ATENTIE! 5 tepe la care trebuie sa fie soferii atenti in prag de iarna

ATENTIE! 5 tepe la care trebuie sa fie soferii atenti in prag de iarna
  • Teapa de la vulcanizare
  • Teapa de la service
  • Teapa de la semafor
Distribuie pe Facebook

Toata lumea stie ca Romania este o jungla si ca multi sunt cei care incearca sa supravietuiasca inselandu-i pe ceilalti. Iar soferii nu fac exceptie, ei fiind printre cele mai bune tinte ale derbedeilor care vor sa faca un ban repede si usor.

Teapa de la vulcanizare

La primul fulg de nea cazut din cer, in fiecare iarna, se fac cozi interminabile la vulcanizari. De parca iarna ar putea sa ia pe cineva prin surprindere si nu stie nimeni ca in noiembrie-decembrie vine gerul... Oricum, prostia soferilor care se inghesuie in vulcanizari in ultimul moment se plateste in Romania. Cum? In vulcanizari esti tepuit in mai multe feluri. Cel mai des caz este cel in care ti se spune ca rotile tale sunt indoite si ca necesita indreptare. De fapt, ele sunt drepte, dar ti se pun jantele pe un aparat stramb si ti se arata ca joaca nitel. Asa ca accepti si scoti banul, chiar daca nu era nevoie.

Tot la vulcanizari mai esti tras in piept cu azotul pentru care platesti dar care, de fapt, este aer chior, cu plumbii la echilibrat care nu sunt noi, ci sunt vechi si refolositi sau cu faptul ca la final nu primesti garantie. Toate vulcanizarile pentru orice interventie trebuie sa-ti dea garantie, ca altfel, daca un "meserias" uita sa stranga un prezon, risti sa ajungi cu masina in sant. Cine e de vina atunci?

5 tepe la care trebuie sa fie soferii atenti in prag de iarna

Teapa de la service

Foarte multi soferi ajung cu masina si la service inainte de venirea zapezii. Pentru ca e nevoie de cateva pregatiri inainte de zapada, care sa-ti asigure siguranta deplina atunci cand pe jos va fi gheata. Ei bine, in prag de venire a iernii, service-urile fac cei mai multi bani din tot anul. Soferii responsabili ajung la service cu gandul sa faca o revizie speciala de iarna, insa li se spune acolo ca, de fapt, problemele sunt mult mai numeroase si mai costisitoare. Evident, probleme inchipuite.

Mai precis, te duci la service pentru un schimb de ulei si placute, dar ti se da un deviz mult mai mare si bogat, cu diverse probleme. Pai trebuie si discurile de frana, trebuie si o flansa de amortizor, capete de bara si asa mai departe. Mai trist este ca, unii patroni de service-uri sunt asa de lacomi inainte de venirea iernii, incat iti iau banii pentru niste piese si servicii, dar nici macar nu iti pun piesele noi pe masina. Pentru ca oricum nu erau stricate! Sfatul nostru este sa mergeti mereu la service cu cineva care cunoaste putina mecanica.

Teapa de la Supermarket

Chiar daca iti vine greu sa crezi, poti lua teapa si la supermarket. Dar ceva mai finut, mai elegant... Adica doar cumparand produse de proasta calitate care nu sunt ceea ce par. De exemplu, lichidele de parbriz extrem de ieftine, adica la bidon de 5 litri care costa 2 lei. Pe aceste bidoane scrie ca e lichid de iarna si ca rezista la -20 de grade. Ei bine, nu rezista deloc la temperatura asta. Mai mult, este o mizerie de lichid de parbriz care nu sterge nici praful.

Daca tii la masina ta si iti place calitatea, nu cantitatea, iti recomandam sa eviti lichidele de parbriz care se vand in bidoane mari si foarte ieftine. Sunt lichide cu mult colorant, care iti vor lasa urme pe vopseaua masinii, iar temperatura afisata este mincinoasa. Multi sunt cei care au pus lichid albastru sau verde la 2,5 lei bidonul din Supermarket si cand afara erau -5 grade le-au inghetat furtunele de la stropitori si la -10 grade a inghetat tot lichidul, spargand rezervorul. Asa ca mai bine cumpara ceva mai scump, un brand de calitate, ca sa eviti surprizele neplacute.

Teapa de la semafor

Semafoarele din Bucuresti au inceput sa fie niste mici targuri in care se vand de toate, de la incarcatoare, la stergatoare si ochelari de soare Ray-Ban. Si iarna este la fel ca vara. Insa de la semafor nu trebuie sa cumperi nimic, niciodata, poate doar ziare. Nu trebuie sa cumperi bip-stoppere pentru centura de siguranta deoarece acestea ucid oameni nevinovati, nu trebuie sa cumperi incarcatoare deoarece sunt chinezarii ordinare care iti pot da masinii foc si niciodata sa nu cumperi stergatoare.

Iarna, multa lume investeste bani in stergatoare. Si cand obtin un pret bun de la baietii de la semafor, care scad pretul la fiecare secunda, desi au inceput de la un pret aberant de mare, se lasa convinsi si cumpara stergatoare de la dubiosii care se plimba printre masini. Fara sa stie insa ca acele stergatoare sunt mizerii chinezesti de 2 lei, cumparate en-gros si vandute la fraieri cu 25 de lei bucata sau chiar mai scump. Dar se conving cand da prima ninsoare si inghetul. A doua zi, de dimineata, cand sa plece la munca, soferul cu stergatoare cumparate la semafor o sa-si lase lamelele lipite de parbriz, in timp ce bratele se misca, dar fara cauciuc... Asa de bune sunt.

5 tepe la care trebuie sa fie soferii atenti in prag de iarna

Teapa din parcare

Parcarile de supermarket sunt "Mecca" hotilor si a talharilor care vor sa profite de bunavointa oamenilor furati de mirajul sarbatorilor de Craciun. Nu degeaba, in parcarile celor mai mari lanturi de magazine de tip supermarket, au loc anual sute de talharii. Iar in prag de sarbatori, numarul acestora creste.

Te duci cu familia la un magazin mare, eventual la un supermarket cu Mall, unde e aglomeratie colosala si stai chiar si 30 de minute invartindu-te sa gasesti un loc de parcare. In aglomeratie au loc cele mai bune furturi. Fie ca vii incarcat cu de toate si iti lasi geanta pe scaunul pasagerului ca sa incarci alimentele din carucior in portbagaj, fie ca vine cineva la tine sa te intrebe ceva, in timp ce altul te lucreaza pe la spate, cert este ca langa masina ta din parcare au loc multe furturi de bunuri. Metoda este cea mai simpla: distrage atentia si ciordeste geanta.

Tot in parcarile marilor magazine se mai foloseste si metoda "Sunt din provincie, am copilul cu mine si nu am bani de benzina" sau metoda accidentul. Adica tu vrei sa iesi din parcare, iti face unul semn ca te lasa, dar cand iesi, te loveste si spune ca tu esti de vina ca nu i-ai acordat prioritate. Si o dati la pace doar dupa ce i-ai dat o "atentie" de cateva sute de lei. Ca doar e Craciunul...

Nu mai spunem de "ginitorii" care casca gura dupa fraieri ce parcheaza masina si dupa aia se dau jos sa ascunda gentile in portbagaj, crezand ca nu-i vede nimeni, dar cand revin la masina, surpriza, adio bani de cadouri! La fel si cu muzicantii care dau subwooferele tare, sa vibreze numarul si sa impresioneze femeile. Aceste masini sunt luate la ochi pentru ca au cu siguranta in portbagaj un woofer si o statie care fac ceva bani.

ATENTIE! Dragi soferi, in pragul Craciunului lumea se gandeste la luminite, la sarmale, la cozonaci si la cadouri. Toata lumea este mai boema, mai aeriana si mai putin atenta, iar hotii cunosc acest lucru. In aceasta perioada si nu numai, va sfatuim sa fiti atenti, sa nu lasati nimic la intamplare, mergand pe principiul "lasa, ca merge si asa" sau "lasa, ca am mai lasat si nu s-a intamplat nimic!". Hotii lucreaza zi si noapte, iar ceilalti talhari cu acte in regula, care vor sa te lucreze in vulcanizari sau service-uri, pot fi pusi la punct imediat cu putina cunostinta, daca suntem informati. O iarna cat mai lipsita de incidente neplacute!

Distribuie pe Facebook
mai multe