Nico Rosberg, castigator pe circuitul stradal de Formula 1 de la Monaco

Nico Rosberg, castigator pe circuitul stradal de Formula 1 de la Monaco
  • Rosberg a facut o singura oprire la boxe
  • Lider in clasament ramane Hamilton
  • Mercedes-Benz este pe primul loc la constructori
Distribuie pe Facebook

In acest sfarsit de saptamana a avut loc la Monaco una din cele mai interesante etape de Formula 1. Pe circuitul stradal al principatului, prima pozitie a podiumului a fost ocupata de germanul Nico Rosberg, urmat de Sebastian Vettel si Lewis Hamilton.

Nico Rosberg a castigat Marele Premiu al Principatului Monaco avand o strategie cu o singura oprire. Pilotul de la Mercedes a inceput cursa cu pneurile P Zero Rosu supersoft si a schimbat apoi pe P Zero Galben soft. Germanul este al patrulea pilot din istorie care a castigat cursa din Principat pentru a treia oara consecutiv.

Cursa a fost data peste cap de o neutralizare in ultima parte a cursei, dupa incidentul dintre Max Verstappen si Romain Grosjean. Lewis Hamilton a pierdut pozitia de lider dupa ce a decis sa faca o oprire suplimentara, pentru a schimba de pe pneurile soft pe cele supersoft.

Majoritatea pilotilor a oprit o singura data dupa ce au inceput cursa cu pneurile de compozitie supersoft. Nico Hulkenberg (Force India), Fernando Alonso (McLaren), Valtteri Bottas (Williams) si cei doi piloti de la Manor au inceput cursa cu pneurile de compozitie soft.

Temperaturile au fost destul de scazute in antrenamente si calificari, dar in timpul cursei temperatura asfaltului a ajuns pana la 42 de grade Celsius. Asa cum era de asteptat, uzura si degradarea pneurilor a fost minima pe cel mai putin abraziv si lent circuit din calendarul competitional. In aceste conditii, mentinerea unei temperaturi optime a pneurilor pe perioada neutralizarii cursei a jucat un rol crucial.

Formula 1 Monaco 2015

Carlos Sainz (Toro Rosso) a avut o evolutie excelenta si a terminat in puncte, pe locul 10, dupa ce a plecat in cursa de la boxe. Spaniolul a avut o strategie cu o singura oprire, reusind sa parcurga 66 de tururi cu pneurile de compozitie soft. Rosberg a stabilit cel mai rapid tur din cursa cu doua tururi înainte de final, cu pneurile soft cu care parcursese deja 39 de tururi.

Podiumul a fost completat de Sebastian Vettel si Lewis Hamilton, cel din urma fiind si favoritul initial la castigarea marelui premiu. Oricum, lider in clasamentul mondial pe sezonul 2015 ramane Hamilton cu 126 de puncte, urmat de Rosberg cu 116, dupa care Vettel cu 98, iar la o distanta mai mare, cu doar 60 de puncte, este Kimi Raikkonen urmat de Valtteri Bottas cu 42 de puncte.

Distribuie pe Facebook
mai multe