Care sunt acele dotari care nu trebuie sa lipseasca de pe o masina?

Care sunt acele dotari care nu trebuie sa lipseasca de pe o masina?
  • Cumparatorii de masini au in prezent zeci de optiuni dintre care sa aleaga
  • Producatorii de automobile ofera inclusiv incarcare wireless sau internet de mare viteza
  • Listele anumitor marci propun chiar si sisteme de condus semi-autonom
Distribuie pe Facebook

De la noile sisteme de condus semi-autonom si pana la internetul de mare viteza, cumparatorii de masini au in prezent zeci de optiuni dintre care sa aleaga.

Anterior abia daca le puteai incadra pe degetele ambelor maini, insa acum... ei bine, dotarile oferite de companiile care activeaza in industria auto depasesc orice limita a imaginatiei.

Clientii au la dispozitie sisteme de condus semi-autonom, care ii permit sa se relaxeze - desi nu este intocmai recomandat, in timp ce masina din dotare accelereaza, franeaza si chiar vireaza de una singura.

Ocupantii locurilor spate sunt tratati cu scaune individuale capabile sa se incline pentru un maximum de confort, in timp ce audiofilii primesc, mai nou, 19 difuzoare pentru a-si asculta muzica favorita.

Nu au fost date uitarii, de asemenea, nici acele persoane care nu se pot dezlipi de internet, unele marci anuntand inclusiv pachete pentru un plus de performanta sau sex-appeal.

Drept urmare, multi dintre cei care se afla in pozitia de a-si cumpara zilele acestea un automobil nou-nout se confrunta cu urmatoarea problema: eu pentru ce echipamente sa optez?!

Fireste, raspunsurile difera de la caz la caz si depind atat de bugetul alocat, cat si de gusturile fiecaruia. De exemplu, unii vor prefera sistemul de navigatie in defavoarea airbag-urilor laterale spate.

Iar aceste comparatii pot continua la nesfarsit. Tinand insa cont ca ne aflam la sfarsit de 2016, iar strazile devin din ce in ce mai aglomerate, o cutie automata nu ar trebui sa lipseasca din meniu.

Traim intr-o perioada in care totul este controlat cu ajutorul butoanelor - fie ele fizice sau virtuale, asa ca iti doresti geamuri actionate electric - cu impuls, bineinteles, dar si climatizare automata cu reglare pe 2+ zone.

Sezutul te va felicita in prag de iarna pentru bifarea scaunelor cu functie de incalzire, in timp ce sansele de a scapa cu viata dintr-un accident cresc odata cu numarul airbag-urilor din interior.

Pe langa acestea, dat fiind ca suntem in 2016, poate ca este momentul sa incerci si farurile cu (bi)-xenon - daca nu cele cu LED, ori sistemele de monitorizare a presiunii din pneuri, respectiv unghiului motor.

La capitolul necesare am putea adauga si franarea automata, in timp ce incarcarea wireless, ceasurile de bord digitale si internetul de mare viteza sunt doar un moft. Cel putin pentru moment.

Asadar, acestea fiind spuse, a venit momentul sa auzim si parerea ta in materie de dotari auto. Realistic vorbind, care sunt echipamentele pe care le vrei in masina ta?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Ghidul soferului DATA PUBLICĂRII: 17 Octombrie 2016