Noul coronavirus nu iarta nimic. Marele Premiu de F1 al Australiei ANULAT din cauza pandemiei de COVID-19

Noul coronavirus nu iarta nimic. Marele Premiu de F1 al Australiei ANULAT din cauza pandemiei de COVID-19
  • Marele Premiu de F1 al Australiei a fost anulat
  • Un membru al echipei McLaren a fost testat pozitiv
  • Intreaga suma platita pentru bilete va fi rambursata
Distribuie pe Facebook

Marele Premiu de Formula 1 al Australiei a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19. Un membru al echipei McLaren a fost testat pentru noul coronavirul iar rezultatul a fost pozitiv.

Noul coronavirus, care a dat viata a milioane de oameni peste cap, mai face o victima. Dupa Salonul Auto de la Geneva si cel de la New York, plus multe alte evenimente de pe intregul mapamond, pandemia de COVID-19 anuleaza Marele Premiu de Formula 1 al Australiei. Cursa trebuia sa se desfasoare in acest weekend, fiind deschizatoarea sezonului, pe circuitul Albert Park din Melbourne.

La aceasta decizie a contribuit foarte mult si faptul ca un membru al echipei McLaren a iesit pozitiv la testul pentru coronavirus. Dupa aflarea vestii, echipa britanica a anuntat ca se retrage din cursa si incet incet mai multi piloti au inceput sa-si exprime ingrijorarea vis-a-vis de tinerea cursei in aceste conditii.

Cu putin timp inainte de anuntul oficial, Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen au plecat deja spre casa, cei doi piloti de la Ferrrari, respectiv Alfa Romeo, fiind urmati si de alti colegi. Majoritatea si-au exprimat regretul prin intermediul retelelor de socializare, dar au recunoscut ca pana la urma sanatatea este cel mai de pret.

"FIA si Formula 1, cu intregul suport al Australian Grand Prix Corporation, au luat decizia ca toate activitatile care tin de organizarea cursei de Formula 1 din Australia sa fie anulate. [...] Tuturor celor care au achizitionat bilete le va fi rambursata intreaga suma [...]" se arata in comunicatul de presa emis de cele trei entitati.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Formula 1 DATA PUBLICĂRII: 13 Martie 2020