa plece de pe pozitia 21, ca urmare a penalizarii primite.

Marele Premiu al Belgiei la Formula 1

Startul cursei a fost unul extrem de spectaculos, de unde nu au lipsit incidentele. Dupa ce a ratat startul, tanarul Max Verstappen a incercat sa recupereze locul doi printr-o infiltrare intr-un spatiu extrem de ingust, intre parapetii din dreapta si monopostul Ferrari pilotat de Kimi Raikkonen. Sebastian Vettel a abordat primul viraj pe mijlocul pistei, iar la inchidere si-a lovit din lateral colegul, care la randul sau a ricosat in aripa fata a lui Verstappen.

Marele Premiu al Belgiei la Formula 1

Toti cei trei piloti au fost nevoiti sa intre la boxe pentru remedierea defectiunilor, finlandezul de la Ferrari pierzand cel mai mult timp din cauza dificultatii de a inlocui nasul monopostului. Incidentele au continuat cu Carlos Sainz Jr. care a suferit o pana, iar britanicul Jenson Button a avut din nou ghinion, dupa ce a fost lovit din spate de Pascal Wehrlein, amandoi fiind nevoiti sa abadoneze ulterior.

Marele Premiu al Belgiei la Formula 1

Virajul Eau Rouge a facut si in acest an o victima dupa ce Kevin Magnussen a pierdut spatele monopostului Renault la iesire si s-a izbit violent de parapetii formati din pneuri.

Nico Rosberg si-a pastrat prima pozitie, urmat de Daniel Ricciardo si Nico Hulkenberg, iar Alonsi si Hamilton au progresat pe locurile 4, respectiv 5, profitand din plin de seria de evenimente.

Marele Premiu al Belgiei la Formula 1

Dupa accidentul lui Magnussen, cursa a fost intrerupta prin steag rosu pentru inlocuirea parapetului, timp in care pilotii au trecut pe la boxe pentru schimbarea de pneuri. In timp ce Rosberg a optat pentru cauciucuri soft, Alonso si Hamilton au trecut pe soft-uri.

La reluarea cursei, campionul mondial en-titre a reusit sa treaca de Hulkenberg si de Alonso, ajungand pe locul 3, inainte de a trece iar pe la boxe pentru un nou set de pneuri soft in turul 22.

Marele Premiu al Belgiei la Formula 1

Cursa a fost lipsita de alte evenimente importante, iar finalul celui de-al 44-lea tur l-a vazut invingator pe Nico Rosberg, urmat de Daniel Ricciardo si de Lewis Hamilton, care a facut o cursa impecabila.

Marele Premiu al Belgiei la Formula 1

Lupta pentru ultimele puncte puse in joc a fost una foarte aprinsa, si i-a avut ca personaje principale pe Raikkonen si Verstappen, care au schimbat succesiv pozitiile. In duelul cu tanarul olandez a intrat si Vettel, dar lipsa de experienta si-a spus cuvantul, iar Verstappen a pierdut, reusind doar o clasare pe locul 11.

In clasamentul general, Hamilton isi pastreaza pozitia de lider, in spatele sau, la doar 9 puncte diferenta, venind colegul de la Mercedes, Rosberg. Podiumul este completat de Ricciardo, cu 151 de puncte.

Urmatoarea cursa va avea loc in Italia, in week-end-ul 2-4 septembrie, si va pune punct turneului european, urmand ca mai apoi, Formula 1 sa plece spre Asia.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Marele Premiu al Belgiei la Formula 1
mai multe