Din TAXA de CENTRU in Bucuresti se vor construi parcari si se vor lati toate soselele capitalei

Din TAXA de CENTRU in Bucuresti se vor construi parcari si se vor lati toate soselele capitalei
D-na primar General Firea a anuntat ca urmeaza in curand sa fie introdusa o TAXA de CENTRU in Bucuresti pentru a se micsora aglomeratia. Adica acei soferi care au de gand sa intre cu masina in zona centrala vor fi nevoiti sa achite o taxa speciala. Si cum in Bucuresti exista multe rable, primarul are convingerea ca multi soferi vor renunta la masina si, astfel, se va fluidiza traficul.
Distribuie pe Facebook

Asa cum s-a intamplat cu banii incasati din TAXA AUTO de-a lungul anilor, noua TAXA de CENTRU in Bucuresti va fi investita cu cap, inteligent, in infrastructura, astfel incat soferii sa circule lejer si usor prin aceasta mare capitala europeana. Un bun exemplu este TAXA AUTO, numita si Timbru de Mediu, o taxa incasata de Ministerul Mediului si care a fost ulterior investita in crearea unui mediu natural mai bun pentru Romania. Absolut toti banii incasati de la soferii cu masini poluante au fost investiti in impaduriri masive, astfel incat sa ne bucuram de un aer mai curat. Tot din banii de taxa au mai fost igienizate toate luciurile de apa, cursurile de rau si au fost initiate programe masive de inmultire si protejare a mamiferelor si faunei piscicole. Iar pe partea auto, numai in 2017 au fost inaugurate 1500 de statii de incarcare pentru masinile electrice in Romania. Cu alte cuvinte, Ministerul Mediului a facut exact ceea ce trebuia sa faca, prin definitie: a luat bani de la cei care polueaza si a facut tot ce i-a stat in putinta ca sa scada poluarea.

Acest exemplu va fi urmat si de d-na Gabriela Firea. Dupa ce va fi pusa in aplicare noua TAXA de CENTRU, imediat dupa colectarea sa, vom avea parcari noi si o infrastructura mult mai buna. Din banii adunati la buget din incasarile venite de la soferii care vor sa intre in zona centrala numita Inel Principal, Primaria va face 300 de parcari suplimentare care vor insuma 186.000 de locuri noi de parcare, in cele mai aglomerate zone: Sos. Pantelimon, Dr. Taberei, Militari, Sos. Oltenitei, Sos. Mihai Bravu, Bd. Progresul si alte zone. Practic, acolo unde acum automobilele sunt parcate aiurea, blocand accesul masinilor pe carosabil, vor fi locuri de parcare legale, civilizate, ca afara.

Tot din banii incasati pe aceasta taxa Primaria promite ca va face latirea bulevardelor principale care acum se blocheaza foarte usor la orele de varf. Respectiv trotuarele vor fi micsorate si vor lua nastere cate o banda pe sens. Acest lucru se va intampla pe Sos. Stefan cel Mare, Bd. Vacaresti, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Barbu Vacarescu, Bd. I.C.Bratianu si altele. Adica din banii soferilor prea comozi ca sa utilizeze mijloacele de transport in comun se vor lua masuri astfel incat sa se circule mai bine pe arterele principale.

Aceste masuri extraordinare vin la scurt timp dupa ce Gabriela Firea a inaugurat cu succes Centrul de Monitorizare si Control Trafic in Bucuresti. Un centru tehnologizat in care lucreaza Politia Rutiera cot la cot cu Politia Locala si angajati din Primarie, avand la dispozitie zeci de semafoare si intersectii centralizate. Din acest centru se pot vedea pe camerele video intersectiile aglomerate si, acolo unde se formeaza blocaje, inginerii si specialistii de acolo pot apasa pe butoane ca sa schimbe culorile semafoarelor, astfel incat traficul sa se descongestioneze imediat. Acest centru si-a demonstrat eficienta imediat dupa inceperea scolii, cand toata lumea se astepta la blocaje in trafic dar, asa cum a promis d-na Primar, acest lucru nu s-a intamplat si traficul a fost lejer.

Ne bucuram ca avem, in sfarsit, un Primar demn, care transforma in realitate tot ce promite, fara ezitare, fara remuscari, fara sa se razgandeasca. Avem acum un Primar care se gandeste la soferi si care pune pe primul plan traficul si nevoile soferilor, oferindu-le cele mai bune conditii, exact ca in strainatate, ca in orase precum Bruxelles, Praga, Barcelona, Londra sau Paris. Poate chiar mai bine.

Am glumit.

Distribuie pe Facebook
mai multe