Cum ia nastere o anvelopa performanta in orice conditii? Iei informatii direct de la soferi

Cum ia nastere o anvelopa performanta in orice conditii? Iei informatii direct de la soferi
  • 15.000 de teste anual direct cu soferii
  • Prin ce trece o anvelopa?
  • Ce vor soferii din Romania?
Distribuie pe Facebook

Ce ti-ai putea dori de la o anvelopa de calitate? Sa se comporte exemplar, indiferent de conditii si indiferent de carosabil. Exista oare o anvelopa care sa fie buna in orice situatie, fie ploaie, fie uscat, fie la franare agresiva si asa mai departe?

MICHELIN a dezvoltat un program numit Road Usage Lab care monitorizeaza aproximativ 3000 de soferi din Europa la volan, prin sisteme inteligente de masurare. Asa, producatorul inregistreaza diverse conditii de trafic si meteo direct de pe sosea, din toate colturile Europei, pentru a vedea prin ce trebuie sa treaca anvelopele, astfel incat viitoarele produse sa fie si mai bune.

15.000 de teste anual direct cu soferii

Pe langa testele prin care MICHELIN supune anvelopele la grele incercari in conditii de drum si de laborator, peste 15.000 de soferi din lume care conduc automobile echipate cu pneuri MICHELIN sunt inclusi anual in programul de dezvoltare. Poate cele mai bune pareri si sfaturi despre anvelope vin direct de la soferi. Pentru ca nu exista doi soferi care sa conduca in aceleasi conditii, pe aceeasi vreme si pe acelasi fel de carosabil. Iar cele 15.000 de pareri conteaza foarte mult, deoarece MICHELIN le inregistreaza si fiecare aspect este luat in seama pentru noile anvelope care urmeaza sa fie lansate pe piata.

Prin ce trece o anvelopa?

O anvelopa auto este pusa la mare incercare in fiecare clipa. Trebuie sa reziste la o presiune mare a aerului din interior, presiune care creste simtitor cand circuli cu viteza mare sau cand lovesti un obstacol, trebuie sa ofere confort, trebuie sa franeze bine pe uscat, ploaie, zapada, trebuie sa elimine acvaplanarea, trebuie sa ofere aderenta buna in orice conditii, trebuie sa reziste multi ani la rand si asa mai departe. Nu este usor sa fii o anvelopa buna, care sa raspunda cu brio la toate cerintele soferului.

MICHELIN Total Performance

In urma numeroaselor teste care insumeaza anual peste 1.8 miliarde de kilometri, MICHELIN reuseste sa ofere produse de calitate inalta, care incorporeaza toti factorii de performanta si siguranta. Aceasta trasatura a anvelopelor de a raspunde pozitiv la toate nevoile soferului, in orice conditii, se numeste MICHELIN Total Performance.

MICHELIN Total Performance

Mai precis, in loc sa ofere o anvelopa buna pentru ceva anume, MICHELIN reuseste sa incorporeze tot ce este important la o anvelopa: aderenta pe asfalt uscat, aderenta pe asfalt umed, aderenta pe zapada, longevitate, economie de carburant, silentiozitate la rulare si asa mai departe. Adica toate performantele pe care trebuie sa le aiba un pneu sunt incorporate, dupa teste indelungate si studii concrete, intr-o anvelopa MICHELIN.

MICHELIN Total Performance

Road Usage Lab

Cele 3000 de teste de la consumatori care conduc automobile echipate de MICHELIN si cu sisteme de monitorizare in timp real indica exact conditiile prin care sunt nevoiti sa treaca soferii. Exista conditii climatice cu schimbari bruste, de exemplu acum e soare si imediat este furtuna cu ploaie. Sau de la drum cu temperatura pozitiva ajungi in zona muntoasa, cu temperatura negativa. Toate aceste informatii sunt transmise direct in laboratorul Road Usage care calculeaza si inregistreaza conditiile de conducere.

Ce vor soferii din Romania?

Soferii vor sa aiba parte de siguranta si performanta in orice conditii. Au nevoie de o anvelopa care sa se potriveasca multelor provocari carora trebuie sa le faca fata in fiecare zi. O anvelopa care sa iti ofere Total Performance. Pentru ca o anvelopa care garanteaza doar o singura performanta nu va fi intotdeauna acolo cand vei avea cea mai mare nevoie de ea. Cu MICHELIN Total Performance toti factorii de performanta sunt cumulati intr-o singura anvelopa.

Afla ultimele informatii despre pneurile MICHELIN pe pagina de Facebook.

Vezi ce anvelope sunt potrivite pentru masina ta pe www. Michelin.ro

MICHELIN Total Performance

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze MICHELIN Total Performance
mai multe