Adio TAXA AUTO: Ce masini NU trebuie sa cumparam, chiar daca nu mai exista taxa

Adio TAXA AUTO: Ce masini NU trebuie sa cumparam, chiar daca nu mai exista taxa
  • Orice masina italieneasca
  • Volanul pe dreapta, de evitat
  • Japoneze si coreene, recomandate
Distribuie pe Facebook

De la 1 februarie 2017 nu vom mai avea TAXA AUTO de platit la inmatricularea unui automobil. Din pacate, romanii se hazardeaza si va incepe o avalansa de inmatriculari de masini nu foarte bune, dar extrem de ieftine... Iata insa ce masini trebuie sa eviti, chiar daca nu o sa mai platesti timbrul de mediu.

Italienesti

Daca nu iti permiti noua Alfa Giulia sau un 4C, un Ferrari, Maserati sau Lamborghini, atunci nu te baga la nicio alta italianca cu 4 roti. Nu de alta, dar sunt extrem de proaste masinile pe care le gasesti la mana a doua, in tara sau aduse de afara. Si aici ne referim la masini Fiat, Alfa sau Lancia.

Au mecanica proasta, piese scumpe, electrica extrem de proasta, service ce lasa de dorit si o tabla care sigur rugineste. Unde mai pui ca valoarea de revanzare este zero? Adica dupa ce vei baga bani cu nemiluita in reparatii, vei vrea sa scapi de ea. Dar nimeni nu o va mai cumpara, chiar daca o dai la un sfert din pretul platit...

Englezesti

Nu prea mai stim multe branduri englezesti existente in ziua de azi in afara de Land Rover si Jaguar. Oricum, sigur sunt cativa care au de gand sa-si cumpere vreun Rover sau MG, doua marci care trebuie evitate cu orice pret. Daca stam sa ne gandim mai bine, si SUV-urile Land Rover sunt de evitat, din cauza fiabilitatii lor inexistente. Mai ales vechiile modele de Range Rover si Freelander. De fapt, daca urmarim acest film, nici modelele noi nu sunt grozave.

Numai un Defender sa gasesti in stare buna, pentru ca e o masina simpla si bine facuta, asta daca iti place off-roadul... Cat despre Jaguar, modele precum S-Type sau X-Type, e bine sa le uiti, deoarece au motoare extrem de insetate si un pret de revanzare scazut. Poate si pentru ca, la baza, nu sunt decat niste Forduri Mondeo...

Volan pe dreapta

Sunt sute de romani care lucreaza in Marea Britanie si isi aduc de acolo tot felul de masini cu volanul pe dreapta: de la BMW-uri ultimul model, pana la tot felul de japoneze si coreene. Oricum, daca ai de gand sa te intorci in tara cu masina sau vrei sa-ti cumperi o englezoaica, mai bine ia-ti o bicicleta.

Masinile cu volan pe dreapta sunt un pericol public in Romania, asa cum sunt in orice alta tara in care se circula ca la noi. In plus, chiar daca acum este legal sa fie omologate de RAR, in scurt timp vor fi interzise circulatiei pe drumurile publice, tocmai, din cauza numarului mare de accidente pe care le-au produs. Cat despre revanzare... nimeni normal la cap nu cumpara masini cu volan pe dreapta.

Masina volan dreapta

BMW-uri vechi

Daca inca mai sunt iubitori ai marcii BMW care toata viata au visat sa aiba o asemenea sigla in dotare, dar au fost speriati atat de taxa auto mare, cat si de inmatricularea pe Bulgaria, sigur vor vrea sa cumpere o masina acum. Nu de alta, dar inainte ar fi trebuit sa achite o taxa chiar mai mare decat pretul masinii. Dar pentru acestia avem un sfat: evitati masinile BMW vechi, adica modele E36, E46 sau E39.

Sunt niste masini vechi, pe care strainii le-au aruncat la gunoi din diverse motive, inclusiv cel ca traiesc in prezent. Insa romanii sunt specialisti in a cumpara gunoiul altora, asa ca e de asteptat sa vedem o crestere a inmatricularilor de cazane. De ce sa nu cumperi asa ceva? Pentru ca te vei ingropa intr-o sugativa de bani si vei fi nevoit sa carpesti masina doar cu piese second-hand. Oricum, nimeni nu mai pune botul la sigla, pentru ca toata lumea isi da seama ca degeaba ai "Bemve" daca e o vechitura de 500 de Euro...

Volkswagen-uri

Te anuntam pe aceasta cale, in caz ca nu ai aflat, ca Volkswagen nu mai face masini ca odinioara. Si aici nu ne referim la masini cu softuri manarite care polueaza ca un submarin diesel, ci la probleme grave de fabricatie. Poate o sa vrei un Golf 5, ca doar platesti pe el prin Germania cam 4000 pentru unul diesel, aparent bun. Nu o face. Proprietarii de Golf 5 fericiti sunt cam 2 la fiecare 20 de proprietari nemultumiti. Din cauza unor probleme penibile, electrice, care fac bordul sa fie un pom de Craciun.

Poate vei vrea un Golf VI diesel, cu motor 1.6, care consuma putin. Nu face o asemenea prostie. Cineva tocmai a luat unul "impecabil" si a bagat 10.000 de lei dupa ce au aparut probleme la turbina. Si acum este in service, unde plateste alti 9000 de lei pentru schimbarea unor piese la cutie DSG. In concluzie, daca esti atat de naiv sa crezi ca Volkswagen este miezul, meriti sa cumperi asa ceva si sa afli pe pielea ta ca, de fapt, masinile de acum sunt consumabile care te vor aduce la sapa de lemn.

Suedeze

Da, suntem de acord ca suedezii fac unele din cele mai misto masini din lume. De fapt, au facut... Prin anii '80 si '90, dupa care s-au stricat crunt si, recent, dupa ce au fost cumparati de chinezi, si-au revenit. E vorba de Volvo, in special modelele anilor 2000-2010, care arata exceptional si se descurca de minune in testele de siguranta. Insa strainii au mers deja de toti banii cu aceste exemplare, iar romanul care viseaza sa aiba un Volvo si care cumpara un exemplar cu 250.000 de kilometri la bord, va ramane dezamagit. Adica e cifra aceea in care apar problememe fara rezolvare... Stii tu, ba niste becuri aprinse, ba nu mai trage masina, ba scoate fum. Probleme pe care doar un service specializat le-ar putea rezolva. Or, la noi in tara... nu prea exista asa ceva. Cat despre cealalta marca, Saab... mai bine uita. Au fost masini bune si fiabile, dar marca nu mai exista de ani buni iar piesele sunt scumpe.

Dar ce sa cumparam?

Ok, ti-am zis ce sa nu cumperi. De fapt, te-am sfatuit, e normal ca tu sa faci ce vrei si sa afli pe propria piele daca am avut sau nu dreptate. Noi ti-am recomanda sa cumperi masini japoneze sau coreene. Adica acele masini despre care nu se vaita nimeni ca au probleme, sau, in cel mai rau caz, numarul celor care sunt multumiti de ele este net superior celui carora se plang.

Distribuie pe Facebook
mai multe