Ce trebuie sa faci imediat dupa ce ti-ai cumparat o masina second-hand. Uite aici 5 ponturi

Ce trebuie sa faci imediat dupa ce ti-ai cumparat o masina second-hand. Uite aici 5 ponturi
  • Cumpara-ti o masina second hand cu mintea limpede
  • Incheie toate actele necesare
  • Fa o vizita rapida in service pentru o revizie de baza
Distribuie pe Facebook

Cu totii ne-am lovit cel putin o data de situatia achizionarii unei masini second-hand si de sentimentele de nesiguranta care te lovesc in acele momente. Ei bine, pentru a te bucura cat mai mult de o masina la mana a doua pe care tocmai ti-ai cumparat-o, si pentru a te asigura intr-o masura sau alta ca nu vor aparea probleme in timp, ne-am gandit sa iti dam 5 ponturi.

Primul dintre acestea, ar fi sa cumperi o masina cu mintea limpede. intai, trebuie sa stii exact ce implica achizitia unei masini, pasii pe care trebuie sa ii urmezi dar si sa fii atent sa nu iei teapa. Apoi, ar fi bine sa stii un scurt istoric al masinii in cauza, daca a fost lovita sau a avut de suferit in trecutul ei, spre exemplu. Tine minte: mai bine investesti putin timp si desiguri bani inainte de a cumpara o masina orbeste, decat sa tragi ponoasele mai apoi.

Pasul urmator implica achizitionarea propriu-zisa si intocmirea tuturor actelor care se desprind din acest proces. Pentru inceput este bine sa mergi la un birou specializat de copiat acte, pe care il gasesti in ziua de azi la orice colt de strada, unde vei primi consultanta necesara si ti se va intocmi dosarul de inmatriculare.

Acesta cuprinde de obicei contractul de vanzare-cumparare cu vanzatorul, fisa fiscala, certificat RAR, taxe, cereri si alte copii xerox. Daca masina este cumparata de la o firma, atunci acestora li se mai adauga cateva hartii.

Dupa ce te-ai asigurat ca masina este legala 100%, ar fi de preferat sa faci o vizita la un service. Nu prea este indicat sa te iei dupa Cartea Service, in cazul in care aceasta exista, deoarece nu ai de unde sa stii cat este de exacta, sau daca cei care au semnat acolo si-au facut cum trebuie treaba. Asadar, in service ti se va face o revizie de baza, care implica schimbarea filtrelor si a uleiului, dace este cazul al placutelor de frana sau discuri. Ideal ar fi sa schimbi si distributia, daca este pe curea.

Desigur, cele spuse mai sus nu se aplica in cazul in care cunosti foarte bine masina, sau cel de la care o cumperi iti este prieten bun, in care stii ca poti sa ai incredere.

In al patrulea rand, nu strica un detailing interior. Potrivit celor mai recente studii, habitaclul unei masini este cu 55% mai murdar decat tastatura unui calculator si de peste 2.000 de ori mai murdar decat un smartphone. Daca tii la sanatatea ta si a familiei tale, cel mai bine ar fi sa apelezi la o igienizare completa a interiorului. Mai apoi, ai putea sa faci si o dezinfectare a instalatiei de aer conditionat, dar numai dupa ce te-ai asigurat ca filtrul de polen este nou. Altfel, este ca si o frectie la piciorul de lemn.

In ultimul rand, ar fi bine sa verifici anvelopele, iar daca nu cumva ai avut noroc si au cumparat masina cu doua seturi de cauciucuri, unul de vara si unul de iarna, trebuie sa te pregatesti din timp. Pentru a economisi timp, ideal ar fi sa ai doua seturi complete separate, adica jante cu anvelope de vara si un set de jante cu anvelope de iarna.

In cazul celor de pe masina, uita-te sa nu fie prea uzate sau sa prezinte defecte. Daca te lovesti de asa ceva, inlocuieste-le cu unele bune cat mai repede.

Distribuie pe Facebook
mai multe