Dilema zilei: poti sa polishezi masina la infinit?

Dilema zilei: poti sa polishezi masina la infinit?
  • Polisharea este un proces complex
  • Decontamineaza suprafata dupa fiecare spalare
  • Daca esti nevoit sa apelezi la tratamente agresive, lasa-le in grija unui specialist
Distribuie pe Facebook

Majoritatea celor care au masina si au apelat la un specialist in polish, si-au pus aceasta intrebare: de cate ori poti sa polishezi masina? Ei bine, inainte de a-ti da un raspuns, trebuie sa vorbim putin despre vopsea si despre structura ei.

Daca vei intelege structura si functionarea vopselei, vei avea mai mult control si o masina mai frumoasa, mereu. Cel mai important este ca nu vei putea fi pacalit de vreun mester de la colt de strada, si nici de "profesionistii" facuti la minut de la reprezentantele auto.

Sa incepem cu inceputul. Imagineaza-ti o sectiune prin caroseria masinii tale: vei avea un strat de tabla, un strat de primer, unul de vopsea si in final unul de lac. Acesta din urma este de obicei incolor, iar scopul sau este sa protejeze, si sa dea stralucire finisajului.

De-a lungul timpului, stratul de la suprafata va primi o serie de contaminari, fie ca vorbim de bitum, rasini de copaci, gainat, ploi acide, vopsea de la marcajele drumurilor, si nu in ultimul rand actiunile spalatoriilor auto.

Ideal ar fi sa tinem masina in garaj si sa decontaminam suprafata dupa fiecare spalare, iar mai apoi sa o protejam cu ceara sau chiar cu paint sealenturi. Insa trebuie sa fim realisti si sa stim ca acest caz este foarte rar, iar viata reala ne obliga sa tinem cel mai des masina in fata blocului, sub cerul liber si sa o spalam in diverse locuri.

Asadar, pentru ca vopseaua masinii tale sa nu ajunga intr-o stare deplorabila, ingrijirea corespunzatoare ar trebuie sa fie foarte simpla. Daca nu apelezi la un specialist, cel mai sigur si mai eficient ar fi sa folosesti o argila curatatoare.

Insa, de cate ori poti polisha masina? Ei bine, nimeni nu poate spune exact, deoarece conceptul de polishare, este atat de larg incat poate porni de la produse non-abrazive si se poate termina cu cele mai agresive solutii.

Cateva lucruri ar fi insa mai importante decat raspunsul la aceasta intrebare. Intai de toate, incearca sa pastrezi vopseaua intr-o conditie cat mai buna, iar daca totusi esti nevoit sa apelezi la un tratament agresiv, care necesita rectificarea, indepartarea stratului contaminat al vopselei sau al lacului, apeleaza intotdeauna la un specialist. Acesta va face o analiza prealabila, si va executa tratamentul diferentiat, pe zone.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Ghidul soferului DATA PUBLICĂRII: 18 Noiembrie 2016