Iulia, numele masinii de lemn, care a fost construita langa Targu Mures de un roman pasionat

Iulia, numele masinii de lemn, care a fost construita langa Targu Mures de un roman pasionat
  • Un roman din Mures a construit o masina functionala din lemn
  • Aceasta se poate deplasa cu 90 de kilometri pe ora
  • Intreg proiectul a cheltuit aproximativ 17 mii de euro
Distribuie pe Facebook

Un roman din localitatea Corunca, judetul Mures, a construit o masina functionala din lemn, care poate merge cu 90 de kilometri pe ora. Peter Szabo a cheltuit aproximativ 17 mii de euro pentru a-si vedea visul cu ochii. Ideea i-a venit dupa ce incepuse sa puna pe picioare o trasura de lemn.

Sunt foarte multi pasionati de masini, dar cei care se remarca din acest grup sunt cei care fac lucruri cu adevarat exceptionale. Fie ca este vorba despre piloti de curse sau despre ingineri, sunt oameni care ies in evidenta in aceasta categorie.
Totusi, cum l-am putea numi pe un om care si-a construit de unul singur o masina? Peter Szabo, din comuna Corunca, judetul Mures, a avut aceasta dorinta si a dus-o la capat. Bineinteles, nu este singurul care a facut acest pas, dar proiectul este cu atat mai special cu cat a construit toata masina din lemn masiv.
Masina din lemn construita langa Targu Mures
Povestea lui Peter este impresionanta pentru ca a fost presarata cu foarte multe greutati. Era de asteptat ca orice proiect care dureaza trei ani sa aiba suisuri si coborasuri. Asta pentru ca proiectul masinii de lemn atat a durat, trei ani. Mai exact, Peter a calculat si a ajuns la concluzia ca a consumat 4500 de ore pentru a pune pe roti o masina de lemn functionala.
Despre masina va putem spune ca poarta numele sotiei lui Peter, Iulia, si are scaune de Mercedes-Benz, iar capota de lemn controlata electronic ascunde un motor de Ford Taurus, V6 de 2.3 litri.
"Este foarte greu sa gasesti o masina construita din lemn masiv. De fapt, este aproape imposibil. A fost o perioada foarte grea pentru mine, dar una care mi-a adus multe satisfactii de-a lungul timpului.
Am construit aceasta masina cu entuziasm si la final am putut sa o privesc foarte fericit", spune Peter Szabo despre perioada in care a construit-o pe Iulia. Peter a dorit sa combine frumusetea lemnului, dar si tehnologia de ultima ora, iar consola masinii este de fapt o tableta, cu ajutorul careia controleaza farurile si sistemul audio al masinii.
Masina din lemn construita langa Targu Mures
Una dintre greutatile pe care le-a intampinat Peter in cei trei ani in care a construit masina din lemn a fost ca a trebuit sa isi mareasca spatiul atelierului in care lucra. Spatiul initial nu era suficient si a trebuit sa se extinda.
Acum, cand a terminat-o, poate spune ca totul a meritat si o conduce cu mandrie prin satul in care locuieste, primind aplauze din partea vecinilor si a celor care il vad la volanul Iuliei.
"Reactia oamenilor ma face sa fiu fericit. Aici, in Romania, oamenii lucreaza si creeaza lucruri doar cu mainile, fara ajutorul unor aparate pretentioase. Tocmai de aceea apreciaza ce am facut eu, pentru ca stiu cat de greu este sa construiesti doar cu propriile maini", mai spune Peter.
In prezent, Iulia poate atinge viteze de 80 sau 90 de kilometri pe ora, dar Peter este convins ca masina poate mai mult de atat daca o va scoate pe autostrada.
Masina din lemn construita langa Targu Mures
Din punct de vedere financiar, putem spune ca Iulia nu este deloc o masina ieftina. De-a lungul celor trei ani, Peter a cheltuit aproximativ 17 mii de euro, o suma cu adevarat impresionanta avand in vedere ca nu include si cele 4500 de ore munca ale celui care a construit-o.
Peter nu se opreste aici
Pentru multi, un astfel de proiect reprezinta punctul maxim pe care il pot atinge, dar pentru Peter pare sa fie doar inceputul. Dupa ce a prezentat masina de lemn lumii intregi, mureseanul doreste sa inceapa un proiect mult mai pretentios si mai greu de realizat.
Vrea sa construiasca o masina de lemn cu design futurist si motor electric. Nu stim inca ce planuri are din acest punct de vedere sau cum va arata noul model, dar in mod sigur nu vom fi dezamagiti. Nu sunt multi care reusesc sa construiasca o masina functionala din lemn, combinand atatea stiluri.
Masina din lemn construita langa Targu Mures
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Masina din lemn construita langa Targu Mures
mai multe
Publicat în categoria: FUNNY DATA PUBLICĂRII: 4 Aprilie 2016