Un portughez a realizat un Shelby Cobra de jucarie pentru fiul sau

Un portughez a realizat un Shelby Cobra de jucarie pentru fiul sau
  • Masina de jucarie ar putea fi produsa in serie
  • Pretul de productie a ajuns la 16.000 de Euro
  • Creatorul a mai realizat masini concept
Distribuie pe Facebook

Cand e vorba de copilul tau, limita este cerul. Asta si-a spus si Ernesto Freitas din Portugalia, care a reusit sa faca un Shelby Cobra la scara redusa, propulsat de un motor de 7 cp, special pentru fiul sau.

Ca sa primeasca in dar o masina realizata de la zero, un copil trebuie sa fie... al naibii de cuminte! Se pare ca un pasionat de masini vrea ca fiul sau sa-si inceapa viata de pilot de la o varsta frageda, avand la dispozitie cea mai buna experienta pe 4 roti. Ernesto Freitas din Portugalia, un fost designer care a mai realizat doua proiecte interesante, precum Ferrari Dino Concept si monopostul LusoMotors, a realizat acum un Shelby Cobra la o scara redusa, dar identica cu masina americana.

Cobra de jucarie

In realizarea masinutei de jucarie au fost investite 1600 de ore de munca. Designul si caroseria au fost realizate prima data 3D, inainte de folosirea materialelor scumpe. Sasiul este unul tubular, suspensia este independenta pe toate cele 4 roti, are propulsie pe puntea spate, iar motorul este pozitionat in fata, exact ca la super-masina americana realizata de Caroll Shelby. Motorul este unul termic, de 7 cp, cu o capacitate de 50 cmc si starter electric. Caroseria este realizata din fibra de sticla, respectand formele originale, dar facuta de la zero.

Transmisia masinutei pentru copii se face prin intermediul unui lant ce leaga cutia de tip CVT de diferentialul spate. Cutia are si optiunea de marsarier, pentru ca baietelul fabricantului sa o poata conduce cu usurinta.

Cobra de jucarie

Creatorul masinutei, Ernesto Freitas, spune ca si-a dorit ca acest vehicul, desi este mai mic, sa aduca cat mai mult cu un Shelby original. Motiv pentru care a dotat-o cu un interior complet functional, portiere care se deschis si plafon. De exemplu, scaunele sunt din piele iar toate comenzile electrice functioneaza. In plus, masina are doua scaune, astfel incat se pot plimba doi copii la bordul acestei replici miniaturale de Cobra.

Tot ca sa contribuie la realismul modelului, portughezul a dotat masina cu jante reale si pneuri pe 10 inch. Masina finala a ajuns astfel la o scara de 3/4, avand putin peste 3 metri lungime, o latime de 1,3 metri si o greutate de 250 kg. Viteza maxima este limitata la 40 km/h pentru siguranta maxima.

Cobra de jucarie

Creatorul acestei masinute extrem de interesante vrea sa realizeze acest proiect in serie. Propune celor care vor sa faca copiilor un cadou inedit doua motorizari: una termica, precum cea prezentata mai sus, dar si una electrica. Versiunea de serie va avea caroserie inspirata de modelul 289 Cobra cu multe detalii sportive. Problema nu este insa dorinta parintilor de a oferi cadou copiilor o asemenea minunatie. Ci pretul de achizitie, care il depaseste cu mult pe cel al unui autoturism de familie. E vorba de 16.000 de Euro pentru o jucarie...

Cobra de jucarie

Cobra de jucarie

Cobra de jucarie

Cobra de jucarie

Cobra de jucarieCobra de jucarie

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Cobra de jucarie
mai multe