8 recorduri ciudate stabilite pe patru roti

8 recorduri ciudate stabilite pe patru roti
Daca nu ar fi existat mirajul inscrierii recordurilor in faimoasa Guinness Book of World Records, probabil ca nu am fi avut aceste uimitoare, ciudate si aiuritoare experiente descrise mai jos.
Distribuie pe Facebook

Insa, atata vreme cat oricine vrea sa fie cineva, iar Cartea Recordurilor a transformat acest vis in realitate pentru cativa norocosi, iata o lista de recorduri auto care au trecut pe sub "radarul" multora dintre voi.

1. Cea mai joasa masina din lume

8 recorduri ciudate stabilite pe patru roti

A inceput ca un proiect al unei clase de liceu industrial din Japonia si a ajuns sa fie detinatoarea recordului pentru cea mai joasa masina din lume. "Mirari", numele masinutei japoneze, inseamna "Viitor", elevii japonezi prognozand astfel o lume de pitici. Aceasta pentru ca masina nu are mai mult de 45 de centimetri inaltime.

Mirari a fost construita in 2010 si, in ciuda aparentelor, masina, echipata cu sase baterii puternice, este capabila sa circule pe o distanta de cativa kilometri in conditii optime. Recordul a fost omologat abia in cursul anului trecut.

2. Cea mai mica masina din lume

8 recorduri ciudate stabilite pe patru roti

O alta "piticanie" pe patru roti detine insa titlul de cea mai mica masina din lume. A fost construita de americanul Austin Coulson din Phoenix-Arizona, care nu s-a sfiit sa ii dea si un numar de inmatriculare plin de umor.

"I'm BIG" scrie pe placuta de inmatriculare emisa in statul Texas, desi micuta curiozitate pe patru roti are putin peste 60 de cm in inaltime si aproape 1,2 metri in lungime. Cu toate acestea, piticania alearga pe sosele cu o viteza de 40 km/h, in ciuda pozitiei incomode a soferului.

3. 28 intr-un Mini

8 recorduri ciudate stabilite pe patru roti

Seamana cu celebrul banc cu elefantii si Trabantul, dar in cele din urma s-a dovedit a fi o realitate certificata si autentificata de reprezentantii Guinness Book of World Records. 28 de femei s-au inghesuit in 2012 intr-un Mini, cu ocazia unei lansari Virgin Records. Este drept ca nu au fost chiar orice femei, ci un grup de gimnaste de lot national din echipa Marii Britanii, dar chiar si asa...

Aa, si sa nu uitam, anul acesta 27 de gimnaste au reusit sa se inghesuie intr-un Mini clasic!

4. Cea mai stransa parcare laterala

8 recorduri ciudate stabilite pe patru roti

De parca nu era indeajuns reclama mascata facuta in filmul "The Italian Job", Mini Cooper a mai lovit inca odata cu un record mondial pentru cea mai stransa parcare laterala. Ultima reusita trecuta in Guinness Book of World Records arata ca intre masini a mai ramas un spatiu de doar 12,9 cm, mai putin decat lungimea unui pix obisnuit.

5. Cea mai lunga parada de masini Subaru

8 recorduri ciudate stabilite pe patru roti

Probabil ca o tentativa de a dobori acest record in Romania ar fi sortita din start esecului, dar in Itasca-Illinois, cei 371 de americani proprietari de Subaru au reusit anul trecut sa intre in Cartea Recordurilor cu o parada de tot atatea autovehicule. Coloana a avut o lungime de 6,4 km, doborand un record anterior detinut de proprietarii a 339 de masini Subaru.

6. Cel mai lung drift

8 recorduri ciudate stabilite pe patru roti

Credeai ca sauditii sunt experti in drifturi? Ar pali de rusine cand ar afla de performanta pilotului Harald Müller, realizata intr-o Toyota GT86: 143,28 de kilometri de rotiri controlate pe o pista special amenajata si lubrifiata. Hmm! Si nici precedentul record nu este de ici-: 82,07 de kilometri stabiliti in 2013, intr-un M5, de catre pilotul de teste al BMW Johan Schwartz.

7. Muschi turati la maximum

8 recorduri ciudate stabilite pe patru roti

Urmatorul record implica muscle-car-uri in numar de 69, motoare turate la maximul si fum de pneuri cat cuprinde. Si, culmea, nu este vorba despre un record stabilit in SUA! Cele 69 de fiare musculoase s-au strans la Summernats Car Festival din Canberra, Australia pentru un "burnout" simultan de 30 de secunde. 30 de anvelope au trebuit schimbate dupa doborarea recordului mondial.

8. Cel mai rapid WC

8 recorduri ciudate stabilite pe patru roti

Dap, recordul exista si a existat si in trecut. Cel mai probabil vecinii australiancei Jolene Van Vugt ii spun cu admiratie: "Fata, ce WC ti-ai tras!". Aceasta pentru ca pasionata de motocross este si detinatoarea recordului de cel mai rapid WC, dupa ce vasul ei de toaleta a atins viteza de 74 de km/h.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze 8 recorduri ciudate stabilite pe patru roti
mai multe
Publicat în categoria: FUNNY DATA PUBLICĂRII: 9 Septembrie 2014