5 semne care iti spun ca trebuie sa scapi de masina si sa o vinzi urgent

5 semne care iti spun ca trebuie sa scapi de masina si sa o vinzi urgent
  • Apritia ruginii
  • Scoate fum
  • A fost lovita
Distribuie pe Facebook

Strainii au niste criterii diferite fata de romani pentru a alege momentul in care trebuie sa scape de masina. De exemplu, majoritatea se iau dupa varsta si cand un vehicul depaseste 3-5 ani vechime, il pun la vanzare si, de multe ori, ajunge in Romania. Adica strainii nu asteapta momentul in care o masina sa se strice. In schimb, romanii se iau dupa alte semne care le spun sa-si vanda masina.

1. Aparitia ruginii

In general, masinile ceva mai vechi, incep sa aiba probleme cu rugina. Romania are o clima temperatata, dar bogata in ploi. Iar daca mai adaugam si ninsorile, plus solutiile de deszapezire, e clar ca procesul de rugina se accelereaza. Mai ales ca romanul nu stie sa-si spele masina iarna, ceea ce este esential, ca sa se duca toata solutia si sarea de pe caroserie si alte parti metalice. Daca ai o masina veche de 30 de ani care acum incepe sa rugineasca, nu e problema. Dar daca ai o Skoda Octavia, asa cum am mai vazut, veche de doar 10 ani, cu rugina deasupra rotilor la contraripi, nu e de bine. Inseamna ca acea masina are tabla proasta sau ca nu a fost intretinuta, iar acea rugina va incepe sa manance, putin cate putin, aripi, portiere, haion, praguri. E timpul sa scapi de ea pana nu devine evidenta acea rugina.

5 semne care isi spun ca sa vinzi masina

2. Scoate fum

Unele probleme de la motor sunt usor de rezolvat si nu necesita bani multi. Altele sunt complexe si anunta inceputul sfarsitului. De exemplu, daca o masina incepe sa scoata fum, semn ca mananca ulei, trebuie sa scapi de ea. Fumul insemna probleme grave in motor, la supape, la semeringuri, la culbutori, turbo-compresor si alte cele. Adica bani multi, motor desfacut, manopera costisitoare. In plus, inseamna ca acel motor nu a fost tratat cum trebuie: schimburi peste intervalul impus de producator, forja, rulare improprie, etc. Asa ca in clipa in care cineva din spate iti spune ca masina ta scoate fum, mai ales la pornire, identifici problema si daca este una grava, trebuie sa vinzi masina.

5 semne care isi spun ca sa vinzi masina

3. A fost lovita grav

Vanzarea masinilor lovite si apoi reparate este populara in Romania. Din pacate, majoritatea au fost lovite grav, iar acest aspect nu li se spune cumparatorilor. Daca masina ta a avut de suferit in urma unui accident, iar acest lucru a dus la declansarea airbagurilor, la afectarea structurii sau la deplasarea motorului, vestea buna este ca se repara. Dar vestea proasta este ca acea masina nu mai prezinta siguranta. Asa ca e momentul sa o vinzi. Dar cum o vinzi? De preferat este sa o vinzi corect, adica sa mentionezi ca masina a fost lovita si reparata, pretul fiind unul pe masura. Sau, daca nu vrei sa investesti bani in reparatie, mai bine o vinzi unui parc de dezmembrari care o valorifica pe piese. Insa un lucru e cert: cu o masina lovita grav nu vrei sa circuli...

5 semne care isi spun ca sa vinzi masina

4. Cutia automata face figuri

In cazul in care ai o masina cu transmisie automata, iar aceasta incepe sa faca figuri, cel mai probabil tu, sau proprietarul anterior, ati tratat-o cam neglijent. Cutiile automata au si ele nevoie de schimburi de ulei periodice, au filtru care trebuie inlocuit, nu este deloc ca la o cutie manuala. In caz ca transmisia automata a masinii tale incepe sa bruscheze la schimbarea treptelor, cateodata ramane blocata intr-o anumita viteza pentru mai multe secunde sau pur si simplu se aud din transmisie zgomote de genul unor caraituri, ceva acolo se intampla. Schimba-i uleiul si pune-o la vanzare ca sa scapi de ea. Pentru ca tot timpul in care acea cutie a mers cu ulei prost, s-au format uzuri si pilituri diverse. Care, la un moment dat, indierent de cat de des schimbi tu uleiul, tot vor face ca transmisia sa cedeze si sa se strice, avand nevoie de o restaurare totala sau chiar de o cutie noua.

5 semne care isi spun ca sa vinzi masina

5. Probleme electrice

Exista unele modele de automobile care, la un moment dat, ca printr-o apasare de buton, incep sa o ia razna. Adica incep sa aiba probleme electrice de toate felurile. Se aprinde bordul, da erori ciudate, intra in safe-mode, stergatoarele o iau razna, parca nu mai fuge, ba nu mai merge modulul video, ba cel de confort, ba nu stiu ce de la blocul de lumini si asa mai departe. Aceste lucruri sunt des intalnite mai ales la masinile noi, fabricate recent, cu o electronica foarte complexa, careia niciun electrician nu-i da de cap. Am vazut cazuri de masini noi, la care claxonul se activa de unul singur in mers. Sau cazuri in care s-a stricat kilometrajul si turometrul la masina de 5000 de kilometri. In general, asemenea probleme nu vin singure si, desi o rezolvi pe una, o sa apara alta in scurt timp. Asa ca scapa de acea masina "posedata".

5 semne care isi spun ca sa vinzi masina

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze 5 semne care isi spun ca sa vinzi masina
mai multe