Renault a fost exclusa din Marele Premiu al Europei

Renault a fost exclusa din Marele Premiu al Europei
Accidentul teribil suferit de F. Massa (Ferrari) in calificarile pentru Marele Premiu al Ungariei incepe sa aiba ecouri in Formula 1. Dupa ce lui Fernando Alonso i s-a desprins o roata in cursa de la Hungaroring, ca urmare a neglijentei mecanicilor la schimbul de pneuri, echipa Renault a fost penalizata de comisarii de cursa cu suspendarea participarii in Marele Premiu al Europei.
Distribuie pe Facebook


Renault mai este investigata si pentru ca Alonso a mai parcurs inca jumatate de tur doar pe 3 roti, in conditiile in care pentru un incident similar Red-Bull a fost amendata dupa Marele Premiu al Australiei.

In mai putin de o ora de la publicarea deciziei, Renault a anuntat ca intentioneaza sa faca apel la aceasta hotarare. Data la care va fi judecat apelul echipei Renault nu a fost stabilita.

Intrat la boxe in turul 12, lui Alonso i s-a dat verde de catre mecanici sa revina pe circuit chiar daca acestia nu montasera pneul dreapta fata in mod corespunzator. Dupa numai cateva viraje, Alonso s-a trezit fara roata respectiva care alerga liber pe circuit. Spaniolul a mers apoi pe trei roti pana la intrarea la boxe de unde a revenit pe locul 18. Sesizand probleme in continuare, Alonso s-a retras definitiv.

Alonso a ratat astfel o ocazie unica de a obtine o noua victorie la Hungaroring, circuitul pe care in 2003 a inregistrat primul sau succes in Formula 1.

Spaniolul reusise sa se claseze primul pe grila de start al Marelui Premiu al Ungariei, iar dupa un start excelent s-a mentinut un timp pe prima pozitie, desi rivalii de la Red Bull Racing si McLaren detineau un monopost mai performant.

Incidentul vine dupa ce numai cu o zi in urma Massa fusese lovit in cap de o piesa metalica desprinsa din monopostul Brawn GP al lui Barrichello si la sase zile dupa ce, Henry Surtees, fiul campionului mondial de Formula 1 din 1964, John Surtees, a murit intr-un accident in cursa de Formula 2 de pe circuitul Brands Hatch. El a fost, de asemenea, lovit in cap de o roata a monopostului condus de pilotul Jack Clarke, care a intrat ntr-un parapet al circuitului.

Marele Premiu al Europei va avea loc pe 23 august la Valencia.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Formula 1 DATA PUBLICĂRII: 27 Iulie 2009