Si ce daca nu-ti permiti toata masina? Acum poti cumpara doar motorul de 1.500 CP

Si ce daca nu-ti permiti toata masina? Acum poti cumpara doar motorul de 1.500 CP
  • Amalgam vinde o macheta a motorului de Bugatti Chiron
  • "Jucaria" este realizata la scara 1:4, din 1.040 piese
  • Nota de plata se ridica la suma de 9.365 de dolari
Distribuie pe Facebook

La 2.4 milioane de euro fara taxe, noul Bugatti Chiron nu este nici pe departe cel mai ieftin automobil din lume. Din fericire, modelul de 1.500 CP al companiei din Molsheim se vinde acum si pe bucati. Oarecum...

Bugatti a lansat la inceputul anului 2016, in prezenta vizitatorilor Salonului Auto International de la Geneva, mult anticipatul urmas al modelului Veyron. Botezat Chiron, cel mai nou produs al companiei din Molsheim ascunde sub capota o versiune imbunatatita a celebrului motor cu 16 cilindri si 4 turbine, care dezvolta 1.500 CP si 1.600 Nm.

O cutie automata cu sapte rapoarte si un sistem de tractiune integrala completeaza si de-aceasta data pachetul tehnic, astfel acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in numai 2.4 secunde. Pentru amatorii de cifre si numere, precizam ca sprintul de la 0 la 200 km/h dureaza doar 6.1 secunde, in timp ce ecuatia 0 - 300 km/h este rezolvata in exact 13.1 secunde.

Motor Bugatti Chiron - Macheta

Daca mai conteaza, noul Bugatti Chiron are nevoie de fix 32.6 secunde pentru a pleca de pe loc si a atinge 400 km/h. Urmasul modelului Veyron a fost, pentru o scurta perioada de timp, si detinatorul recordului 0 - 400 - 0 km/h, dupa ce a reusit sa finalizeze proba respectiva intr-un timp de aproximativ 42 secunde, potrivit ultimelor informatii oficiale.

Fabricat intr-o editie limitata la numai 500 de exemplare, cel mai recent produs al companiei din Molsheim are un pret pe masura performantelor si, totodata, a exclusivitatii sale. Vorbim, mai exact, despre 2.4 milioane de euro, suma la care se mai adauga si taxele aferente fiecarui stat, plus eventualele optiuni de zeci sau sute de mii de euro, de la caz la caz.

Vestea buna este ca noul Bugatti Chiron se vinde si pe... bucati. Mai exact, persoanele care nu au suficienti bani pentru a pune mana pe urmasul modelului Veyron pot achizitiona doar celebrul motor cu 16 cilindri si 4 turbine - care dezvolta 1.500 CP si 1.600 Nm, dupa cum precizam inclusiv anterior, nota de plata a acestuia ridicandu-se la 9.365 de dolari.

Si aceasta in situatia in care nici macar nu vorbim despre motorul original, ci mai degraba despre o "banala" macheta. O macheta extrem de bine realizata, ce este drept, la scara 1:4, care masoara aproximativ 44 de centimetri in lungime, este inalta de 22 de centimetri si, nu in ultimul rand, contine undeva in jurul a 1.040 de piese individuale, conform Amalgam.

Motor Bugatti Chiron - Macheta

Motor Bugatti Chiron - Macheta

Motor Bugatti Chiron - Macheta

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Motor Bugatti Chiron - Macheta
mai multe
Publicat în categoria: FUNNY DATA PUBLICĂRII: 20 Octombrie 2017