4 metode de furt din masina pe litoral, in sezonul cald

4 metode de furt din masina pe litoral, in sezonul cald
  • Pe litoral au loc in medie 20 de furturi pe zi
  • Hotii sunt sezonieri si vin din alte localitati
  • Sansele ca sa-ti recuperezi bunurile sunt de 0.5%
Distribuie pe Facebook

Oricine stie ca hotii sunt la fel de migratori ca si turistii: iarna la munte, vara la mare. In plin sezon cald, pe malul Marii Negre, isi fac veacul circa 550 de hoti, unii specializati pe furturile din camerele de hotel, altii pe furturi din automobile. Iata cum poti sa ramai fara bunurile din masina in 2 timp si 3 miscari. Adica in 30 de secunde.

1. Masina parcata cand te duci la plaja

Multi turisti stau in zone mai indepartate fata de plaja, asa ca vin cu masina pana pe faleza sau intr-un loc apropiat. Ei parcheaza masina si se duc, de cele mai multe ori, pana dupa-amiaza pe plaja. Indiferent ca iti lasi sau nu la vedere ceva lucruri, hotii iti pot lua masina la vizor daca ai parcat-o in vreun loc mai ascuns de privirile trecatorilor.

Daca ai lasat la vedere, pe bord, pe scaune sau pe bancheta ceva la vedere, esti victima sigura. Aici ne referim la orice punga, geanta sau haine ce par a ascunde ceva sub ele. Hotul nu are de unde sa stie ce fura pana nu pune mana, paguba mai mare fiind insa geamul spart. La fel de vulnerabile sunt si masinile care au pe bord sau pe parbriz suporturi de telefoane sau de navigatie. Hotii se gandesc ca vor gasi navigatia in torpedou, asa ca vor sparge masina cu incredere. Cat despre cei care lasa fetele de CD-Playere la locul lor sau alte sisteme audio-multimedia, sunt si ei victime sigure.

Hotul sparge un geam lateral, cel mai apropiat de produsul pe care vrea sa-l fure. Insa, in prealabil, el s-a plimbat printre masini cu niste fluturasi in mana, chipurile lasandu-le masinilor la stergator. Geamul masinii se sparge extrem de usor cu un ciocan special ascutit care transforma suprafata vitrata in mii de bucatele minuscule ce nu fac zgomot cand cad pe asfalt. Hotul ia bunul din masina si se retrage fara sa fuga, fara sa atraga atentia.

CONCLUZIE: Niciodata sa nu lasati nimic la vedere! Niciodata sa nu va ganditi: eh, si asa e gol ghiozdanul, nu au ce sa fure! Scoateti fetele de la casetofoane si nu lasati suportii de navigatie pe parbriz.

2. Masina oprita la benzinarie

In statiuni sau chiar si pe autostrada, sunt destui hoti care actioneaza in locurile tranzitate de turistii care vin sau pleaca de la mare. Adica masinile pline cu bagaje, genti cu bani si tablete numai bune de vandut pe site-urile de anunturi. Hotii stau de obicei pierduti printre masini, chiar si cu o masina proprie, in general cu numere de Bulgaria, Anglia sau Spania, si sunt de obicei in numar de 3-4 personaje. Ei scruteaza parcarea sau benzinari cu privirea si urmaresc masinile din care au coborat toti pasagerii.

De obicei, cand opresti intr-o benzinarie, toata lumea se da jos: sa mearga la toaleta, sa cumpere ceva de baut si asa mai departe. Cand masina ramane fara niciun pasager, hotii trag repede masina lor langa cea vizata, fie intr-o parte, fie in spatele ei ca sa o mascheze, si, in timp ce doi pozitionati ceva mai departe, fac putin scandal sau urla in gura mare ca sa atraga atentia, unul sparge un geam sau profita de geamul lasat jos de pasageri si ia ce apuca. Dupa care, masina cu numere straine dispare... Gaseste-o daca poti!

CONCLUZIE: Nu lasa masina nesupravegheata daca ai bunuri la vedere si niciodata sa nu masi geamurile deschise bazandu-te pe camerele video.

3. Masina parcata la cluburile de figuri

Desi sunt multi cei care vin la club cu taxi-ul ca sa poata consuma bauturi alcoolice, sunt destui cei care vin cu masinile ca sa le etaleze sau din motive de comoditate. In parcarile si in locurile de langa cluburile cunoscute, la fel ca si mai sus, sunt mereu "ginitori". Adica niste personaje care nu fac decat sa urmareasca cu privirea, fie de pe jos, fie de la bordul unei masini parcate, lumea care vine. Nu de putine ori isi gasesc o tinta usoara in cateva minute.

Fie ca esti o femeie care vine cu masina si are la ea doar o poseta, poseta din care ti se fura ulterior in club cheia masinii si ramai astfel fara masina, fie ca esti un barbat care se gandeste ca e o idee buna sa-ti parchezi masina undeva la intunerci, sau pur si simplu un grup de prieteni care vine cu masina la club si se gandeste ca e bine sa se schimbe in spatele masinii, cert este ca intotdeauna se intampla ceva in parcarile cluburilor de la mare.

Parcarile cluburilor, pe timp de noapte, sunt si o excelenta "piata de desfacere" pentru hotii de accesorii auto. Adica hotii care fura capace, embleme, bandouri, oglinzi si asa mai departe. Lumea este feerica, zambitoare, pusa pe distractie, nu este nimeni atent la ce se intampla cu masinile din jur.

CONCLUZIE: Du-te in cluburile de la mare numai cu taxi-ul.

4. Deschiderea portbagajului in parcare

Cazul cel mai des intalnit este valabil nu doar la mare, ci si in parcarile Mall-urilor. Indiferent ca te duci la plaja, la club, la Mall sau la restaurant, nu ai ce sa umbli la portbagaj dupa ce ai parcat. Ginitorii mentionati mai sus atat asteapta: sa umble un sofer la portbagaj dupa ce a parcat. Asta inseamna un singur lucru: ca a pus ceva acolo.

De obicei, lumea care se duce la plaja isi lasa in portbagaj bunuri de pret, cum ar fi bani si telefoane, pentru ca sa nu aiba grija lor pe plaja daca vor sa intre in apa. Cand te duci la Mall, iti lasi in portbagaj haine sau vreun laptop, gandindu-te sa nu-l lasi la vedere... Dar mai mare greseala faci punandu-l in portbagaj. Pentru ca hotii care stau imprastiati prin parcari atat asteapta: urmaresc cu privirea toate masinile care intra in parcare si, daca soferul unei umbla la portbagaj, este victima sigura.

Cu aceasta metoda au ramas foarte multi soferi sau familii intregi fara bagaje, fara laptopuri si tablete, bani si acte. Pentru ca au facut prostia sa se afiseze cu obiectele dupa care le-au bagat in portbagaj. Fara sa-si dea seama ca un portbagaj de masina este portiera cel mai usor de deschis din toata masina.

CONCLUZIE: Daca vreti sa lasati diverse lucruri in portbagaj, asigurati-va ca le puneti acolo de la plecare. Adica inainte sa va urcati la volan. Iar atunci cand parcati masina sa nu deschideti niciodata portbagajul.

Distribuie pe Facebook
mai multe