Ce trebuie sa faci ca sa te tina anvelopele mai multi ani

Ce trebuie sa faci ca sa te tina anvelopele mai multi ani
  • Exista cativa pasi de urmat pentru a prelungi viata anvelopelor
  • Verifica periodic presiunea, respectiv uzura cauciucurilor
  • Schimba regulat rotile intre ele si asigurate ca sunt aliniate
Distribuie pe Facebook

Anvelopele se numara printre cele mai scumpe consumabile ale unei masini, un set acceptabil depasind in majoritatea cazurilor suma de 1.000 RON.

Vestea buna este ca, spre deosebire de alte piese auto, cauciucurile... cum le tii, asa le ai. Drept urmare, cu putina atentie si cateva sfaturi de care sa tii cont, vei putea prelungi viata pneurilor din dotare:

  • Verifica lunar presiunea din anvelope

Presiunea din anvelopa influenteaza pozitiv sau negativ modul in care acestea imbatranesc. Un cauciuc umflat incorect nu doar ca se va uza insa mai repede, ci va contribui si la cresterea consumului de carburant.

Asadar, verifica presiunea din roti lunar sau inainte de fiecare calatorie lunga. Fa-o, de preferat, atunci cand pneul este rece sau adauga 0.3 bar la presiunea recomandata - pe care o gasesti in manualul de utilizare, daca ai condus in ultimele doua ore.

  • Schimba anvelopele intre ele la fiecare 10.000 - 12.000 kilometri

La fel de importanta precum verificarea presiunii din anvelope este rotirea regulata a acestora. Se face la fiecare 10.000 - 12.000 de kilometri. In acest mod, cauciucurile se uzeaza uniform si tin mai mult.

Gata cu schimbul rotilor intre ele? Atunci cere-i specialistului sa le si echilibreze. Nu doar ca vei preveni uzarea prematura a pneurilor, dar astfel vei proteja si elementele de suspensie ale masinii.

  • Verifica periodic uzura anvelopelor

Nu doar ca incalci legea daca anvelopele din dotare au o adancime mai mica de 1.6 milimetri, insa iti mai si pui viata in pericol. Utilizarea unor asemenea cauciucuri creste riscul acvaplanarii si reduce manevrabilitatea, printre altele.

Verifica, prin urmare, uzura rotilor. Periodic. Nu este deloc greu - o poti face cu ajutorul unui subler sau indicatorului de adancime cu care sunt prevazute majoritatea pneurilor noi, si ar putea face diferenta la un moment dat.

  • Apeleaza la un service pentru a verifica alinierea anvelopelor

Alinierea anvelopelor sau, mai bine zis, nealinierea lor reprezinta un alt factor care contribuie la uzarea rapida si neregulata a cauciucurilor. In plus, aceasta situatie duce inclusiv la afectarea manevrabilitatii, respectiv sigurantei automobilului.

Solutia pe care o poti lua? Apeleaza la un service autorizat pentru a verifica periodic alinierea rotilor. Asa vei creste creste durata de viata a rotilor si, bineinteles, imbunatati manevrabilitatea masinii.

Distribuie pe Facebook
mai multe