"Zidul Campionilor", locul special al Circuitului Gilles Villeneuve din Canada unde multi asi ai volanului si-au lasat amprenta

"Zidul Campionilor", locul special al Circuitului Gilles Villeneuve din Canada unde multi asi ai volanului si-au lasat amprenta
  • Marele Premiul al Canadei este in calendarul Formulei 1 din 1967
  • In 1978, cursa s-a mutat pe actualul circuit numit dupa pilotul canadian Gilles Villeneuve
  • Pe "Zidul Campionilor" si-au lasat urma foarte multi campioni mondiali printre care Michael Schumacher, Gilles Villeneuve sau Damon Hill.
Distribuie pe Facebook

Ca orice alt circuit prezent in calendarul Formulei 1, si "Circuit Gilles Villeneuve" are povestile sale ascunse pentru care a devenit un loc indragit de fanii sportului cu motor dar si de pilotii care il strabat in fiecare an.

Circuitele mondiale mai sunt numite si altarele motorsportului. Aici vin cei mai buni dintre cei buni pentru a-si masura fortele in spatele volanului masinilor de Formula 1, si nu numai.

Marele Premiu al Canadei a intrat pentru prima data in calendarul Formulei 1 in 1967 cand pilotii s-au intrecut pe Mosport Park din Ontario. In 1978, din cauza unor probleme din punct de vedere al sigurantei, cursa de Formula 1 s-a mutat pe actualul loc de pe Ile Notre-Dame din Montreal.

Marele Premiu al Canadei

Coincidenta sau nu, primul care a castigat un Mare Premiu pe acest circuit a fost canadianul Gilles Villeneuve, pilotul celor de la Ferrari. Dupa ce acesta a sfarsit tragic in calificarile pentru Marele Premiu al Belgiei, circuitul de pe Ile Notre-Dame a luat numele singurului canadian care a castigat acolo.

Poate una dintre cele mai cunoscute parti ale acestuia este virajul numarul 14, unde se afla locul supranumit "Zidul Campionilor." La iesirea din ultima sicana, multi piloti dintre care majoritatea campioni mondiali au calcat prea tare pedala de acceleratie si si-au lasat "semnatura personala" pe aceasta portiune a zidului de protectie.

Marele Premiu al Canadei

In 1999, 3 mari campioni, Damon Hill, Michael Schumacher si Jacques Villeneuve au facut cunostinta cu el. Dupa ei au urmat altii precum, Ricardo Zonta, la vremea aceea campionul en-titre al FIA GT, Nico Rosberg, pe atunci in GP2, Juan Pablo Montoya sau Jenson Button.

Cel mai recent campion care si-a lasat amprenta, in 2011, pe aceasta portiune este Sebastian Vettel, in timpul antrenamentelor libere.

Marele Premiu al CanadeiMarele Premiu al Canadei

Cele mai multe victorii pe acest circuit de 4.361 kilometri le are septuplul campion de Formula 1 Michael Schumacher, iar cel mai bun tur Rubens Barrichello, obtinut in anul 2004.

Marele Premiu al Canadei

Dupa ce in 2005, Marele Premiu al Canadei a fost cea mai urmarita cursa de Formula 1 din lume, 4 ani mai tarziu, Circuitul Gilles Villeneuve a fost exclus din calendarul F1. Acesta a revenit in 2010, iar in 2014 organizatorii au semnat un contract prin care legendarul circuit va gazdui acest mare premiu pana in 2024.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Marele Premiu al Canadei
mai multe