ATENTIE, SOFERI! Cum fac samsarii bani de pe urma cumparatorilor de buna credinta

ATENTIE, SOFERI! Cum fac samsarii bani de pe urma cumparatorilor de buna credinta
  • O masina se vindea in vara cu 275.000 km
  • Acum se vinde cu 173.000 km
  • Samsarii incep sa fie prinsi cu fofarlica
Distribuie pe Facebook

Sa aduci masini de afara deja nu mai reprezinta o provocare pentru samsarii din Romania. Acum, acei samsari care candva "faceau Germania" s-au axat pe alta metoda de facut bani din masini. Evident, nu una tocmai cinstita.

Samsarii din Romania mereu cauta si chiar gasesc metode prin care sa se imbogateasca rapid. Dar o fac cu pretul incalcarii legii si inselaciunii. Pana acum, acesti samsari aduceau masini de afara cumparate pe bani de nimic, le carpeau nitel, le spalau si eventual le duceau la un polish, dupa care le dadeau inapoi kilometrajul si le vindeau ca fiind de la unic proprietar, condusa doar in week-end, eventual de o bunicuta.

Insa samsarii care aduceau masini de afara aveau si costuri mari, adica transport, ceva reparatii, mai o taxa de poluare, mai o verificare in service care tradau kilometrajul fals, cert este ca o buna parte a inceput sa se reprofileze. Mai exact, pe automobile de firma, care sunt vandute de diverse companii ce-si innoiesc flotele. Asa apar la vanzare automobile foarte ieftine pe care samsarii le cumpara si le vand mai departe.

Ideea cu firmele care vand masini este ca samsarii isi fac relatii in stanga si in dreapta si afla primii cand se scot masini la vanzare pe bani de nimic. Acestia au mereu bani cash si negociaza cand iau mai multe autoturisme. Pana aici, nimic necurat, nu? Problema si ilegalitatea apar cand samsarii cumpara masini de firma, haituite, obosite, alergate, cu sute de mii de kilometri, carora le dau kilometrajul inapoi si le vand ca fiind mult mai noi.

Samsar Chevrolet

Samsar Chevrolet

Astfel de cazuri sunt cu sutele in Romania si de multe ori acesti samsari au fost prinsi asupra faptului deoarece masina avea aceleasi numere ca atunci cand era pe firma. De exemplu, acest Chevrolet Cruze pe firma, din anul 2012, care era de vanzare acum cateva luni cu 275.000 de kilometri la bord pentru suma de 3.490 de Euro. Acum aceeasi masina cu acelasi numar, putin mai curata si mai aranjata, are numai 173.000 de kilometri, impecabila, ca noua, cu 4.950 de Euro. Cu alte cuvinte, un baiat destept a cumparat masina probabil cu 3.000 de Euro, a aranjat-o nitel si a scos-o pe piata.

In poza din primul anunt, cu rulajul real, se vede chiar intr-o poza cu motorul ca revizia a fost facuta la 209.728 km, data de 30.03.2015, cu ulei 5W-30 GM. Asadar, imposibil ca aceeasi masina sa aiba ulterior 173.000 de km, nu?

Samsar Chevrolet

Cine nu ar vrea un Cruze din 2012 impecabil la 4.950 de Euro? Probabil ca omul a vandut deja masina si a facut cat ai bate din palme vreo 1.500 de Euro. De fapt, asta inseamna si ocupatia de samsar, sa iei de aici si sa vinzi mai scump dincolo. Dar daca aceste tranzactii s-ar face fara masluirea kilometrajului, ar fi totul legal si chiar elegant. Cand insa vorbim de kilometraj dat inapoi, vorbim despre inselaciune si dosar penal, chiar puscarie.

Sfatul nostru este sa cumparati automobile carora le puteti verifica istoricul in service, mai ales daca sunt mai noi. Si mereu cand vreti sa achizitionati un autoturism second-hand sa o faceti dupa ce v-ati documentat si dupa ce ati verificat-o cu un specialist.

Samsar Chevrolet

Samsar Chevrolet

Samsar Chevrolet

Samsar Chevrolet

Samsar Chevrolet

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Samsar Chevrolet
mai multe