Coffee Addict: VW Scirocco cafeinizat

Coffee Addict: VW Scirocco cafeinizat
Pana de curand, un roman transformase apa in combustibil pentru masina sa. Cum treaba asta e in topul listei "Lucruri socante de care te lovesti in viata", ne pregateam sa-l declaram castigator pe conationalul nostru cand au intrat in scena niste americani care impart pasiunea pentru cafea cu al lor Scirocco.
Distribuie pe Facebook
Poreclita Car-Puccino, masina inclusa in programul stiintific "Bang Goes The Theory!" de la BBC1 aduce un pic cu celebra DeLorean DMC-12 din trilogia "Back to the Future". Faptul ca granule de cafea alimenteaza motorul o sa-l discutam in cele ce urmeaza.

Asadar, cum functioneaza? Potrivit graficului, prima etapa implica incalzirea granulelor de cafea cu carbune pana cand boabele se sparg in hidrogen si monoxid de carbon.

Coffee Addict: VW Scirocco cafeinizat


Gazul este, mai apoi, directionat la un radiator unde se raceste pana cand este filtrat. Gazul purificat este, atunci, condus printr-un tup in motor, unde arde si alimenteaza masina cu energie.

Potrivit declaratiilor facute de Nick Watson, producatorul "Bang Goes The Theory" , exista o explicatie pentru toate acestea. Cafeaua, precum lemnul si carbunele, are un continut de carbon care poate fi folosit pe post de combustibil. Boabele de cafea trebuie sa fie foarte uscate si ... marca nu conteaza!

Cu un consum mediu de 1 kg pentru fiecare 4.8 km (aproximativ 56 de expresso per mila, pentru curiosi), echipa de la BBC1 intentioneaza ca in scurt timp sa acopere distanta de 210 mile dintre Manchester si London folosind pe post de combustibil cafeaua. Viteza maxima: 96,5 km/h!


Distribuie pe Facebook
mai multe